Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 točno tko....a more met otrok zato ker sta se starša lola, na ta račun met vse stišano v rit ? a je to dobr za otroka? po moje ne...moj otrok ziher ne bo mel vsak mesec igrač za 25€, ločena al ne...zato k jh ne rab. pika. pa če sm zato slaba mat, pač klinc. še kej hujšga je verjetno. isto s cunjami. pa še to je - se lohk zgražate kolk čete - samo če jaz doma skuham kosilo ob neki normalni uri, otrok v šoli ne bo jedu....če bo pa situacija taka, da kosilo ne more bit normalno, pol pa ja....madona, tolk je teh težav okol hranjenja, a rab otrok dvakrat kosilat? sej jih ne pitamo za zakol, madona...pol pa čujem, kolk sem grozna, ker še hrane mu ne prvoščim...ma ja...in pol se ga šopa celi dan, celi dan sedi za računalnikom pa najnovejše igrce špila ( k jih vsak mesec dobi za 20€) pa še kak radiator ma za ritjo pržgan, da ga ne zebe..pa pri14 tehta 90 kil...ven ga sterejte, na luft, bo bolš za otroka, pa še stroški z njim bodo manjši...pri otocih je zlo zdravo it po sistemu manj je več...u bistvu jih dost gre tko, dokler so skupej...ko pa grejo narazn, je pa kr naenkrat treba otroku omogočit vse možno, ker si to zasluži...pajade...in vzgojit kaj? enga razvajenga pezdeta... Khmm. Ulla, a bi bila pripravljena svojemu otroku za tretji rojstni dan kupiti tobogan? Saj to ni neko veliko preseravanje, ampak a veš koliko to stane? Za tako velikega otroka okoli 70€ - ena leva firma! Torje za tri mesece zgoraj opisanih stroškov. Pa če otrok je v šoli, potem mu doma ne bom kuhala. Če je doma, potem pač ne bo jedel v šoli. Ampak jaz moram za vso tisto hrano plačat. Ne pade mi zastonj z neba. Pa je treba zraven računat še 1/3 stroškov z elektriko za kuhanje (če kuhaš manjše količine je kuhano hitreje a ne in je poraba manjša). Pa potem obutev: naši nogica raste tako hitro, da ji na leto kupim 3 pare čeveljčkov + škorenjčke za dež. Pa še copate. In smo pri nekje 100€, ker kupujem leve firme. PA vsako leto rabijo novo bundo, pri nas tudi kombinezon, ker živimo tako visoko, da sneg celo vidimo . In je to še 50€, spet leve firme. Ali naj jo v puloverju pošljem ven? In še in še in še, rabi tudi kakšne hllače, kapo, žabice, plenice,... Zdaj pa vse te stroške razdeli na 12 mesecev in si tam. Risanke snamemo dol z neta, da so skoraj zastonj, po računalniku ji ne pustim šarit, raje smo ven na zraku. najbolj mimo mi je pa to, z najemnino itd....če grema midva narazn, si morm najdt stanovanje, z otrokom al pa brez. in plačevala bom isto, z otrokom al pa brez....in na kraj pameti mi ne pade, da bi svojmu otroku najemnino zaračunavala...dejte no.... Najemnina je ista, pa če notri živijo 3. ljudje ali eden. Ampak če živijo v stanovanju trije, bodo stroški (elektrika, voda, ogrevanje, vzdrževanje,...) obračunana za tri ljudi! Konkretno: dokler sva bila samo midva z možem je bilo celotno gledano stroškov za stanovanje nekje 50.000 bivših SIT. Z bebo jih je bilo 75.000 SIT. Majhna vsota, a ne? In če bi ibla z možem ločena, bi z malo še vedno plačevali 50.000, ne pa 25.000. in kakšni rolerji pa pecikl, to ni luksuz...pa tud ni taka cifra to, jaz si upam to omogočit otroku sama, brez preživnine, pa nimam glih plačo da dol padeš...sam smučarija pa je. ker če se grejo trije smučat za cel dan, plus da še kej za jest računaš si na 100€. pa da greš parkrat na sezono...uf...ja kr kruta...in z malim otrokom samo enkrat it smučat ( zato da lohk rečeš ja vsaj enkrat sem mu privoščil) je bedarija in stran vržen gnar, ker od tega noben nima nič. ker vsako leto znova morš taprvič otroka ponovno na smuči postavljat. to pa pomeni ogromn živcev, dretja, metanja ob sneg....od tega ni nekega smučanja in dab se človk fajn mel. ne. morš vsaj še parkrat it. in to je lukszu. Pojdi si pogledat na internetne trgovine, koliko stanejo otroške igrače, npr. rolerji. In ker sem zagovornik varnosti, zraven vračunaj še čelado in ščitnike. Malo? Pa računaj, da bo to otrok imel sezono, dve, potem preraste. Torej moraš spet nabavit novo ali rabljeno, saj je vseeno, stane oboje. Mi smučat ne hodimo, tako da nam ta strošek odpade. Ampak če gremo npr. v živalski vrt, je to 12€, od poletja naprej bo 15€, ker bomo vstopnino plačevali še za malo. To je 15€ k rednemi družinski porabi. Da ne govorim, če si občasno privoščimo bazen ali enkrat na leto kino. Mogoče se ti zdi malo, ampak če potegneš črto čez celo leto in narediš izračun, se ti kar nekaj nabere. In ja, otroka se da preživet z manj kot 400€ na mesec. Samo ne bo imel rolerjev, ne bo šel NIKOLI smučat, ne bo hodil v glasbeno, ne bo imel nobene igrače,... Bo živel, brez skrbi, ampak pod povprečnim standardom. In občudujem vse, ki jim uspeva.
|