|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dodatno zavarovanje med nosečnostjo
17.2.2008 15:11:20   
Anonimen
Hej!

Znašla sem se v minimalni zagati, pa bi prosila, vse, ki ste bolj na tekočem s temi zadevami, če mi lahko za hipec pomagate. Na začetku tega meseca sem namreč sklenila dodatno zdravstveno zavarovanje, prej pa sem bila 2-3 mesece brez, ker mi je potekel status, ko pa sem se samozaposlila pa mi ni noben povedal da imam samo mesec dni časa za to uredit...
Sedaj pa zame velja 3 mesece čakalne dobe.

V petek pa sem ugotovila, da sem noseča. A kej veste, če morda za nosečnost ni nujno dodatno zdr. zavarovanje? Ker veljati mi začne komaj maja...

Fulll bom vesela kakršne koli pomoči ali mnenja...

LP; N.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dodatno zavarovanje med nosečnostjo
17.2.2008 16:41:48   
Pia77
Kolikor je meni znano, vso oskrbo v nosečnosti v celoti pokrije osnovno zdravstveno zavarovanje.

link

Z obveznim zdravstvenim zavarovanjem je zavarovanim osebam zagotovljeno plačilo zdravstvenih storitev v celoti (100%), v naslednjih primerih:
- sistematični in drugi preventivni pregledi otrok, šolske mladine, študentov, ki se redno šolajo, žensk v zvezi z nosečnostjo in drugih odraslih oseb v skladu s programom, razen preventivnih pregledov, ki jih na podlagi zakona zagotavljajo delodajalci,
- zdravstveno varstvo žensk v zvezi s svetovanjem pri načrtovanju družine, kontracepcijo, nosečnostjo in porodom,
- nujna medicinska pomoč, vključno z nujnimi reševalnimi prevozi,
- patronažni obiski, zdravljenje in nega na domu ter v socialnovarstvenih zavodih,
- zdravila na recept v skladu z razvrstitvijo zdravil, ortopedski in drugi pripomočki v zvezi z zdravljenjem pri osebah in stanjih iz prve do desete alineje tega odstavka,

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 18.2.2008 12:40:03 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
17.2.2008 20:03:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
17.2.2008 22:04:12   
maja24
Ne Hruška tut če ga skleneš sredi meseca ti začne veljati šele čez tri mesece medtem časom pa lepo plačuješ položnice in nisi dodatno zavarovan.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.2.2008 9:26:33   
*bubi*
Sem mislila, da ta doba velja samo pri nadstandardu, ne pa tudi pri dodatnem zdravstvenem zavarovanju user posted image  Si preverila pri vseh ponudnikih, če je enako?

Ja, pri Vzajemni je res tako...... če bi si uredila v roku 1 meseca, ne bi imela 3-mesečne čakalne dobe user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.2.2008 9:31:49   
Anonimen
Ja so rekli da je tak novi zakon. Zdej se pa malo bojim, da bom mogla plačevati vsak pregled do maja 2008. Teh bo pa kar nekaj in tudi nuhalna naj bi bila vmes... user posted image user posted image

nevem ampak upam, da velja obvezno....user posted image

Hvala za podatke...

LP, N.

(odgovor članu *bubi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
18.2.2008 10:20:02   
N _ B
IV/1. Pravica do storitev osnovne zdravstvene dejavnosti

3. ženskah:

- pregledi in nasveti za načrtovanje družine, za rabo kontracepcije, proti spolno prenosnim okužbam in posledični neplodnosti;
- kontracepcijska sredstva;
- do 10 sistematičnih pregledov v nosečnosti in dve ultrazvočni preiskavi;
- odkrivanje nosilk HBs antigena, okuženih s toksoplazmozo in sifilisom;
- en obisk pri nosečnici v drugi polovici nosečnosti;
- zdravniški pregled 6 tednov po porodu ali 3 tedne po spontani ali umetni prekinitvi nosečnosti;
- desenzibilizacija Rh negativnih žensk z gamaglobulini po porodu ali prekinitvi nosečnosti;
- indirektni Coombsov test pri vsaki nosečnici in Rh desenzibilizacija v 28. tednu nosečnosti;
- amniocenteza in kariotipizacija pri pozitivnem testu merjenja nuhalne svetline ali trojnega hormonskega testa, ki ga je plačala nosečnica sama, pri nosečnicah mlajših od 35 let;
- merjenje nuhalne svetline ali trojni hormonski test pri nosečnicah, starih med 35. in 37. letom ter v primerih, če je ta pozitiven, tudi amniocenteza in kariotipizacija;
- horionska biopsija ali amniocenteza za kariotipizacijo pri nosečnicah, starih nad 37 let;

Več: Link

Nuhalna svetlina je samoplačniški pregled razen, če ne izpolnjuješ pogojev zgoraj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.2.2008 12:45:26   
Leiah
  Si preverila pri vseh ponudnikih, če je enako?

Ja, pri Vzajemni je res tako...... če bi si uredila v roku 1 meseca, ne bi imela 3-mesečne čakalne dobe user posted image

Jaz sem bila ravno danes pri vzajemni in je rekla, da je pri vseh ponudnikih čakalna doba 3 mesece, če nisi seveda dal vloge v roku 30 dni! Ker je to v zakonu od leta 2006!
Tako da si oni lepo napolnijo žepe za dobo treh mesecev in šele nato nastopi tvoje dodatno zavarovanje! user posted image

Lp

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
18.2.2008 15:17:40   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Leiah)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
18.2.2008 15:21:42   
špelin@
Tako je, kot sta napisali Pia77 in N & B - vsi pregledi, ki jih v nosečnosti zdravstveno zavarovanje pokriva, so kriti iz osnovnega zdr. zav. user posted image  Za nosečnost torej dodatno zavarovanje sploh ni relevantno.

Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
18.2.2008 15:27:54   
Brisani uporabnik

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
18.2.2008 15:31:47   
Taula
 Teh bo pa kar nekaj in tudi nuhalna naj bi bila vmes... user posted image user posted image

Nuhala je tako ali tako samoplačniška. Ne rabiš zavarovanja.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

Neposredna povezava do sporočila: 12
18.2.2008 15:31:49   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška
no pol pa sploh super!!! koncno nekaj kar je postimano tako kot je treba! kakopa je ce ti slucajno predpise kaksna zdravila?

O, tega pa žal ne vem user posted image  Je pa verjetno odvisno od tega, na kateri listi so - ker itak gre večinoma za zdravila, ki se uporabljajo oz. jih predpisujejo tudi v nenosečem stanju.

Neposredna povezava do sporočila: 13
18.2.2008 22:09:27   
Anonimen
No super punce.... Hvala... Sem se pa malo bala, da bom mogla plačevat...user posted image
No ampak če je tako kot ste napisale in kot se da prebrati potem sem na konju...user posted image
V petek grem prvič k G, ker sem bila že prej naročena. Upam da mi pove kakšne pozitivne novičke...user posted image
LP, N.

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
19.2.2008 13:10:23   
arabela*
ne ,ne skrbi.V nosečnosti ne rabiš bit dodatno zavarovana.Vsi osnovni pregledi so na osnovno zavarovanje,razen nuhalne

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.2.2008 13:19:33   
Volga
Mimo teme, pa vendarle: kako pa si upate biti brez dodatnega zavarovanja? O.K., nosečnost je pokrita, kaj pa če se vam kaj zgodi? recimo,d aimate prometno nesrečo? Kdo bo pa potem tiste stroške pokril? Meni se pa to zdi zelo neodgovorno.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.2.2008 13:29:22   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Mimo teme, pa vendarle: kako pa si upate biti brez dodatnega zavarovanja? O.K., nosečnost je pokrita, kaj pa če se vam kaj zgodi? recimo,d aimate prometno nesrečo? Kdo bo pa potem tiste stroške pokril? Meni se pa to zdi zelo neodgovorno.

Se strinjam s tabo.

Vendar mislim, da je šlo pri Živi za nevednost in je zamudila 30-dnevni rok za sklenitev, sedaj pa ima 3 mes. karence od datuma sklenitve.
Žal te znaju ti naši birokrati na vse p****, ki so pomembne za njih opozorit, le za tiste, ki so pomembne za nas ne. Poznam kar nekaj podobnih primerov.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?