Meceno
|
Pri letu in pol je sama spraševala kakšna bajva je tota moja kiklicka? Pri dveh letih je znala pokazat vse barve ki smo jih imeli v vrečki z baloni. Smo jo vprašali, pokaži mi rdeči balon, modrega, rumenega, zelenega, roza,belega ..Ko pa smo jo vprašali kakšna barva balona je ta, pa ni znala povedat . Julija bo stara tri leta, pa priznam, da ima obdobja, ko niti pravilno ne pokaže ( kot da se ji neda, ali pa res drži, da so otroci, ki še niso obremenjeni z besedami, bolje skoncentrirani). Črna barva in bela, pa morda in rdeča, to ja Finte ki smo jih imeli v zvezi z barvami so bile iz dedkove strani Kadar sem jo spraševala kakšna barva je to ali to, ji je dedek, če ni vedla, na uho povedal, potem pa ona naglas in smo se vsi smejali. Priznam, da se mi je sprva zdelo to kot mala potuha, ker mala potem ni hotla na nobeno vprašanje v zvezi z barvo rečt, brez dedkove pomoči in sem mislila da je vse pozabla, a se je izkazalo, da to ne drži Rada gleda tudi Nodija in tam je ena pesem, ko od smeha in hahlanja vsi roza so. Je pa res, da sama sprašuje veliko po barvah, ko riše na tablo, list,... pri roza barvi si pomaga s to pesmico In še ena je, ko hoče gospodič Toni ( isto iz risanke Nodi ) avto prebarvat z vijolično.
|