|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pecena jabolka z nutello
14.4.2008 12:25:42   
mojsoncek
Tale rec mi je danes naredila taksne luste, da je joj...

Sestavine za 4 osebe:
4 velika jabolka, 4 žlice nutelle. 2 žlici pinjol, 5 dag marcipana, jabolcni sok, 1 strok vanilije, maslo, sladkor, cimet  

Priprava:

1. Jabolka operemo, osušimo, jim odrežemo pokrovcke in izdolbemo pešcišce.

2. Nutello zmešamo z razdrobljenim marcipanom in sesekljanimi pinjolami in napolnimo jabolka.

3. Ne preveliko nepregorno posodo premažemo z maslom, potresemo z mešanico sladkorja in cimeta in vanjo na tesno zložimo jabolka. Prilijemo 1 /16 l jabolcnega soka, vse skupaj potresemo s sladkorjem, damo na vsako jabolko košček vanilijevega stroka in v ogreti pecici (180 stopinj) pečemo sladico 30 minut.
 
*Preden jabolka ponudimo, jih nekoliko ohladimo. Tako pripravljena jabolka imenitno teknejo s
pikantnim šodojem: nad paro stepamo 1/8 l marsale z 2 rumenjakoma 1 1 žlicko cimetovega sladkorja, da dobimo gostljato kremo.




< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 14.4.2008 12:26:24 >


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pecena jabolka z nutello
14.4.2008 17:26:57   
pomar*ANČA*
samo eno vpr: kaj so pinjole? 

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pecena jabolka z nutello
14.4.2008 17:45:21   
NEVA-1
ene vrste oreščki, če se ne motim

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pecena jabolka z nutello
14.4.2008 18:20:18   
kaya2007
ja, pinjole so taki oreščki, ki rastejo v storžu-jih najdeš tudi pri nas na morju. jih pa drugače lahko povsod kupiš.

(odgovor članu NEVA-1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pecena jabolka z nutello
15.4.2008 8:53:35   
mojsoncek
kot sta ze povedali predhodnici...

Pinjole – Pinus pinea
Poznate pinjole? Če ne, Vas morda prispevek navduši, da poskusite ta slasten prigrizek.

Če se boste kdaj pozno jeseni odpravili v obmorske kraje, le pobrskajte pod pinijo, iglavcem, ki nas razveseljuje s prav posebnimi oreški – pinjolami. Seveda se boste morali malo potruditi, kajti semena skriva trda lupina, ki jo boste morali razbiti, v kolikor si boste želeli privoščiti ta po smoli dišeč prigrizek.

Pinjole vsebujejo skoraj dve tretjini maščob, preostanek pa so beljakovine in precej sladkorjev, kajti so najslajša jedrca takoj za indijskimi oreški. Imajo tudi veliko železa, fosforja, nekatere vitamine skupine B in vitamin E. Zaradi svoje sestave pinjole dobro vplivajo na prebavo in dihalne poti, kar so vedeli že nekateri Indijanci, ki so si z zdrobljenimi semeni lajšali težave s kašljem in prehladi.

Pinjole so primerne za zobanje, dodajamo jih lahko solatam, pripravljamo polivke ali uporabimo v pecivu. Zagotovo pa je najbolj znana njena uporaba v omaki pesto, ki jo poleg pinjol sestavlja še oljčno olje, parmezan in zmleta bazilika.

vir: http://www.trebnik.com/


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pecena jabolka z nutello
15.4.2008 16:59:17   
pomar*ANČA*
hvala, do zdaj jih nisem poznala. moram pa poskusit ta recept, ker se dobr slišiuser posted image

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pecena jabolka z nutello
15.4.2008 18:03:59   
Jessy
Škoda, ker je notri marcipan, ki ga ne maram....morda bi šlo tudi brez njega....
Kje si ti to našla???

Pinjole so tole:
PINJOLE

< Sporočilo je popravil Jessy -- 15.4.2008 18:05:12 >


_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pecena jabolka z nutello
15.4.2008 20:22:58   
mojsoncek
Jessy, ce se ne motim sem ga dobila v enem "paketu" receptov po mailu.

p.s. mislim, da bi slo tudi brez marcipana... glede na to, da se dobro znajdes v kuhinji mislim, da ne bos imela problemov s prirejanjem recepta user posted image


< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 15.4.2008 20:24:25 >


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?