|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje
16.3.2008 5:07:34   
gaja27
Ojla,
spet sem za računalnikom ob nemogoči uri. To noč že drugič. Razlog - ne morem spat. V 29. tednu sem in ponoči ne spim! Mogoče urco, dve.  Spim skoraj izključno na levem boku, ker me na desnem začne dušit. Enako na hrbtu, čeprav na hrbtu niti ne upam kaj dosti spat zaradi vseh opozoril, da to pa nikakor ne smeš!!?? Ne najdem in ne najdem udobnega položaja - pa mamo super jogi (ne bom delala reklame user posted image )Sicer sem res na bolniški in v glavnem počivam, veliko preležim. Pa čez dan ni problema, tko k se naštimam, sem lahko tud uro. Ponoči je pa kriza.
Kako ve spite? Saj vem, da moram sama najt ustrezen položaj, pa vseeno... kakšen predloguser posted image ?
Čau
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje
16.3.2008 7:04:52   
pomlad08
Mogoče poskusi z nosečniško blazino za spanje? Sama je nimam, nekaterim pa baje kar pomaga.

lp

(odgovor članu gaja27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.3.2008 9:24:16   
Netopirčy81
Sicer nisem več noseča user posted image  ampak meni je pomagalo, da sem ležala na levem boku, si dala blazine med noge in pred trebuh in je blo še nekako znosno. Če mi tako ni ustrezalo, sem ležala na hrbtu brez blazine - ampak tako nisem dolgo zdržala...

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu gaja27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.3.2008 9:32:43   
Naty*
gaja27 js sm v 32. tednu, pa mi je spanje že od 25. naprej prava znanost. Tud js ne prespim niti polovice noči. Sicer se podložim z blazinami, pa vseeno ni boljše. Zdej tik pred spanjem spijem deci vročega mleka z žličko medu pa se mi zdi, da je vsaj mal boljše. Ampak očitno se je treba sprijaznit, da bojo še neprespane noči do konca user posted image .

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.3.2008 10:03:04   
gaja27
Jaz se podlagam zadaj pod hrbtom, spredaj trebuh in en pouštr med kolena user posted image .Pa vseen ne gre in ne gre. No...gre - zjutraj od 7h do 9h spim kot polh user posted image . Sicer pa res še dva meseca, pol bomo pa spaaaaaaaaaaaali - verjetno več kot zdaj.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.3.2008 14:03:27   
sana76
... e, dvomim, da boš potem spala... šele potem (po porodu) se boš zbujala, saj te bo prebudil mili jok tvojega otročka, ki te bo prosil za papico. In priporočam ti, da se boš čim bolj mirno zbujala in ponudila otročku hrano, s čim manj šumi in svetlobe, da boš tako otročka le nahranila in ga hitro odložila nazaj v postelco, da bo mirno spal dalje. Pa tudi ti boš zaspala do naslednje dojenčkove potrebe po hranjenju. In to bo vsak dan od rojstva dalje. Tako da se poskušaj sedaj čim več ponoči spočiti in naspati, saj si še sama. Jaz med nosečnostjo nisem imela težav s spanjem, razen mogoče zadnje 2-3 tedne, ko me je trebuh že oviral. Sem pa bila čez dan zelo fizično aktivna, hodila sem v hribe do dopolnjenega 8 meseca (obvezno vsak vikend), med tednom pa hoje cca 6 km na dan. Zvečer mi je večkrat pašalo spiti kamilični čaj ali mleko z medom in potem je sledil kar miren in dolg spanec. V službo pa sem tudi hodila do konca, ob tem pa še delala doktorat in opremljala novo hišo. Res ti želim, da se predvsem psihično pripraviš na vse skupaj in vsak večer toliko umiriš, da ne razmišljaš o načinu ležanja v postelji, ampak na sam porod in otročka. Mogoče ti bodo prav preusmerjene misli pomagale k boljšemu spanju.

(odgovor članu gaja27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.3.2008 21:40:42   
Naja30
Če ne moreš, ne moreš. Nimaš kaj. V prvi nos. sem lahko naredila karkoli, pa sem se zbujala kot ti ob nemogočih urah. Pa sem vstala in kaj delala, spala pa čez dan. Če si doma, je itak vseeno. Telo te pripravlja na nespanje in neprespane noči, ko bo dojenček tukaj.

No v tej nos. pa kar spim. Me moja 15m hčerka čez dan tako utrudi, da ni problema spat (še).user posted image

(odgovor članu sana76)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.3.2008 10:56:25   
jazabel
welcome to the club user posted image !
mislim, da se skoraj vse nosečke sem ter tja spopadamo z nespečnostjo. Otroček te že sedaj navaja na kasnejše življenje. user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.3.2008 13:18:53   
mamm
tut jaz mam probleme s spanjem, pa tako rada spim. zvečer sem že ob 21-ih čist zaspana, ponoči pa ene trikrat na wc,potem zajoka še mlajši sine,ura je štiri in do odhoda moje družinice ne morem zaspati. od 8-10 me pa tako prijetno zmanka. upam da se bo kmalu začelo lepo in toplo vreme, pa bom lahko na terasi čakala na sončnivzhod in se ne bom premetavala po postelji. komaj čakam da pride bebica in se bova skupaj zbujali in "tarnali"user posted image

(odgovor članu jazabel)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.3.2008 13:41:06   
AnciM
Pozdravljene!

Razmem, da se to dogaja ko je user posted image že velik. Kaj pa v 16 tednu? Se je kateri to dogajalo že tako zgodaj?

Sama hodim ob 23h spat in se zbudim ob 3h. Potem pa do jutra nič več. Vsa tamasta se prebijem čez dan, saj mi tudi popoldne ne uspe zaspat vsaj za kako urico. Zvčer pa spet ista zgodba, le 4 urce spanja. user posted image

(odgovor članu mamm)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.3.2008 13:51:33   
lunastar
Sem v 32. tednu, pa še vedno včasih spim na hrbtu. Imam nosečniško blazino, ki je krasna zadeva in nobenih težav s spanjem. Spim celo veliko dlje kot pred nosečnostjo.Zdaj se ob 9ih zjutraj komaj vzignem :)user posted image

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.3.2008 17:50:16   
gaja27
Lunastar, pa je ok spati na hrbtu? Jaz sem tudi že prav sladko zaspala na hrbtu za 2 urci, pa se user posted image  potem zjutraj sploh ni premikal. Pa vse me je v pljučih tiščalo.

(odgovor članu lunastar)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.3.2008 6:05:27   
Mesečnica
Jaz sem imela v prvi nosečnosti več obdobij, ko nisem mogla spati, a so na srečo vedno minila. Zadnje tedne pred porodom sem bila kot polh - spala sem ponoči in večji del dneva user posted image user posted image user posted image . Mi je kar prav prišlo, da sem si nabrala zalogo, ker po porodu nismo več kaj dosti spali user posted image user posted image user posted image .

Zdaj sem pa v 11. tednu druge nosečnosti in tudi kakšen dan nikakor ne spim, pa čeprav me naš user posted image čez dan močno zmatra user posted image .

(odgovor članu gaja27)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.3.2008 11:22:00   
Majabo
tole s spanjem/nespanjem mi je še kako znano
probleme imam ze cela dva meseca!! pa kar ne mine
kako noc spim po uro, drugo sestavim 4
to je to
noben polozaj mi ne ustreza, ker sem budna hodim skozi lulat, potem me zacnejo bolet se kolki,....
tudi jaz komaj cakam toplejse vreme, da se bom lahko sprehodila zvecer pred spanjem malo okoli ali pa zjutraj saj ni vazno,...ampak letos nas malo heca ne ? vikend bo zopet sneg in drugi teden hud minus

meni namrec olajsa ce spim pri odprtem oknu
zvecer spijem melisin caj z medom, pravijo da je dobra tudi banana, da ima neko snov....
jaz se raje tolazim s tem da so to hormoni in da oddstevam....se 9 tednov

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.3.2008 12:21:41   
l.daisy
jaz sem v 29t, pa mi je tudi že kakšna dva, tri tedne umetnost spati ponoči... pa imam nosečniško blazino, sem dovolj na svežem zraku, ne spim čez dan... pa vseeno ne gre... ponoči grem 4x, 5x na wc in nikakor na najdem udobnega položaja... če spim na bokih, me začnejo bolet kolki, kakšen dan sta user posted image user posted image vsak na svoji strani hiperaktivna in mi ne pustita spati, v polsedečem položaju pa tudi ne morem spat več kot kakšno urico...

in potem sem cel dan user posted image user posted image

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.3.2008 12:39:42   
ključek
tudi jaz težko spim. spat ne grem nikoli pred polnočjo, se zbudim ob treh, ob pol šestih, ko možu zvoni budilka, pol pa na vsake 2-3 ure. vstajam pa odvisno...tud ob pol enih sem že.user posted image  imam pa blazino za dojenje (kačo) za podporo hrbetnice. včas pride prav, včas je pa sam v napoto. user posted image  tudi jaz sem noseča 16 tednov in me prav zanima, kaj bo šele takrat, ko bom balonček???user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?