|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ozka nožnica in porod
28.3.2008 14:33:00   
mimi81
Živjo!

Noseča sem 15 tednov, in sicer prvič. Imam zelo ozko nožnico (oz. maternični vrat) in že pri vsakem spolnem odnosu rabim nekaj časa, da me neha bolet. Tudi pri ginekologinji mi je precej zoprno, ko mi vzame bris, zato zadnje čase vzame tamale škarjice (na srečo ima dve različni velikosti user posted image ). Na prvem pregledu mi je celo rekla, da naj se bolj sprostim, češ, da kako bom pa rodila tako napeta vsa. V glavnem, zelo sem ozka, kar občutim predvsem pri spolnih odnosih in me skrbi, kako bom rodila (sploh po najavi ginekologinje), ali v takih primerih dajejo na CR?

Pa še enko vprašanje imam. Spodaj (okrog sramnih ustnic) začutim kost okrogle oblike, ki pri meni meri cca. 10 cm. Mislim da je to medenična kost. Pa razmišljam, kako bo otrok zlezel skozi tako ozko kost (a se to med nosečnostjo še kaj razširi?).

Sem drobne postave, imam pa fanta skoraj 2 m visokega in bo po možnosti tudi otroček kar velik. Poleg tega berem kako je enim bolš rodit po naravni poti, drugim pa s CR. Ne vem. Skrbi me tudi, ker berem, da urgentne CR-je zaradi šparanja denarja delajo v skrajni sili, ko je dojenček že tako nizko, da ga še komaj uspejo narediti ... Imaste kakšne izkušnje, punce, mnenje ali informacijo glede tega.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ozka nožnica in porod
28.3.2008 14:52:11   
biga
Mislim, da se ne rabiš že zdaj obremenjevat, kako boš rodila. Tudi če imaš ozko nožnico, se ta med popadki toliko razširi, da otrok pride skoznjo. Kar pa zadeva naravni porod oziroma porod s CR, mislim, da je naravno gotovo bolje, saj je CR operacija, po kateri se počutiš precej bolj razbolelo kot po vaginalnem porodu. Precej dlje okrevaš, tudi težje je dojit, če ti otroček pritiska na šivano rano. Sicer pa CR naredijo le, če po naravni poti ni možno. Mislim, da se ne moreš kar odločit, da boš imela CR, če za to ni zdravstvenih razlogov.

(odgovor članu mimi81)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.3.2008 14:55:30   
Inigo
mimi81, še dosti časa imaš, da se odločiš kako boš rodila. verjamem pa, da te je strah... tudi mene je.

kosti in medenica se tekom nosečnosti precej razširi, tako da brez skrbi glede tega. glede ozkosti pa ti ne znam svetovati. če se zelo bojiš vaginalnega poroda, pa je to tudi indikacija za carski rez - sem ravno včeraj zvedela od ginekologinje.

ko boš pri koncu nosečnosti se dobro pogovori s svojo G in našli bosa rešitev, da boš zadovoljna ti in tvoj dojenček.

(odgovor članu mimi81)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.3.2008 15:00:37   
2suzika7
Ne se preveč obremenjevat in sekirat zaradi tega. Vse bo šlo, kot pravijo starejši:kar je šlo not, bo moglo tudi ven!!!
Kako boš rodila tko ne moreš vedet do tistega trenutka. Dejstvo pa je, da se do poroda vse razmakne, zmehča,... Imam prijateljico, drobceno, majčkeno bitje, ki je pred prvim otrokom tudi mela tak strah, zdaj pa že v  tretje rodila brez problema - po naravni poti.
Kako velik bo otročiček tudi ne preveč sklepat, ker bo lahko drobcen drobcen, ali pa zelo velik. Lahko boš povila malo pikico, ki bo kasneje v življenju zelo zrasla, ali pa obratno.
Kakorkoli, nič se bat, bolj kot boš razmišljala in se sekirala, slabše bo. Življenje nam tko ne teče po načrtih.
Srečno!!!

Dobila sem več kot sem si upala sanjati: dva zlata,pridna angelčka - TANAJO in JANEJA.

(odgovor članu mimi81)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.3.2008 15:04:55   
Paštetka
No, jaz 1. slišim, da bi imel kdo ozko nožnico in da zaradi tega ne bi mogel roditi user posted image . Oprosti, ampak to vprašanje mi je smešno user posted image

Daj se malo sprosti. uživaj v nosečnosti, pa tudi pri spolnem odnosu se sprosti, pa ne bo nič ozka. Verjami, da se ta tadeva fajn raztegne. za to je že mati narava poskrbela. Samo sprostiti se je treba. kako pa to narediš je pa že druga pesem. To boš pa morala sama pogruntati. Mogoče pa ima tvoj preširokega user posted image  

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 28.3.2008 15:06:28 >

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu 2suzika7)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.3.2008 15:06:51   
Naty*
mimi81 mislim (to je zdej laično mnenje), da ozkost nožnice nima veze ma pa vezo širina medeničnih kosti. Tiste, ki smo noseče 30 tednov in več smo ravno ugotavljale, da se že sedaj čuti, kako se tam spodaj vse širi (ampak dobesedno!). Drugače je pa babica na MŠ povedala, da se MV dejansko razširi na 10 cm širine, tko da so tvoje kosti čist v normali user posted image . Js sm tud majhna s precej ozkimi boki (ok, obloge pridobljene v nosečnosti ne štejejo user posted image ), moj je pa velik. Moj G mi je že povedal, da bomo na podlagi velikosti otroka na zadnjem pregledu naredili "bojni plan" za porod.

Ampak draga moja, do poroda te loči še tolk veliko lepih stvari, da bi bilo škoda, da si to lepo obdobje pokvariš s skrbmi kako bo šlo. Spremembe na telesu se kažejo tekom nosečnosti in šele po 30. tednu se bo lahko napovedalo, kak porod se ti mogoče obeta. Tud to ni sigurno. Uživaj v teh mesecih, za skrbi boš mela še dovolj časa user posted image .

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.3.2008 15:19:44   
mimi81
Najlepša hvala vsem za odgovore, saj me sploh ni strah, niti se ne obremenjujem, samo malo se sprašujem. Paštetka, smejim se s tabo, saj ravno zato pa sprašujem, ker tega tut še jaz nisem slišala, sem pa slišala, da so ble punce tut že fejst raztrgane. Če bi meu moj velikega, bi še nekak bla tih, sam, ker nima, se sprašujem ...

Vem, da bo vse v redu, hvala za podporo, vseeno me pa zanima, če sem edina, ki razmišlja o tem user posted image

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.3.2008 15:30:55   
Paštetka
no, zdaj pa samo pazi, da tega ne bo tvoj prebral user posted image , ker potem bo še hudič user posted image

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu mimi81)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.3.2008 18:35:39   
Majabo
Žal sama ne boš mogla izbirat kakšen porod bi rada, vsaj v prvo ne, morda v drugo, če bi se v prvo res izkazalo, da si preozka za otrocka ki ga nosis
in to da imaš ogromnega fanta ti ni ravno v plus ampak ne skrbi, tako kot pravijo punce,še čutila boš kako se ti širijo kosti medenice celo nosečnost
lahko da bo za naraven porod se vedno premalo, tako je bilo pri meni, ampak žal mlade zdrave ženske ne dajo avtomatično na carskega čeravno te ginekolog celo nosečnost spremlja in dobro ve kakšen bo konec
tako je
jaz grem sedaj v drugo
tri leta mi je ginekologinja govorila naj se ne bojim ponovno zanosit da bo v drugo avtomaticno carski...sedaj sem 8 tednov pred porodom, se vedno ne vem kako bom rodila, saj je moja ginekologinja kar malo pozrla svoje besede in noce vec govorit o carskem....super res

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?