|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   enako ime in priimek kot...
7.3.2008 17:52:58   
strunjancek
Zanima me, če kaj pazite na to, da ne bi dale otroku takšno ime kot ga že kdo ima z enakim priimkom? Pišemo se namreč Kovačič, kar je kar pogost priimek in so skoraj vsa imena že zasedena. Všeč nam je npr. ime David, pa že obstaja Jan Kovačič. Kaj menite, ali se je s tem za obremenjevat ali ne?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: enako ime in priimek kot...
7.3.2008 17:57:40   
Leli§
Mislim, da se s tem sama nebi obremenjevala. Sama imam v svoji občini dve punci s enakim imenon in priimkom in dobim pri zdravnikih vedno napačni rojstni datum in kraj. Potem vidijo, da se se zmotli in vsi se lepo posmejem. Kdaj je prav zabavno.

(odgovor članu strunjancek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.3.2008 17:58:01   
zvončica2007
Pardon, enkrat sem napisala David, drugič pa Jan. David je ime mojemu možu, odločamo se za ime Jan.

Neposredna povezava do sporočila: 3
7.3.2008 18:05:35   
Šarki
čao! tudi moja mami se je pisala kovačič p'reden se je poročilauser posted image
drugače pa mislim da je brezveze gledati če ima kdo isto

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu zvončica2007)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.3.2008 18:06:14   
luckylucy
Ja, problem nastane, če npr. ena oseba postane znana (v pozitivnem ali pa negativnem smislu), potem pa je za tisto osebo, ki se enako imenuje- isto ime in priimek lahko neprijetno ko je treba kje povedati ime, pa vsi pomislijo na tisto znano osebo, a ne?

(odgovor članu zvončica2007)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.3.2008 18:11:26   
Anonimen
Se ne bi sekirala. user posted image Saj vcasih so itak dajali imena po ocetih in materah (mojemu dedku in ociju je enako ime, mami tudi - samo se pac drugace pise po poroki).

Kombinacija mojega imena in priimka se v SLO pojavlja manj kot petkrat, je pa v sorodu z nami ena pucnka z istim imenom, le brez j-ja.

Izberi tisto ime, ki ti je vsec.

(odgovor članu luckylucy)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
7.3.2008 18:42:03   
Enolla
Točno tako - izberi ime, ki ti je všeč in se ne obremenjuj s tem. Ime Jan mi je všeč user posted image

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.3.2008 18:54:55   
sazi
meni pa ni všeč, da obstaja še ena z istim imenom kot jaz - no, ne vem, vsak po svoje
Če bi sama izbirala, bi dala tako kombinacijo, ki je še ni - ampak to je pri pogostih priimkih težko
ima pa naš sinko tako ime, ki jih že itak ni veliko v Sloveniji, tako da je verjetnost za isto kombinacijo minimalna

Neposredna povezava do sporočila: 8
7.3.2008 21:00:16   
dulcinea
Moja sodelavka ima v razredu dve punci z enakim imenom in priimkom in jih kliče po imenu in po kraju, kjer živijo. Tko da mal le poglej, kakšno ime boš dala, ker zna bit včasih tud otroku mučno.

Aja pa moja mami pa soseda imata enako ime pa priimek pa isto osebno zdravnico. Pa se je zgodilo, da sta bili celo isti dan, skoraj ena za druga pri njej in je pol mami prinesla domov zdravila za sosedo, ona pa njena. Še dobro, da je opazila, ker bi lahko bilo zelo slabo, če bi vzela napačna zdravila.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.3.2008 21:11:27   
mateyka
Pa se je zgodilo, da sta bili celo isti dan, skoraj ena za druga pri njej in je pol mami prinesla domov zdravila za sosedo, ona pa njena. Še dobro, da je opazila, ker bi lahko bilo zelo slabo, če bi vzela napačna zdravila.

o pismu, to pa nisem pomislila - pol pa ni tok vseen..
mogoče je pa koneckoncev fajn, da ma kak bolj poseben al pa redek ime? user posted image

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.3.2008 21:22:40   
Gina
Sem gledala na statistični urad enkrat, pa se mi zdi, da je 5 oseb z istim imenom in priimkom kot ga imam jaz, v Sloveniji. Pa se čisto nič ne sekiram. Nisem vedela da kdo to sploh gleda, ko izbira ime otroku. Že tako je tako težko pravo ime najti....

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.3.2008 22:29:49   
CatJa
Za punčko predlagam Zvončica, za fantka strunjancek, pa prav gotovo ne bo enakega v Sloveniji.
Kako pa je tebi ime, da vidim, če paše zraven?

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

Neposredna povezava do sporočila: 12
8.3.2008 1:49:20   
lelaval
Se nikoli nisem obremenjevala s tem.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

Neposredna povezava do sporočila: 13
10.3.2008 19:07:40   
glista
Jaz pa ne bi dala takega imena.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.3.2008 10:27:51   
Felicity
IZVIRNO SPOROČILO: lelaval

Se nikoli nisem obremenjevala s tem.

Enako.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.3.2008 17:40:07   
Mijavček
Uf, jaz imam precej redko ime in ne najbolj pogost priimek, pa sta v Slo še dve . Slo je res majhna ampak komb. se lahko hitro podvoji, zato se jaz s tem ne bi obremenjevala preveč, saj tud za naprej ne moreš predvidet, kok otrok bo s tem imenom... 

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.3.2008 18:17:23   
jakoLUlana
IZVIRNO SPOROČILO: strunjancek

Zanima me, če kaj pazite na to, da ne bi dale otroku takšno ime kot ga že kdo ima z enakim priimkom? Pišemo se namreč Kovačič, kar je kar pogost priimek in so skoraj vsa imena že zasedena. Všeč nam je npr. ime David, pa že obstaja Jan Kovačič. Kaj menite, ali se je s tem za obremenjevat ali ne?

haha, a se res s tem obremenjujete?

Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?