Anonimen
|
Moj starejši sin je star 10,5 let in se je, glede gospodinjstva, popolnoma vrgel po meni , kar pomeni, da ne dela prav veliko. Pač tisto, kar je nujno in tisto, kar jaz in moj Dragi zahtevava od njega, ko še na nujne stvari pozabi . Hočem, da krožnik in pribor odnese z mize v pomivalno korito, ko poje do konca. Hočem, da za sabo pospravi klubsko mizico pred TV-jem, ko odide (beri: odnese v smeti vse vrečke od sladkarij, McDonald'sov, pločevinke in podobno). Hočem, da vse igrače in ostale stvari, ki so izključno njegove, po uporabi odnese iz dnevne sobe ali kuhinje nazaj v svojo sobo. Hočem, da umazana oblačila sam odnese v kopalnico. Hočem, da sam pospravlja svojo sobo (ko pospravi 10%, je že tako utrujen, da... ). Drugače pa - hodi po pošto do nabiralnika, odnaša smeti (v 99-ih %-ih), nahrani psa, ga odpelje na sprehod, pospravi igrače po dnevi sobi (po polurnem pregovarjanju, da ni razmetal on, ampak njegov 2,5-letni brat in da se mu godi krivica ) in podobno. Z veseljem pomaga edino mojemu Dragemu pri opravilih okrog hiše (plevel, košnja, obiranje sadja,...) - samo, da je zunaj in da nekaj miga, pa je srečen, četudi prekle padajo z neba .
|