jaša2
|
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca preden sem šla na porodniški dopust, sem še 2 tedna koristila letni dopust, Ok, Jaša, tole je off topic, ampak kako so ti odobrili ta dva tedna dopusta? Ker tudi sama delam v šoli, pa ga ne smem koristiti - baje ministrstvo ne dovoli imeti dopusta razen v času počitnic! Obrnila sem se tudi na sindikat, pa so mi povedali enako kot ravnatelj... kako so mi ga odobrili? ni blo kaj za odobrit, ker mi je pripadal. je pa odvisno, kdaj greš v porodniško oz.kdaj imaš rok. vem, da smo takrat ful debatirali o tem in mislim, fa je finta v tem, če greš v porodniško v prvi polovici leta, pol lahk koristiš letni dopust, ki bi ga sicer čez poletje. kolegica je šla v porodniško decembra in vem, da ga ni mogla koristit - ji je propadel. mislim, da je samo v tem finta, drugač pa ne bi smelo bit problemov. drugač tud mi čez leto ne mormo koristit dopusta - mogoč kak dan, dva - pač, odvisno od vodstva. če greš pa ti v porodniško, je pa to druga pesem. letni dopust (ne vem, koliko ga imaš - 26 dni al kolko) pa ti po zakonu pripada!!!!!!