|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   morski prašiček
9.3.2008 20:40:26   
bt08
Moj pikec je dobil morskega prašička za rojstni dan,pa me zanima glede krempljčkov a jih je treba strižt?In kake imate izkušnje s temi živalcami!

6.3.2005 prijokal moj sonček Ožbej!

100 ljudi in 100 različnih pogledov!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: morski prašiček
9.3.2008 20:47:54   
majcis
živjo sem ponosna lastnica dolgodlakega morskega prašičkauser posted image user posted image  jz ga za striženje raj peljem h veterinarju, da mu nebi kj preveč porezalauser posted image . k ma kr precej dolge ga pelješ (moj je meu ful dolge pa je rekla da so še prekratkiuser posted image user posted image ). za pucat je pa drgač čist dost enkrat na tedn čeprov eni prisegajo na dva dniuser posted image . moj ma ful veliko kletko (fulll velko 120x80user posted image ) in bi blo to oblana še pa še.. drgač je pa moj meu neki zdravstvenih težav (niso mogl ugotovit od kje) ampak če boš slučajn ugotovila da ma kkšne čist mjhne pikice po dlaki ga morš pelat h vet. upam da sm ti kj pomagala če te pa še kj zanima pa kr praš
aja pa še to moja sestra ga ma tud pa je je že ful stvari naučilauser posted image user posted image (nč ni recepta povedala)

(odgovor članu bt08)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.3.2008 21:19:19   
SPORTINA
Tudi moja hčera, je ponosna lastnica dolgodlakega lepotca.
Res so simpatični...
Glede nege pa se vsem strinjam, tudi mi ga raje peljemo.

Kakšne pa imate izkušnje z kapljicami proti zajedavcam, ki jih velikorat omenjajo.

Pa navadite ga na veliko zelenjave, sena, ne samo na "fast food" hrano.

Pa velika kletka obvezna, pa kakšne veja za glodanje!!
Če ste ga šele dobili, ga pustite nekaj dni, da se navadi, ne vlačite ga takoj iz kletke,
se splača!!!

(odgovor članu majcis)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.3.2008 21:43:47   
majcis
ko sem mojga čupkota kupla so mi zagotavlal da je mladičk, pa so me nateuser posted image ... ampak je cukrček pa ga za nc na svetu nebi zamenalauser posted image ... se pa pozna da je velik več časa rabu da se ns je navadu. zj brez problema pride pa voha pa kkšnga lupčka da, prj je koj u hiško skliznu, zj se pa tud za psa ne zmen k mu nagajauser posted image user posted image ...
moj je meu full telih zajedavcov (tiste črne pikice k sm jh prj omenila) pa sm prašala zakva to pa vet. ni znov pojasnt, k jih je meu tud prj k še nismo mel psa (tko da mu jh ni on prnesu)...
ma pa u kletki tacga umetnga korenčka k si zobke pa nohtke tud sam brus pa tud fajn se z nemu igra- ga kr meče po celi kletkiuser posted image user posted image  pa skoz se hoče neki pogovarjatuser posted image ..... ga pokličm po imenu pa začne cvilt popa ne zna nehatuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu SPORTINA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.3.2008 7:50:24   
Zala01
Živijo, jaz sem ga tud imela, pa je že poginil.
Glede krempeljčkov- midva z možem sva mu jih sama strigla s kleščkami za nohte, ampak je treba ful pazit, da mu jih ne preveč,zato če nisi sigurna, ga raje pelji k vet. Jaz sem mu čistila kletko vsaki drugi dan-brez pardona,pa je imel tudi zelo zelo veliko površino. Je pa res, da je bil samček in je njegov urin zelo smrdel (še posebno poleti, ko je vroče).
Dajaj mu čim več trde hrane, da si brusi zgornje zobke-sekalčke, ker moraš vedeti, da mu ti zobki celo življenje izraščajo in jih mora izrabljat s trdo hrano.Ker če je te premalo, mu lahko preveč izrastejo, potem se ne more več prehranjevat in posledično pogine.

Drugače pa , so zelo luštni, zelo se navežejo na tistega ,ki mu čisti in ga hrani...veliko crkljanja...lp j.user posted image

(odgovor članu majcis)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.3.2008 8:46:06   
bt08
Mi smo dobl samičko stara je 2 meseca.Dala sem mu pa tist ko je ne vem en kamen za brusit,zobke in krempljčke,ko se kupi.Za jest sem mu dala solato in karfojlco,pa karfojlca ji ne diši preveč.
A dajete vso zelenjavo,samo krompir ne sme ne?Kok pa na dan tega lahko poje?Men so eni rekl da sveže ne sme preveč.
Pa ene vitaminčke sem kupla,iz petršilja so.Kok taka živalca poje,ker nimam sploh občutka,

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.3.2008 19:18:23   
Muca83
Živjo! Jaz imam dva morska prašička in ti bom samo priporočila, da si info o teh živalcah prebereš na tej spletni strani: http://morskiprasicki.atspace.com/ (moja stvaritev) user posted image

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu bt08)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.3.2008 11:34:38   
neni
Zdravo!

Mo, moj Gigi je odšel včeraj v prašičja nebesa. In mi je zelo hudo po njem in gledam mal po forumu.

Mi smo ga imeli 4,5 let in smo imeli z njim toliko lepih trenutkov, nama je bil kot otrok, ker sva bila dolgo brez. Danes samo user posted image user posted image user posted image .

Naš je bil vrtinčast in je imel samo po glavci in telesu v zrak čupko, ki je ni bilo treba strič, ampak na ritki je imel pa malo daljše, ki sem jih jaz po potrebi sfrizirala. Krempeljčke smo mu strigli z naši ščipalcem, vendar ti priporočam, da ga vsaj prvič pelješ v kako zoo trgovino, ker je to res mučno opravilo, ker se zelo branijo.

Hranili smo ga: vedno je imel seno, pa kaj dobrot v hladilniku (korenčke, solatka, kumarice, banana, jabolko, ...) Vse vedno po malem, če je pojedel je dobil še. Vedno pa je zjutraj dobil semenčka in objemček. Naš je bil kar odprt v kletki, je prišel bolj ponoči ven, pa ko je bil mlajši, zdej starejši pa samo ene 2x na dan na obhod.

Za glodanje sem mu pa jaz dajala suh kruh (najraje žemljice), se je z njim veliko zamotil in brusil zobke.

Zdej sem se spomnila, da moram vreč kruh v smeti. Jao, vse me nanj spominja, že spet jočem. Pa v hladilniku imam eno kilo korenčka, je bilo ful ugodno, smo kupili predvčerajšnjim.user posted image
Tako je: sve su prave ljubavi tužne.
Gigi, pogrešam te. Zelo!

lp Neni

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.3.2008 14:53:23   
bt08
Neni user posted image user posted image user posted image  zate in za Gigi!

Jaz sem se tud navezala na našo Piko.Pa jo imamo še ne mesec dni,in jo mam zelo rada.Vsako jutro grem pogledat kako je,zvečer skupej gledava Tv,in tako uživa ko jo imam v naročju in jo božam.Tudi seno ima skoz v kletki,vodo in semena,zjutrej ji pa dam solato,al pa kumaro,korenček,popoldan ji dam kak suh kruhek,zvečer pa sept kako zelenjavo.A babnao tud jejo,bomo probal dat?

Neni kr zjoči se da gre ta bolečina ven,še en velik user posted image

(odgovor članu neni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?