Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: velikost otročka, mere glavice 16.4.2008 9:07:48
|
|
|
|
frutka_
|
Mere na UZ so relativne, hitro pride do napak pri merjenju. Sicer ne vem kakšne so po Jusu mere ampak otroci niso štance in niso enaki. Če gin presodi, da je otrok prevelik za porodno pot se odločata naprej. Moji prijateljici, ki je full mala so zaradi velikega ploda naredili CR. Ampak tako je bilo pri njej. Razumljivo, da se ustrašiš, morda razmisli o kakšni alternativi. O EA ali Ultivi... Povej svojemu gin svoje dvome in ti bo sam najbolje svetoval. Nič hudega ne bo!
|
|
|
|
RE: velikost otročka, mere glavice 16.4.2008 9:10:27
|
|
|
|
marty5
|
No, ravno včeraj sem doživela isto skrb. SEm v 34. tednu, sicer večina meritev malo prehiteva, glavica pa kar za 3 tedne . Ima zdaj obseg 32, 4 cm....Sicer je G rekla, da bomo čez 3 tedne še enkrat pogledali in če bo potrebno, bodo pač sprožili malo prej. Je pa tudi rekla, da včasih kak del raste hitreje, pa pol počasneje, tako da ni nič še rečeno. Malo si poglej meritve na tej strani - izbereš gestacijo, pa ti pokaže povprečne meritve.... http://babymed.com/tools/ultrasound/third_trimester/
|
|
RE: velikost otročka, mere glavice 16.4.2008 9:14:50
|
|
|
|
lali82
|
Tole pa moram pokomentiraT,da te ne bo preveč skrbelo - Meni so že ko sem bila noseča 31t izmerili obseg glavice za 35t in tako je bilo ves čas do konca. Jaz sem bila seveda vsa prestrašena da je kaj narobe pa kako težko bom rodila ipd... Moja g. me je vseskozi mirila da to ni nič takega ampak mene je vseeno skrbelo. No rodila sem naravno v eni uri in pol, malce sem bila šivana, z malim je bilo vse v redu - res je imel obseg glavice 37 ampak ko ga pogledaš ima res majhno bučko in lepo simetrično glavico. V glavnem vsak otrok je drugačen in ko bom naslednjič noseča sploh nočem vedeti teh mer ker sem se za brezveze sekirala. To res niso stvari za laike ki si marsikatero stvar potem narobe razlagamo in paničarimo Boš videla vse bo v redu pa lahek porod ti želim!!!
|
|
|
|
RE: velikost otročka, mere glavice 16.4.2008 9:23:47
|
|
|
|
thor
|
Ne delat panike. Moj fantek je imel ob porodu obseg glave 38 cm, pa sem rodila normalno, sicer z umetnimi popadki ker svojih nisem imela, ampak brez nekih problemov. Šivi so se lepo zacelili, naš fant je pa zdaj že lep, brihten malček.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 16.4.2008 11:51:56
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: velikost otročka, mere glavice 16.4.2008 18:54:30
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
Joj če ti lahko svetujem iz lastnih izkušen, ne se preveč obremenjevati s temi merami. Tudi meni so v začetku 33 tedna rekli, da ful prehiteva in to isto za 4 tedne No in danes sem imela pregled v 37t 2/7 pa je čisto OK po merah, tako, da ni rečeno, da boš imela velikana in nikar preveč ne skrbi, velja? Pa srečno
VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA, DANA ZA SREČO IN NA VESELJE. PRAVA. IN ENA SAMA. ZA VSE ŽIVLJENJE. (T.PAVČEK: MAMA) ------------------------------------- Manca, 01.05.2008 ob 19.12 Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?