Gina
|
Nisem videla teme... midva sva šla menda po večini kampov od zadra do makarske, ap moram reči, da mi je daleč najboljši avtokamp galeb v omišu. Fajn mi je zato, ker ima dovolj sence in dovolj sonca, zelo čist, to mi je najbolj pomembno, zelo verjetno dobiš tudi zvečer toplo vodo (to je itak v vseh kampih problem, samo tukaj sem še najmanj to občutila), zelo miren, ima dober dostop do vode za malčke (mivka, droben pesek), tuše na plaži, ti so sicer mrzli, ampak vseeno prav pridejo, običajne reči kot so pedalini in tobogani, pa trampolini, aerobiko na plaži vsak dan + na kopnem, normalno osebje kampa, ...do mesta, ki je vselej obljudeno in polno je ravno luškan sprehod, poleg se izliva cetina, zaradi česar je na vhadu v mesto sicer nekoliko bolj mrzlo morje, lahko pa greš na sprehod ali kolesarit tam gor ob strugi, lahko se greš s čolnom peljat po cetini, lahko pa zaviješ na hribe, ki so tukaj okrog res veličastni za morske razmere, nabiraš žajbelj, rožmarin in ostale morske reči, si ogledaš iz višine vso okolico do makarske in čez morje, lahko greš celo letet s padalom od tam iz hriba, domačini so prijazni, lahko greš na večerjo na kmečki turizem na hribu, ali pa se odpelješ raziskovat zalivčke naprej do makarske. če ti bolj ustreza idila kremenčkovih, greš lahko v gostilno s tem navdihom nekaj km v notranjost. Če greš še bolj v notranjost dežele, presenečen ugotoviš, da je življenje tam zelo drugačno, da so hiše res uboge, da so ljudje mnogo bolj revni kot tisti ob morju, da so vasi še zelo "stare" in se presenečen zaveš, kako ti je luštno in kakšno srečo imaš. Skratka, meni je žal, da nismo šli lani tja, šli smo predlani in gremo tudi letos, če bo le sreča mila. Všeč mi je, ker se tam vedno lahko kaj dogaja, ali pa pač samo počivaš in ješ gore sladoleda če hočeš. edino pot se pa kar malo vleče, priznam. Do dalmacije je daleč, ampak ni primerjave z bližnjimi destinacijami. Letos sem bila v kvarnerju, kjer je tudi kar ok, pa v puli, kjer je beda v primerjavi s temi krasotami tam, ampak omiš mi je pa zakon.
|