|
Mleko, flaška... 11.4.2008 23:18:43
|
|
|
|
massylou
|
Živjo. Imamo precej neješčo pupiko, ki bo čez nekaj dni stara 1 leto. Dobro, nekako še sprejmem, da komaj kaj poje in da je grooozno izbirčna pri hrani. Je pa dobesedno obsedena z mojimi "didikami". Nekako bi jo rada odstavila (počasi in postopoma), ampak tamala nikakor noče sprejeti flaške. Po flaši je sicer pila čajček ali vodo nekje do 8m, potem se je pa začela čudno daviti s cuclji (smo sprobali vse velikosti luknjic), tako da smo že od takrat na kozarcih in flaškah z ustniki (tiste za odvajanje od stekleničk in privajanje na skodelico). Problem je, ker vztrajno zavrača kakršno koli drugo mleko, neglede na to, če ji ga dam v kozarec, šalico, njeno stekleničko, krožnik, žlico..., sploh pa zavrača flaško s cucljem. Nekaj ji ga probam dat v hrano, ampak ali ne poje več kot 4 žlice ali pa sploh noče (kot bi vedela, da je notri mleko). Sem probala dodajat umetno mleko že pri 6m, pa se je totalno uprla in sem po kakem mesecu prepričevanja in metanja stran mleka odnehala. Problem je tudi, ker imam občutek, da imam mleka vedno manj, čeprav se polno doji. Goste hrane pa komaj kaj poje. In vleče didike tudi, če je notri komaj kaj mleka. Kako in kaj naj, ne vem. Naša P pravi, naj jo kar prisilim, ampak je ne bom, saj se je že zgodilo, da sem po nasvetu P malecko ful hecala, da je odprla usta, kako žlico celo na silo, in se ji je tako uprlo, da je enkrat bruhnila, ko sem ji šla z žličko proti ustom in sem morala za lep čas žlico pospravit. Kak nasvet glede mleka, kombinacij... bi bil zelo dobrodošel.
|
|
|