|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniška
26.2.2008 14:49:05   
Neli1
Zdaj pa sem že pošteno jezna, saj sploh več ne vem kaj je res.

29.1. sem nastopila bolniško, ker sem imela izpat motorike leve strani obraza.
Ker je verjetno do tega prišlo zaradi preobremenitve, stresa se je moja ginekologinja odločila, da naj ostanem doma 30 dni na stroške firme, in se s tem izognem tem kontrolam. V tem času pa sva predvideli, da naj bi se stanje izboljšalo in bi lahko šla nazaj na delo. Če pa bi bilo slabše pa bi zadevo še enkrat ponovile, potem pa bi tako počasi nastopila letni dopust in nato porodniško.

Ko pa sem prišla do svoje osebne zdravnice je začela trditi drugače - da sem na stroške firme lahko doma le 30 koledarskih dni - torej od 29.1. do 29.2. in me je dala na komisijo, ki mi je danes posredovala odločbo, da sem lahko doma do 7.3. s tem, da imam izhode le za potrebe zdravnika in fizioterapije (katere pa sem že zaključila).

Poklicala sem še v računovodski oddelek našega podjetja, ki pravi, da sem lahko do 11.3. doma na njihove stroške in jim ni jasno, zakaj me bo Zavod za zdravstveno zavarovanje nadziral, če oni od tega nebodo imeli nič.

Ne me razumeti narobe,... nisem nameravala kam na dopust ali kaj podobnega.
Vsak dan si želim privoščiti vsaj uro sončka (=sprehoda) z mojim prvorojencem.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolniška
26.2.2008 15:08:49   
2 Sraki
Verjemi, da te komisija ne bo preverjala. Zdravnica pa je malce zabluzila z koledarskimi dnevi, ker morajo biti delovni dnevi. V bistvu je odločba komisije ničvredna, ker ti oni niso odobrili podaljšanja dopusta, zato te tudi ne bodo kontrolirali.

Ti se kar v miru sončkaj in brez problema uživaj s tvojim user posted image  inuser posted image .

lp

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.2.2008 15:10:26   
bučkabb
bolniška na račun firme gre 30 delovnih dni od prvega dne nastopa bolniške, kar je več, gre na stroške države in te imajo oni pravico nadzirat.

tak da te v tem času ko si na stroške firme ne bo preverjal noben drug kot firma, če to želi, pol pa tud zavod ni tak hiter in vesten pri teh kontrolah, tak da kakšen sprehot v bližini hiše tud ne bo sporen.

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.2.2008 16:00:55   
bskrle

Ko pa sem prišla do svoje osebne zdravnice je začela trditi drugače - da sem na stroške firme lahko doma le 30 koledarskih dni - torej od 29.1. do 29.2.

KOT JAZ VEM, se štejejo koledarski dnevi, žal.

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.2.2008 16:08:42   
bučkabb
žal se bskrle motiš, ker sem jaz bla tud pred časom v dvomih in sem preverla na zavodu za SZ in so mi potrdil, da oni refundirajo od 30 delovnega dne naprej.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.2.2008 16:44:57   
cukr07
Jaz sem pred kratkim zaključila z dalj časa trajajočo bolniško in lahko iz lastnih izkušenj povem, da se štejejo delovni in ne koledarski dnevi.

< Sporočilo je popravil cukr07 -- 26.2.2008 16:45:25 >

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.2.2008 17:28:58   
N _ B
V breme delodajalca gre prvih 30 delovnih dni. Splošni zdravniki pa dajo na komisijo običajno po 30-ih koledarskih dneh, ker je odvisno od delovnika posameznika in se v to običajno ne spuščajo. To je predmet računovodstva podjetja in ZZZS, ki refundira bolniško nad 30 kol. dni.

3. člen

Nadomestila plač izplačujejo delavcem v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja njihovi delodajalci:
1. od prvega delovnega dne zadržanosti od dela zaradi presaditve živega tkiva in organov v korist druge osebe, zaradi darovanja krvi na dan, ko prostovoljno darujejo kri, posledic dajanja krvi, nege ožjega družinskega člana, izolacije in spremstva, ki ju odredi osebni zdravnik ter zaradi poškodbe pri delu in poklicne bolezni, nastale pri izvajanju aktivnosti iz 18. člena zakona:
2. od 31. delovnega dne začasne nezmožnosti za delo zaradi bolezni ali poškodbe, ki ni povezana z delom ter poklicne bolezni ali poškodbe pri delu, razen v primerih iz 3. in 4. točke tega odstavka;
3. od prvega delovnega dne začasne nezmožnosti za delo delavca zaradi bolezni ali poškodbe, ki ni povezana z delom potem, ko je bilo za posamezno odsotnost z dela do 30 delovnih dni zaradi bolezni ali poškodbe, ki ni povezana z delom, izplačano nadomestilo v breme istega delodajalca v koledarskem letu za 120 delovnih dni:
4. če gre za dve ali več zaporednih odsotnosti z dela zaradi iste bolezni ali poškodbe, ki ni povezana z delom do 30 delovnih dni, pa traja v posameznem primeru prekinitev med eno in drugo odsotnostjo manj kot deset delovnih dni, gre nadomestilo plače v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja od prekinitve dalje.

V primerih, ko se nadomestilo plač izplačuje v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja, mora o zadržanosti od dela odločati imenovani zdravnik oziroma zdravstvena komisija, razen če gre za nego, spremstvo ali izolacijo zavarovane osebe, o kateri odloča njen osebni zdravnik ali če gre za nego otroka, o kateri odloča otrokov osebni zdravnik ali v primeru iz 5. odstavka tega člena.

Zavod povrne delodajalcem izplačana nadomestila plač po predložitvi zahtevka za refundacijo, kateremu morajo priložiti pravilno in popolno izpolnjena POTRDILA in druge obračunske dokumente. Hrbtno stran POTRDILA in potrdila delodajalca v primeru darovanja krvi lahko nadomesti računalniško izpisana specifikacija zahtevka, ki vključuje vse podatke, zahtevane na hrbtni strani POTRDILA in v potrdilu delodajalca v primeru darovanja krvi, in je potrjena z žigom in podpisom odgovorne osebe pri delodajalcu.

http://www.zds.si/uploads/files/davki_in_prispevki/Pravilnik_obracun_nadomestil.doc

< Sporočilo je popravil N & B -- 26.2.2008 17:29:38 >

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
26.2.2008 18:25:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
26.2.2008 19:56:29   
maxi133
Neli1: 100% se štejejo koledarski dnevi! Tut sama sem v tej situaciji in prakticiram bolniško namreč tako, da sem 30 dni na bolniški, nato vzamem dan ali dva (pač toliko kot želiš oz. če imaš še starega) dopusta in nato spet odprem bolniško za 30 dni. Vse to je na stroške firme in če te bo kdo kontroliral te bo firma oz. če se strinjajo s takim sistemom te po moje ne bo noben kontroliral.

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.2.2008 7:28:17   
jajula
pred nekaj dnevi sem zaključila z bolniško in so se šteli koledarski dnevi. sicer pa mi je ginekolog napisal predlog za bolniško za 30 dni, vmes sem vzela nekaj dni dopusta (drugače bi me dali na komisijo), potem pa sem dobila še 30 dni od ginekologa. sicer pa mi je osebna zdravnica rekla, dabi tudi ona lahko dala par dni, če v drugo ne bi dobila od ginekologa.

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.2.2008 7:40:57   
tatjanakj
Živjo!
Iz lastnih iskušenj lahko povem, da se štejejo delovni dnevi.
Sem na bolniški že od novembra in pri meni je bilo tako.
Pa če te več ne mislijo dat delat, te naj kar dajo na komisijo, saj imaš takrat tudi plačano boljše. Prvih trideset delovnih dni je 80 % plače, naslednji pa 90 %.
Komisije pa jas še nisem videla, pa čeprav je gibanje omejeno(v odločbi komisije piše
gibanje okrog hiše ali stanovanja), ti
ne morejo nič, ker lahko grem na sprehod, kar mi je priporočala ginekologinja.
Lp

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.2.2008 7:49:26   
malamalinca
Oj,
no na tole pa lahko strokovno odgovorim, boste dobile odgovor iz prve roke, saj sem jaz tista, ki vlaga zahteve za refundacije v podjetju.Torej, zadeva je sledeča:
Delodajalec plačuje bolniško odsotnost do vključno 30.DELOVNI DAN!!!! in ne koledarski.
Nasprotno, lahko zdravnik predpiše največ 30 KOLEDARSKIH DNI!!!!! brez odobritve komisije.

Zakaj je temu tako, nima nihče pojma, ampak tako pač je.
Glupo in brezveze.

Zakaj pa pri računanju starševskega nadomestila v osnovo ne grejo prejemki, kot so npr.Božičnice (za katere podjetje ne plača davek na izpl.plače) ali pa nadure, ipd...???

Če pa daješ prošnjo za otroški dodatek moraš pa skoraj vpisat še vsa darila za rojstni dan, ki si jih dobil!!
Ali pa za vrtec....

Zakaj, nihče ne ve, je pa svinjsko.

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu tatjanakj)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.2.2008 9:12:05   
JABOLKO3
Tudi meni so v podjetju tako razložili, kot pravi malamalinca - zdravnik ti lahko odobri do 30 koledarskih dni, za naprej je treba poslati na komisijo, na stroške delodajalca pa gre 30 delovnih dni. V primeru, da imaš službo, ko delaš tudi ob sobotah in nedeljah, pa je to tako eno in isto.

Lep pozdrav.

(odgovor članu malamalinca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.2.2008 13:55:27   
Anonimen
No naj povem, da sem tudi jaz začela z bolniško 29.1.2008 in so me glih danes klicali iz firme, da naj prinesem bolniški list. In sem poklicala svojo osebno zdravnico (katera mi je tudi dala bolniško) in ji pač povedala da potrebujejo v službi bolniški list. No skratka zdravnica mi je rekla: da je že 18.2.2008 poslala na komisijo in da naj bi do četrtka (jutri 29.2.2008) dobila odgovor in da bom takrat dostavila potrebne dokumente v službo.

Tako, da kolikor sem jaz to razumela, bom jaz šla direkt na stroške državeuser posted image

Bom pa jutri zvedla, ko dobim pošto od komisije.

(odgovor članu JABOLKO3)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
27.2.2008 13:58:15   
N _ B
edinaos: pa si v službo nesla oz. poslala bolniški list za januar? Jaz sem vedno dobila bolniški list v prvih dneh meseca za pretekli mesec. Zakaj je pa tvoja zdravnica po treh tednih pošiljala na ZZZS mi pa ni jasno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.2.2008 18:57:02   
Anonimen
N@B: ja bolniški list za 29.1-31.1.2008 sem nesla JA, tako da ja meni tudi nič več ni jasnouser posted image Upam, da ne bom imela kakšnih težavuser posted image

Bomo vidli, jutri kaj bo prišlo po poštiuser posted image

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
27.2.2008 19:01:04   
Anonimen
Kot je napisala malamalinca...tudi jaz delam isto v podjetju in je to 100% tako.

< Sporočilo je popravil Vesnyca -- 27.2.2008 19:02:46 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
28.2.2008 7:56:59   
Neli1
IZVIRNO SPOROČILO: edinaos

N@B: ja bolniški list za 29.1-31.1.2008 sem nesla JA, tako da ja meni tudi nič več ni jasnouser posted image Upam, da ne bom imela kakšnih težavuser posted image

Bomo vidli, jutri kaj bo prišlo po poštiuser posted image

Bolniški list moraš na firmo oddati za vsak koledarski mesec posebaj, da ti lahko obračunajo plačo.
Za cel februar - v kolikor si bila doma, pa boš dobila drug bolniški list.
Čudi me le to, da od komisije še nisi dobila odgovor, saj sem ga jaz dobila v roku dveh dni.
Hvala mamamalica...tako kot si napisala drži, čeprav je res malo čudno, da sem sedaj pod nadzorom komisije Zavoda za zdravstveno zavarovanje, plačnik bolniške pa je še vedno firma.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?