Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
dvojčki, nizka placenta, 27.1.2005 19:54:43
|
|
|
|
petraCBU
|
Pri enaintridesetih se mi je uresničila velika želja: zanosila sem, in sicer pričakujemo kar dvojno srečo: dvojajčne dvojčke! Do sedaj (razen običajnih slabosti in utrujenosti) vse v redu in prav, vceraj pa sem nenadoma precej zakrvavela. Od strahu me je skoraj pobralo, saj sem noseča že 17 tednov in sem ravno začela čutiti brbotanja v trebuhu. Tresočo me je odpeljal dragi na urgenco. Pregledala me je čudovito prijazna zdravnica in ugotovila, da sta oba moja otročka še zelo živa in zdrava, problem pa je v tem, da ima plodek, ki leži spodaj zelo nizko spuščeno posteljico (čisto v maternično ustje)in se je del te posteljice odtrgal in izkrvavel ven z mene. Seveda sem zdaj čisto nesrečna in zaskrbljena, saj imam zapovedan počitek (nič sprehodov, nič telovadbe, nič službe, nič seksa : ( vse do 34. tedna oz. dokler se posteljica ne dvigne (če se sploh bo, ker v tem primeru mi tudi carski rez ne gine : ( Prosim za pomoč: kaj lahko po vaših izkušnjah pričakujem, kaj se mi utegne primeriti če bi počitek vseeno ne zalegel in kako se te stvari ponavadi izidejo? Žalostna sem. LP P.
|
|
|
|
dvojčki, nizka placenta, 27.1.2005 20:58:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Ojla! Nimam nobenega pametnega nasveta zate razen tega, da počivaj, počivaj! Jaz ti svetujem, da vstaneš res zamo za WC! Rodila sem v 29. tednu ob rizični nosečnosti, ker me je tiščalo dol. Na intezivni sem videla deklico, ki se je rodila z 480 grami in sicer v 22 tednu oz. 24 (nisem čisto sigurna v katerem). Pazi nase in nič ne dviguj!!! Bojana
|
|
|
|
dvojčki, nizka placenta, 27.1.2005 21:11:29
|
|
|
|
Barbara L
|
Pozdravljena Petra; Sama sem v 24 tednu (nosim fantka) in tudi jaz imam nizko posteljico, ki gre preko materinega vratu. Po statistiki se nekje lahko dvigne še do 28 tedna, drugače pač carski rez. G mi je predpisala mirovanje, ker pa sama nisem vedela za kakšno stopnjo mirovanja gre sem se po nasvet obrnila preko spleta nekemu drugemu G. In je rekel da nizka placanta NI BOLEZEN in da lahko se malo gibljem, seveda samo ob dnevih ko nimam bolečin. Največja nevarnost so pa ravno spolni odnosi, ker se lahko plodovnica poškoduje. Napisal še je, da se mi lahko plodovnica pretrga pa če sem doma, na sprehodu ali pa nekje v avtu. Pomembno je da se izognemo vsem naporom. Želim ti varno in lepo nosečnost. Barbara L:metulj:
|
|
|
|
dvojčki, nizka placenta, 27.1.2005 22:28:12
|
|
|
|
Gina
|
Meni je G rekla, da se posteljica z vsakim tednom dviguje. Jaz sem jo imela precej nizko, pa sem tudi ves čas krvavela in občutno slabše je bilo, če sem kaj preveč migala, vendar je bilo s tedni nosečnosti samo boljše. Držim pesti zate. Čuvaj se in počivaj, pa pobožaj svoji pikici.
|
|
|
|
dvojčki, nizka placenta, 28.1.2005 9:42:05
|
|
|
|
malika
|
Jaz sem tudi imela nizko placento in sem začela krvavet v 34tednu.No konec dober, vse dobro in sem rodila po naravni poti. Takrat sem morala ostat v porodnišnici in imela strogo mirovanje in v tistih 2 tednih počivanja se mi je posteljica tako dvignila, da sem lako šla domov in doma pridno čakala na porod. Svetujem ti, da res maksimalno počivaš, sploh pa se izogibaj vsakemu težkemu delu-že dvigovanju težjih loncev, ne nosi nakupovalnih vreč, ne vlači sesalca, ne nosi mokrega perila do stojala(sušilca), ne hiti oz. skači po stopnicah ,... Počivaj in uživaj zraven9nebesa
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?