Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
izguba službe po porodniški 20.1.2005 23:56:07
|
|
|
|
KIRA
|
po zakonu te ne sme odpustiti ko si na porodniški. po porodniški pa ti mora zagotoviti enako ali enakovredno delo kot prej. probajta se zmenit za tako delo, ali pa vsaj 4-urno, ker imaš do otrokovega 3. leta pravico do polovičnega delovnega časa. če pa ne gre nič, ji pa pošlji na vrat delovno inšpekcijo, pol jo pa toži. to je moj nasvet.
|
|
|
|
izguba službe po porodniški 22.1.2005 11:47:45
|
|
|
|
palcica
|
hvala obema za nasvet. Včeraj sem bila v pisarni in stvar se je zaenkrat iztekla še kar dobro. V bistvu se nisem kaj dosti pogajala s šefinjo, pač pa sem jo samo obvestila, da bom po izteku porodniške koristila še ves lanski dopust in če do takrat ne najdem nove službe, pridem nazaj. Bila je šokirana nad mojim nastopom in je seveda takoj omenila mojo bianco odpoved, pa sem ji rekla, da ji ne želim groziti, vendar če se stvari ne bodo iztekle v mojo korist, da točno vem da je zakon na moji strani in da sem se pripravljena boriti. Torej zdaj upam, da bom čimprej dobila neko primerno delo, če ga pa ne bom pa vsaj nisem na cesti. lp. palčica
|
|
|
|
izguba službe po porodniški 22.1.2005 14:48:18
|
|
|
|
Erika 1
|
Ma jaz bi take šefe takoj ustrelila.
|
|
|
|
izguba službe po porodniški 23.1.2005 8:25:42
|
|
|
|
Bina01
|
Palcica :bravo::bravo::bravo::bravo: Ravno o tem sem dala "pripombo" na podobno temo o izgubi službe med porodniško. Še enkrat :bravo: . Prepričana sem, da ti bo v službi uspelo vse urediti. lp
|
|
|
|
izguba službe po porodniški 23.1.2005 10:58:11
|
|
|
|
KIRA
|
prav si naredila palčica. ne vem, če bi jaz imela toliko korajže.9nebesa v vskem primeru ti pripada, če dobiš odpoved s strani delodajalca, nadomestilo OD. ti ga izračunajo na zavodu za zaposlovanje glede na tvojo delovno dobo in dohodek. LP
|
|
|
|
izguba službe po porodniški 24.1.2005 16:16:15
|
|
|
|
martita
|
Kaj pa je to bianco odpoved??????
|
|
|
|
izguba službe po porodniški 25.1.2005 20:51:09
|
|
|
|
palcica
|
bianco odpoved je nelagalni dokument, ki ga lahko ob podpisu pogodbe izzsili delodajalec. Namreč napišeš in podpišeš sporazumno prenehanje delovnega razmeraj, kjer ni datuma in če šefu paše lahko napiše datum kadar hoče. Vendar pa sem se pozanimala, takšne odpovedi na sodišču ne zdržijo. lp, palčica
|
|
|
|
izguba službe po porodniški 25.1.2005 20:54:10
|
|
|
|
KIRA
|
seveda ne zdržijo. pa še ostale odpovedi so običajno pomanjkljive. če greš z njo k odvetniku ti lahko točno svetuje in lahko daš ugovor. oz. je odpoved nična, če ni pravilno sestavljena. tudi jaz sem imela možnost to koristit, ker tudi moja odpoved ni vsebovala vseh nujnih elementov, ampak so se mi zdeli sodni stroški preveliki. sem raje šla v tožbo na odpravnino, ki mi je sicer pripadala, a sem jo na koncu morala izterjati, pa mi je še niso dali. pol pa sem šla k sodnemu izvršitelju, da sem končno dobila tistih par jurjev.
|
|
|
|
izguba službe po porodniški 25.1.2005 21:12:06
|
|
|
|
Palčica
|
Imava podoben nick,a popolnoma drugačni vlogi.Sama sem namreč delodajalec,besedo šef zase nerada uporabljam.Imam 28 let in do pred 5 let sem bila tudi sama zaposlena,pri človeku,ki je delil bianco pogodbe. Naj povem,da je sama nisem podpisala,so jo pa nekatere moje sodelavke. To je že precej nazaj in tole kar bom napisala se splača preverit,a spomnim se,da so ta list papirja težko spodbile. Vem pa,da so klicale na inšpekcijo za delo in razložile za kaj gre.Direktor na srečo ogromno stvari ni imel urejenih (v skrajnem primeru se ti splača razmisliti kateri je njegov najšibkejši člen) in z obiski inšpektorjev dobil kar lepo denarno kazen.Res je,da one poleg zadoščenja niso imele nič od tega,a mogoče bi ti na inšpektoratu lahko pomagali oz.svetovali kaj lahko narediš,da iztržiš nekaj preko tožbe. Res je problem,ker na nepodpisan list papirja človek lahko napiše res karkoli se izmisli.Je pa dejstvo,da je to dejanje nelegalno.In ljudi,ki se na tak način poizkušajo kakorkoli zaščititi oz. od tega kaj iztržiti preziram. Zakaj zaboga si podpisala? Kako te je lahko prisilil? Ti želim,da se uredi.Resnično. Lp, Palčica
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?