|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Figaro
28.1.2005 18:10:36   
Natas@
Pozdravljene,
če ima katera recpt za figaro bi jo zelo lepo prosila, če mi ga napiše.
Hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Figaro
28.1.2005 18:13:02   
Blink1
hmmm...jaz ga imam ziher nekje...ne vem, če na tem računalniku...bom pogledala

(odgovor članu Natas@)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Figaro
28.1.2005 18:15:05   
Blink1
Ni ga na tem...:grrr: Če ne boš dobila, ti ga pošljem ko pridem domov...

(odgovor članu Natas@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Figaro
28.1.2005 18:50:25   
Bela
nekaj sem dobila;)


POSTOPEK

30 dkg balkan piškotov
pet plasti oblatov
15 dkg mletih orehov
25 dag margarine
2 dcl vode
30 dkg sladkorja
malo ruma
4 žlice kakava
2 vanilina sladkorja

PRELIV:
10 dag jedilne čokolade
10 dag margarine

2 dcl vode zavreš in dodaš margarino,da se stopi,na koncu pa še sladkor in vanilina sladkorja. V to zmes dodaš še zmlete balkan piškote,orehe,kakav in rum. S to kremo namažeš vsak oblat posebej,razen zadnjega. Na zadnji oblat daš preliv (čokolada stopljena v margarini) in pustiš,da se preliv strdi. Najbolje pa je, da cel figaro postavite v hladilnik, da se vse plasti lepo sprimejo med seboj.


Drugi recept:

2 dcl mleka, 40 dag sladkorja, 30 dag mletih piškotov, 10 dag mletih orehov, 10 dag nasekljanih rozin, 2 žlici kakava, 2 žlici ruma, 20 dag margarine, 2 oblatne, čokolada za premaz.

V posodo daj mleko in sladkor, ko zavre dodaj margarino. Ko se margarina stopi dodaj piškote, orehe in rozine, kakav in rum. Vse skupaj dobro zmešaj.

Na dno daj eno oblatno, nadev in na vrhu drugo oblatno. Oteži in pusti čez noč. Po vrhu naredi čokoladni premaz. Reži na rezine 2 x 10 cm.


Upam da je to kar si iskala,pa dobr tek:)-

(odgovor članu Natas@)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Figaro
28.1.2005 19:37:32   
Natas@
Hvala

(odgovor članu Natas@)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Figaro
28.1.2005 19:48:57   
india
Recept na recepte prosim!!!!!!!!!!:bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Natas@)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Figaro
29.1.2005 10:03:27   
Blink1
Evo ga...pa še na recepte ga bom dala Miška:)

FIGARO REZINA

Rezino imenujemo tudi mehka krokant rezina. Je tipična orientalska slaščica, ki je pri nas zelo priljubljena. Pripravimo jo lahko na zalogo, narežemo na kocke in pomešamo k drobnemu pecivu, ki ga ponudimo h kavi, čaju ali sladkim in polsladkim vinom.

Potrebujemo:
2 lista od napolitank, srednje velik pekač, ki smo ga obložili s pergamentnim papirjem. Na papir položimo oblatni list.

Priprava nadeva:
600 g sladkorja v kristalu
350 g masla ali margarine
350 g grobo mletih orehov ( lahko uporabimo tudi
polovico narezanih suhih fig)
5 beljakov
3 jedilne žlice ruma
1 zavitek vanilina
ščep cimeta

Sladkor v kristalu nalahno- ob stalnem mešanju-pražimo, da se popolnoma raztopi in porumeni. Razstopljenemu karamelu dodajamo koščke masla in mešamo, da se razstopijo. Primešamo še orehe (in fige), rum, cimet in vanilin. Zmes se nekoliko zgosti, vendar jo kuhamo dalje in takoj dodamo še beljake. Zmes naj vre 8-10 minut na zmernem ognju. Nekoliko odstopa od sten posode. Kuhano zmes vlijemo na pripravljen oblatni list in razmažemo v velikosti lista. Takoj prekrijemo z drugim listom in po možnosti nekoliko obtežimo. Ohladimo. Ohlajeno ploščo peciva prelijemo s stopljeno čokolado. Čokoladne prevleke: 80 g čokolade v tablici

30 g rastlinske masti
1 jedilna žlica olja


Priprava prevleke: rastlinsko mast raztalimo, dodamo olje in prelijemo po zlomljenih čokoladnih koščkih. Premešamo in prelijemo.

(odgovor članu Natas@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?