|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrtec?
10.2.2005 20:21:19   
Nejka1
Pozdrav vsem,
že nekaj časa premišljujeva z možem, kaj naj storiva- namreč glede varstva,ko bom morala nazaj v službo.Z mojimi starši živimo skupaj in moja mama bo kar užaljena, če ji ne bomo "zaupali" našega malčka.Mnoge boste rekle, da sem nehvaležna in naj bom srečna, da se mi ponuja takšna prilika.No,me je pa svakinja, ki je oba nečaka vozila, oz. vozi v vrtec, zadnjič vprašala, če sem že dala vlogo v vrtec. Potem pa mi je seveda "razložila", koliko prednosti ima vrtec in kako ona niti pod razno ne bi imela otrok doma,da ne bodo takšni "kmetje", ki ne znajo vzpostaviti kontakta z ostalimi,... in skratka njeno mnenje je pač, da so takšni otroci nerazgledani in.... skratka hotela me je "poučiti" o teh zadevah. Ne morem pomagati, ampak me je vse skupaj mal razp....
Opazujem sosedova fantka, ki nikoli nista bila v vrtcu - nikakršne "nerazgledanosti".
Sem vam enostavno mogla to napisat. Torej je naše dete "obsojeno" na ...., ker bo doma.

Slabovoljna, glavoboljna in po zaslugi drugih danes tečna Nejka


Neposredna povezava do sporočila: 1
   Vrtec?
10.2.2005 20:29:27   
nejcko
Ma ne poslušaj takih pametnjakovičev. Sicer tudi jaz osebno prisegam na vrtec, ti se pa pač odloči po svoje. Po moje lahko za začetek (prvo leto morda) malega pustiš mami, kasneje pa ga vpišeš v vrtec, ali pa kako drugače skombiniraš, morda počakaš do tretjega leta. Samo ponavadi imajo otroci kasneje težave pri vključevanju.

Bo že, kar vztrajaj pri svojem in se ne oziraj na druge!

(odgovor članu Nejka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Vrtec?
10.2.2005 20:33:25   
lutka
jaz sem svojo hčerko dala v vrtec,ko je bila stara 2 leti.Če bi lahko bi jo imela doma še dlje.Šest mesecev smo rabili da smo prišli "na zeleno vejo",kar se tiče zdravja.Non stop je bila bolana.En teden je bila v vrtcu,dva tedna doma.
Res je da se je v vrtcu marsikaj naučila,ampak tudi jaz sem jo doma že prej veliko naučila.Od pesmic do štetja, je zelo odprta in družabna deklica....
Če imaš možnost varstva doma ga izkoristi.Nočem ti solit pameti,ampak ni lepšega kot to,da lahko otrok zjutraj spi,je v domačem okolju.Saj konec koncev ni v vrtcu po cele dneve,tukaj je še vedno potrebna tvoja vzgoja.
Mislim,da ti je tvoja svakinja:hudicek: kar malo "fauš",če bi imela malčka doma,saj boš tako prišparala kar nekaj denarja
Če bom imela zdaj možnost bom dvojčka,ko bom morala v službo pustila doma.
lp

(odgovor članu Nejka1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Vrtec?
10.2.2005 20:35:04   
Primoza
Prvo leto je po mojem kar lepo imeti varstvo. Naslednje leto pa je po mojem mnenju vrec boljša rešitev ker je pri dobrih dveh letih kar pravi čas za socializacijo. Sodobni vrtci so nekaj drugega kot so to bili vrtci včasih, seveda pa te kar krepko udarijo po denarnici.

(odgovor članu Nejka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Vrtec?
10.2.2005 20:45:00   
Jančika_
Jaz bom Vasjo imela do drugega leta doma, ker bo naslednji dojenček samo 14 mescev mlajši. Tudi sicer ga nisem nameravala dati v vrtec pred drugim letom. Tudi če daš otroka kako leto kasneje v vrtec, mu ne bo nič manjkalo. Če si želiš, da tvojega otroka pazi tvoja mama, kar pogumno in se ne oziraj na svakinjo. Vsak dela tako, kot se njemu zdi najbolje, nikjer pa ne piše, da je to pravi recept za koga drugega.

(odgovor članu Nejka1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Vrtec?
10.2.2005 20:46:31   
Maxica
Tudi jaz upam, da bom dobila kakšno pametno varstvo in otročička dala v vrtec vsaj kakšno leto kasneje. Če se ti čez dan z njim dovolj ukvarjaš, res ne vem, zakaj bi bil kaj manj razvit in "pameten" kot tisti, ki hodijo v vrtec.:zmeden:

(odgovor članu Nejka1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Vrtec?
10.2.2005 20:50:28   
tinica
Res je fajn da se da otroka v vrtec npr. ko je malo večji (od 3 let naprej) da se nauči na red, potem da, zna delit stvari itd. Večjo razgledanost otroka boš najbolje dosegla tako, da bo doma pri babici, katera se mu bo 100 % posvetila. V vrtecu je zelo veliko otrok na eno vzgojiteljico tu nekje 12 otrok, če je gužva tudi več, tako, da so otroci bolj kot ne prepuščeni sami sebi. Saj je logično, da ena vzgojiteljica nemore ves čas biti z enim otrokom ali pa tudi če jo seveda poznaš, kar se zelo pogosto dogaja. Da o boleznih sploh ne govorimo, še posebej je hudo, če imaš še kakšnega manjšega otroka doma in potem bratec ali sestrica iz vrteca prinesta vse mogoče bolezni:((:(:(:zmeden:.

Lp

(odgovor članu Nejka1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Vrtec?
10.2.2005 21:06:20   
lin
Moje mnenje je tako.
Če imaš otroka v varstvu pri noni do eneg 3leta ni nič narobe,pol pa je prav da se ga vpiše v vrtec,da se malo navadi deliti stvari,biti v množici in da ni vsa pozornost nonstop vsmerjena samo v njega.
Tvoje svakinje pa ne poslušaj ampak naredi kakor se tebi zdi prav in tvoj sonček sigurno nebo "kmet"če bo v varstvu pri noni.
Lp

(odgovor članu Nejka1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Vrtec?
10.2.2005 21:13:04   
Nejka1

Se popolnoma strinjam z vašimi mnenji in se vam zahvaljujem, ker mi je ravno to manjkalo zdajle- namreč dejsto, da naj delam po svoji pameti in vesti.
Tudi midva razmišljava,da bi ga pri npr. treh dala v vrtec, da se navadi vrstnikov, da bo znal z njimi vzpostaviti svoj odnos in predvsem,da ne bo imal težav ob vstopu v šolo. Zelo mi je poznano to, da otroka vzgajajo starši in ne vzgojiteljica, ki jih ima tam celo skupino, da se je z otrokom potrebno ukvarjati doma in.... drage moje, kar si ne predstavljam, da bi ob takšnem mrazu kot je bil včeraj (pri nas -23C) mogla otročka peljati v vrtec, ob dejstvu, da bi lahko bil doma.
No pa še nekaj sem se spomnila. Eden od nečakov je v vrtcu zelo zbolel.Bolezen se je stopnjevala, v krvi so prevladovala bela telesca in veste kam to vodi. No, takrat ga je vzela moja mama v varstvo in dečko se je pozdravil.

Pozdrav vsem, Nejka

(odgovor članu Nejka1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Vrtec?
10.2.2005 21:14:45   
lin
Nejka 1:bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Nejka1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Vrtec?
10.2.2005 21:15:49   
Miško
Hi

Hmmmmm, jaz sploh nisem hodila v vrtec in me je do osnovne šole pazila nona, pa se mi sploh ne zdi, da bi mi kaj manjkalo. Predvsem se ne počutim kot "kmet", upam pa, da imam nekaj zdrave kmečke pameti.

Kvečjemu se mi zdi prednost za otroka, da se v njegovem najnežnejšem otroštvu z njim ukvarja nekdo, ki ga ima rad in se popolnoma posveča samo njemu, ne pa da se ukvarja z njim po službeni dolžnosti. In da ima otrok tisto sproščeno otroštvo, v naravi, na deželi,brez tekmovalnosti, ki jo bo deležen še preveč kasneje v življenju.

Sicer pa, vsak po svoje. Našega otročiča bo do tretjega leta pazila nona, potem pa bo šel v vrtec. In vozila ga bom k njej,na deželo, v naravo,čeprav se je ponudila, da mi ga pride popazit na dom, v mesto.

In najvažnejše je, da se odločiš tako,kot sama misliš/čutiš. Mnenje ostalih, predvsem takih, ki po mojem res razmišljajo po "kmečko", pa res ni pomembno.

LP

Miško&Matija

Sploh pa

(odgovor članu Nejka1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Vrtec?
10.2.2005 21:16:45   
Pia73
Ne poslušaj svakinje in naredi po svoje. Jaz sicer zagovarjam vrtec a naš žal ni bil za vrtec - bil je neprestano bolan. Zato smo ga izpisali iz vrtca in tašči sem bila in sem ji še hvaležna za varstvo, ki ga je ponudila. Otrok je bil doma do 3. leta in je čisto normalno razgledan in socializiran. Tako, da imej otroka brez slabe vesti do 3. leta doma.

Aja, pa mene je ta varinata s tašči prišla dražje od vrtca, ker je tašča kar oddaljena, vrtec pa imam na dvorišču, pa bi še enkrat ponovila. Srčno upam, da nam bo vsaj malo tega uspelo tudi pri drugem otroku. Bo pa hudo, ker bo šel prvi sin ravno tedaj v šolo, jaz v službo, tašča pa je zelo oddaljena, mož dela vedno popoldne,... Bomo videli, še imamo čas.

(odgovor članu Nejka1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Vrtec?
11.2.2005 8:50:38   
iza
Tinica, Ti otroka če bo do 3. leta doma ne boš glih naučila deliti stvari z drugimi, pa ostale stvari. Če je otrok do tretjega leta "edini", samo njemu se posvečamo, igrače so samo njegove... V vrtcu se mnogo hitreje po mojem mnenju nauči socializacije, reda in deljenja stvari. To da so otroci prepuščeni sami sebi v vrtcu se krepko motiš. Če bi en dan preživela s skupino otrok, ki se jim z vsem srcem posvečaš in se z njimi ukvarjaš, gledaš kaj delajo, kje se kregajo, rešuješ probleme....bi videla kako bi na koncu šihta "padla dol". V skupini vzgojiteljici namreč pomaga tudi pomočnica, tako da sta dve v eni skupini, ne ena. Normalno da vzgojiteljica ne more biti skoz z enim otrokom, če si to želiš potem ga pa res lahko imaš doma do tretjega leta. Namen vrtca ni individualno ukvarjanje z otroki ampak socializacija, druženje, spoznavanje prijateljev, učenje....
Ne zamerit ampak s tistim mnenjem o vrtcu si me spodbudila da sem ti odpisala. Jaz sem vzgojiteljica in komaj čakam da bom začela delat saj mi je v skupini otrok tako lepo in rada načrtujem delo za njih da jim bo zanimivo, da bodo življenje spoznavali najbolj pestro kot se da... In zato bo tudi moja hčerka šla že v jasli, saj vem da otroci ko se navadijo vrtca lahko v njem zelo užživajo. Bolezni pa bo dal čez slej ali pre.
Želim ti lep preostanek dneva.:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu Nejka1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Vrtec?
11.2.2005 8:55:41   
iza
Oprosti , sem narobe prebrala. Ja res je da se šele v vtcu nauči tega. Tako da tisto kar sem napisala glede tega, spreglej.

(odgovor članu Nejka1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Vrtec?
11.2.2005 11:17:01   
Pi-kica 1
No, pa še moje skromno mnenje.
Otrok do tretjega leta vrtca ne potrebuje. Je seveda zelo dobra rešitev za starše, ki nimajo druge možnosti, sicer pa jaz zagovarjam mnenje, da je otroku do tretjega leta najboljše doma, če se da pri mamici ali pa pri babici, s katero pa je treba seveda doseči minimalno soglasje o vzgoji in oskrbi otroka. Do tretjega leta je namreč otrok izrazito individualno bitje, ki potrebuje celo osebo. V skupini triletnih otrok ni nobenih razlik v socializaciji med tistimi, ki so obiskovali že jaslice in novinčki. Ravno tako je lahko nesocializiran že "star" vrtičkar, kot novi. Zato bo moj otrok doma vsaj do tretjega, morda celo četrtega leta starosti, pome pa bo šel v vrtec.

Pa lep pozdrav!

Pi-kica

(odgovor članu Nejka1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Vrtec?
11.2.2005 11:22:53   
AVE
Me zanima, kje je bila tvoja svakinja kot otrok, v vrtcu??? Nekje do treh let doma, potem pa v vrtec. P a bo čisto O.K. Ne sekiraj se, odločita se z možem posvoji vesti.

Lp AVE:kuza::sloncek::kuza:

(odgovor članu Nejka1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Vrtec?
11.2.2005 19:51:55   
natasa78
Preden sem dala našega tamalega v vrtec sem bila sveto prepričana, da je vrtec zakon, da doma (pri babicah in v privat varstvu) ostajajo pa samo mamini sinčki..pa je sedaj star 13 mesecev, pri 12ih je šel v vrtec in je že en mesec doma,bolan. trenutno preboleva pljučnico?!..prepričana sem, da dve ali 3 leta star otrok lažje preboli bolezni, ki jih stakne v vrtcu, je takrat že bolj odporen in krepak..glede ostalih stvari v vrtcu pa mislim, da je lušno, ko se enkrat navadi,in če ima vzgojiteljico, ki ima res smisel za otroke in živce in energijo, in ideje kako jih zaposlit, pa še veliko zdrave pameti in praktičnosti-naša je daleč od tega...smo sedaj v fazi iskanja privat varstva, ker ga bomo izpisali..septembra bomo pa zopet poskusili, ko bo malo večji,odpornejši...pa v drugo skupino oz. vrtec bo šel (če bi imela pa koga od bližnjih, da ga varuje-haloooo, jasno da bi bil doma)
Pozdravček vsem,Nataša.

(odgovor članu Nejka1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Gibi ploda
Alizee

Kdaj ste v prvi nosečnosti prvič začutile gibe ploda?

pred 20. tednom (65%)

v 20. tednu (17%)

v 21. tednu (10%)

v 22. tednu (4%)

v 23. tednu (2%)

kasneje (2%)


Število vseh glasov: 48

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!