|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj mi pripada
25.1.2005 12:20:24   
aneja1
Sem izredna študentka (delala sem preko šs), sem 20 tednov noseča in se nameravam prijaviti na borzo in zaprosit za socialno pomoč.

Zanima me, če lahko borza zahteva od mene da še moram iti kam na kakšno delo oz. pošiljat prošnje?

Do kakšne pomoči sem upravičena,ko se bo otrok že rodil, če sva s fantom prijavljena vsak na svojem naslovu (on ima že enega otroka od prej-je samohranilec)?

Se to šteje za socialno, da mora on tudi skrbet za mene, čeprav nisva na skupnem naslovu ali je dolžan skrbeti samo za otroka?

Ali je boljše da potpiševa preživnino in kako se to gleda, ker je samohranilec?

PROSIM za pomoč, tolk preiščem o teh stvareh pa ni nikjer pravega odgovora, socialno se pa izumika takšnim odgovoram.

Hvala že vnaprej

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kaj mi pripada
25.1.2005 13:04:39   
Gina
Hojla!

Na borzi se moraš javljat,- pa če jih boš še tako prosila, ti ne bodo znali nič poiskat-, tako da nič bat, da bi morala zdaj delat!
Kje je tvoj prijavljen nima nobene veze. Avtomatično šteje, čim podpiše očetovstvo za tvojega partnerja in avtomatično štejejo skupni dohodki. V tem primeru on lahko uveljavlja tebe in otroka v olajšavo za dohodnino, dobiva otroške dod. za oba otroka, njegovi dohodki se delijo na 4.
Če pa vidva z otrokom uveljavljata enostarševsko družino, morata vidva z "možem" podpisati na sodišču preživnino, ki ti jo on plačuje. On ostane na istem, ti dobivaš otroške dod. Kaj dobivaš' od csd - nek dodatek je starševski, se mi zdi - ne vem točno, ampak tvoj te ne more uveljavljati v dohodnini, otroka pa lahko, če plačuje minimum, določen za otroka, ki je bil predlani cca 15.000,- za otroka.

Moraš se preračunat sama. Če ima tvoj nizke dohodke, se najbrž bolj splača prva varianta, če ima višje pa druga. Ampak na pamet ne vem. Zračunaj raje. pa pa

(odgovor članu aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kaj mi pripada
25.1.2005 13:07:57   
aneja1
Ima kar velik dohodek, no bom tako raje napisala, za normalno življenje premalo, za socialno pa dost preveč.

Kaj so kje kakšni obrazci ali kako si naj izračunam?

(odgovor članu aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kaj mi pripada
25.1.2005 13:19:02   
boško
če mene vprašaš, je bolje zate in za otroka da se prijaviš kot mati samohranilka, boš več dobila in imela večje ugodnosti, s svojim fantom se morata dogovoriti za preživnino, ki ti jo bo on plačeval.

če nisi bila še nikoli zaposlena ti pripada tam okoli 40.000, sit mesečno porodniške za otroka pa uveljavljaš otroški dodatek, mislim da bi ti zanj kot nezaposlena in mati samohranilka dobila tam okoli 20.000 sit.
če pa bosta s fantom prijavljena skupaj pa bo se bo štel njegov dohodek, za točen izračun pa žal ne vem.

upam da sem ti kaj pomagala

lp:nosecka:

(odgovor članu aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kaj mi pripada
30.1.2005 15:35:19   
Naty*Taja
Na temle internetnem naslovu imaš obrazce za informativni izračun otroškega dodatka, starševskega nadomestila...

http://www.csd-lj-siska.si/splosno/index.asp

LP

(odgovor članu aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?