|
težave z uspavanjem, navezanost na mamico 13.3.2008 10:08:45
|
|
|
|
beruška
|
Živjo, prosim za kakšen nasvet in izkušnjo,kaj storiti,ko se 8 mesečni otrok kar na lepem odloči,da ga noben drug ne bo dal k nočnemu spanju razen mamice :-( najin 8. mesečnik je kar naenkrat postal težaven pri večernem uspavanju,pri tem imam v mislih samo uspavanje,ko je na vrsti za uspavat oči. In tudi to le za večerno spanje in ne popoldansko. Prej sva se vsak drug dan izmenjavala,brez težav je šlo,zdaj pa kar naenkrat navezanost name,da bi ga samo jaz dajala spat. Skrbi me, kaj bo,ko me enkrat ne bo zvečer doma, lahko se zgodi, zato vztrajava,da ga daja zdaj spat oči. mali joka do ure in pol,prav dere se in ne neha,dokler naposled ne omaga, mi je hudo,a ne vem, če se bo stanje izboljšalo,če po določenem času popustim in prevzamem. Tako se spoti,da ga mora preoblečt enkrat ali dvakrat. Prosim za nasvet in izkušnjo. Hvala p.s. pediatrinja pa mi je rekla,da gre z normalen razvoj dojenčka, ko je simbioza med materjo in otrokom najtesnejša,saj dojenečk naju pojmuje kot eno osebo in čuti z mano. Dve potis sta samo,je rekla, da vztrajava pri izmeničnem uspavanju in se bo slej ko prej privadil,da tako pač je, ali pa izmenično uspavanje preloživa za kake 3 mesece, ko bo priblizno leto dni star, takrat pa j to nujno potrebno, ker se mora simbioza začeti trgati in otrok osamosvajati. Mi2 bi raje poskusila že zdaj,saj se mi zdi,da bo z mesecem v mesec težje. Imate kak nasvet,kako olajšati stvar, je kateri uspelo v krajšem času z neko posebno tehniko in pristopom omiliti ta jok in otroku prej dopovedati,da je tako prav? :-(
|
|
|