Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: mansardno stanovanje..? 7.4.2008 19:25:35
|
|
|
|
Anonimen
|
nekaj podobnega sem tudi jaz lani spraševala pa so bili zneski stroškov precej različni. Glede na to, da imava midva enako situacijo kot ti, le, s 40m2 več. S strešnimi okni, CK-radiatorji, el. napeljava, vodovod, predelne stene-knauf, izolacija zunanjih sten, ploščice, parketi, vrata, izdelava stopnišča in terase + osnovna oprema za prostore (skupaj z belo tehniko) in sicer za 2x otroški sobici, mala kopalnica, mini spalnica, kuhinja, dnevna soba in jedilnica, sva preračunala, da naju bo prišlo cca. 40.000 EUR ob upoštevanju, da bo moj večinoma delal sam (predvsem pri knaufu bova minimalno 5.000 EUR v plusu)
|
|
|
|
RE: mansardno stanovanje..? 7.4.2008 20:37:12
|
|
|
|
cicido
|
Za isto kvadraturo kot pri tebi; okna, vse stene siporeks, zidar, da ti jih pozida, voda, elektrika, centralna, stropi z 20 cm izolacijo volne in gips platami, belava = 15000 eur.Potem pa se zacne se finesa, luci, stikala+vticnice, podni, ploscice in oprema kopalnice, hodnikov, spalnice in otroskih sob......za vse to pa imava predracune se za 15000 eur-no, v to je vstet hodnik za dva nadstropja in 24 stopnic.
|
|
|
|
RE: mansardno stanovanje..? 7.4.2008 20:55:26
|
|
|
|
sazi
|
če je vse v tako surovem stanju kot praviš, potem je to primerljivo npr. z objektom v 3. podlajšani gradbeni fazi - tu pa se lahko vzame, da je strošek končanja cca 500 EUR/m2 - pač odvisno od vgrajenega materiala (različne vrste ogrevanja, cene ploščic in parketov in podobnega so zelo različne)
|
|
|
|
RE: mansardno stanovanje..? 7.4.2008 20:59:31
|
|
|
|
frutka_
|
Predračun za gotovo mansardo je bil cca. 600eur. Če delate sami računajte najmanj 350eur za kvadrat. Mi imamo 50 kvadratov bivalne mansarde, meter kolenčnega zidu, menjali smo streho in vse potrebno pod njo. - Recimo strešna okna Velux GGL, 140/70, je bilo z vsemi možnimi popusti približno 500eur. Brez senčil.
- 5 kvadratov notranjih PVC oken, na steni, je bilo 1200eur, z zunanjimi, nadometnimi, PVC roletami.
- Gipsa je bilo za 3500eur/160kvadratov (stene+stropi, 25cm izolacije pod streho, 15-20cm na zunanje stene). Tukaj je vštet tudi gips za kopalnico ,ki je vlagoodporen.
- Centralna&vodovod:500eur delo, 500eur material.
- Elektrike še nisva skupaj potegnila
- Projektant+papirji so bili več kot 2000eur
- delamo od lanskega avgusta in smo trenutno na tem, da zapremo predelne stene.
Poglej na moj blog, če te kaj zanima: http://www.frutka.blogspot.com/
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?