Detece
|
Špageti z zelenjavno mesno omako nedelja, 21. maj 2006 @ 21:36 CEST Piše: Pozitivke Potrebujemo 1 paradižnik, 1 zeleno papriko, pelate, grah, 2 korenčka, 1 manjšo čebulo, 2 stroka česna, baziliko, margarino, 2 piščanjčja fileja, čim tanjše špagete, sol, poper, moko,paradižnikovo mezgo ali ketchup. Na margarini prepražimo čebulo, da postekleni.Dodamo na kocke narezane piščančje fileje, jih popečemo do zlato rjave barve. Dodamo še na kocke narezan paradižnik, papriko, korenček in grah.Prilijemo malo vode, da se zelenjava duši. Medtem na kocke narežemo 1 pelat,dodamo omako od pelatov iz konzerve,solimo, popramo, dodamo baziliko. Ko je zelenjava že skoraj kuhana, prilijemo pelate z začimbami in vodo ter paradižnikovo mezgo ali ketchup. Dosolimo v kolikor je to potrebno. Vse skupaj naj vre še približno 5 minut. Na koncu, če je omaka preredka, podmetemo z moko. Skuhamo špagete in jih prelijemo z omako Jaz bom naredila kosilo po tem receptu, ta omaka je fullll dobra....tako da če katera nima ideje, ji obljubim da bo s tem zadovoljna....
|