|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečniški diabetes
9.2.2008 20:04:27   
rokapi
Ugotovili so, da imam (poleg ostalih težav) zdaj še nosečniški diabetes in mi sledi dieta. Sem kar žalostna, saj moram počivati in težko sama skrbim zase, tako, da bo to spet dodatna obremenitev za moje najbližje.

Če ima katera kakšen uporaben nasvet, link na temo prehrane, jedilnikov, ga bom več kot zelo vesela.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečniški diabetes
9.2.2008 20:12:28   
Ninica
Tudi jaz sem imela v prvi nosečnosti gestacijski diabetes. Ugotovili so mi ga zadnje trimesečje. Dobila sem strogo dieto + merjenje sladkorja v krvi in to je to. Držala sem se tiste diete, ki sem jo dobila pri diabetologu.

LP, Ninica

(odgovor članu rokapi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.2.2008 20:46:59   
Blacky30
Mene pa zanima, če mi lahko obe odgovorita, kakšni so bili znaki, da so vaju sploh dali testirat za to? Sta se slabo počutili ali je bil test rutinski? Mam včasih neke čudne simptome, pa ne vem, če bi lahko bilo povezano s tem.

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.2.2008 22:19:13   
Una
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30

Mene pa zanima, če mi lahko obe odgovorita, kakšni so bili znaki, da so vaju sploh dali testirat za to? Sta se slabo počutili ali je bil test rutinski? Mam včasih neke čudne simptome, pa ne vem, če bi lahko bilo povezano s tem.

Tole sem našla na netu: Sladkorno bolezen v nosečnosti (gestacijski diabetes) odkrijemo pri okoli 1 % nosečnic. Za odkrivanje tovrstne bolezni uporabljamo presejalni test s 50 g glukoze na tešče. S tem testom je nujno pregledati vse nosečnice z znaki tveganja. Ti pa so: v prejšnjih nosečnostih odmrli plodovi in spontani splavi, prezgodnji porodi, pretežki otroci za gestacijsko starost in otroci z razvojnimi nepravilnostmi, v trenutni nosečnosti pa velik plod, veliko plodovnice, glukoza v materinem urinu, debelost in starost nad 30 let. Pomemben je tudi podatek o sladkorni bolezni v družini. Mejno pozitiven test ponovimo čez dva do štiri tedne, ob pozitivnem testu pa so potrebne nadaljnje preiskave in ob potrditvi bolezni tudi zdravljenje.

LP, Una

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.2.2008 0:26:45   
dskubin
Jaz sem si malo poenostavila tole pripravo jedi. Po unih listih, ki sem jih dobila v diabetološki sem si napravla jedilnik za ene 2 tedna, pol pa samo prepišeš za naprej, pa pogledaš, kaj ti ta dan paše pa se tistega držiš. Ker moraš jest ogromno zelenjave, tudi kuhane, sem si jaz nekaj stvari pripravla v hladilnik in zaprla v posodice pa sem imela par dni - pol pa samo jemala ven in na vago (ne moreš si vsak dan pripravit 3 različne kuhane zelenjave pa še solato, al pa jest samo eno vrsto zelenjave, ker pol ti gleda skozi ušesa). Večinoma sem jedla tudi en dan za kosilo in večerjo isto (vsaj meso in zelenjavo), pa včasih sem za 2 enoti zelenjave zamenjala 1 enoto sadja, ker mi je blo to lažje pojest - mislim, ta količina zelenjave je res ogromna. Pa jedla sem v glavnem polnozrnate stvari. Aja, pa trik za solate - žličko olja nadomestiš z žlico kisle smetane - tko solata vsaj nekako izgleda, da je obeljena user posted image

Drgač pa ni tako hudo, ne bo ti treba dolgo vagat, ker kmalu dobiš občutek kolk velik sadež ali kol krompirja ali kruha je 1 enota.
Edino proti koncu me je res že hudo zdelovala želja po sladkorju in sem se res težko zadrževala, ampak vse za naše pikice. Sej po porodu pol nadoknadila.

Aja, pa za najbližje to ne bi smela bit ne vem kako huda obremenitev, še najlažje bi bilo, da bi tudi oni jedli enako oz. vsaj podobno (no, če jim prav ne bi šlo, si pač dodajo malo maščobe ipd.). To ni ne vem kaka huda dieta, je samo ZDRAVA PREHRANA!

Srečno!

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?