Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kaj se mi bolj splača: nega otroka ali bo... 12.3.2008 12:03:16
|
|
|
|
urskas
|
men se zdi da je isto... Obakrat dobiš 90% plače.
|
|
|
|
RE: kaj se mi bolj splača: nega otroka ali bo... 12.3.2008 12:04:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Delodajalec dobi povrnjeno nego od ZZZS, medtem ko pri bolniški zate si v celoti strošek. Jaz vedno vzamem nego.
|
|
|
|
RE: kaj se mi bolj splača: nega otroka ali bo... 12.3.2008 12:09:38
|
|
|
|
sazi
|
Če gledaš samo koliko dobiš ti, dobiš verjetno več zase. Bolniška za nego otroka je 80% povprečja iz preteklega leta, bolniška zate pa je glede na tvojo trenutno plao, dobiš pa lahko 80, 90 ali 100% - to pa je odvisno od delodajalca - 80% ti mora dati minimalno. Je pa tako, da za nego otroka podjetje dobi povrnjen denar, za bolniško zate pa ne, kar je precejšnja razlika. V prejšnji službi bi verjetno vzela bolniško zase, v tej mi pa ne pade na pamet - vedno vzamem nego za otroka.
|
|
|
|
RE: kaj se mi bolj splača: nega otroka ali bo... 12.3.2008 12:11:31
|
|
|
|
Nomika*
|
Od česa je odvisno ali mi pripada 80, 90 ali 100%? Kako se to določi? lp
|
|
|
|
RE: kaj se mi bolj splača: nega otroka ali bo... 12.3.2008 12:29:18
|
|
|
|
puncica
|
pri nas se za nego dobi 80%, če pa imam bolniško pa 90%, tako da se bolj splača imet bolniško zase, samo če ti jo doktor da je pa drugo vprašanje, meni jo ne. Takole piše v zakonu (Vir: ZZVZZ-UPB3) 31. člen Nadomestilo znaša: – 100% osnove ob zadržanosti od dela zaradi poklicne bolezni, poškodbe pri delu, presaditve živega tkiva in organov v korist druge osebe, posledic dajanja krvi ter izolacije, ki jo odredi zdravnik; – 90% osnove ob zadržanosti od dela zaradi bolezni; – 80% osnove ob zadržanosti od dela zaradi poškodb izven dela, nege družinskega člana in spremstva, ki ga odredi zdravnik. LP
< Sporočilo je popravil puncica -- 12.3.2008 12:38:33 >
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?