|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali imam prav - toksoplazmoza?
24.1.2008 19:47:59   
Anonimen
Pozdravljene! Mene pa muči eno vprašanje glede toksoplazmoze - in sicer, ali je ama vsa hrana, ki je bila v stiku z mačkami (npr. solata z vrta, ki potem ni super oprana) ali pa sadje, okužena in potem dobiš tokso???? To mi ni jasno.... Ali pa mora biti npr. mačka "kužna"??? Hvala za odgovore...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali imam prav - toksoplazmoza?
24.1.2008 19:54:31   
špelin@
Ne, ni vsa hrana, ki je bila v stiku z mačkami, nujno okužena, niti niso okužene s tokso vse mačke. Kot smrklja sem pucala dreke za vsemi dvanajstimi mački moje stare mame, ki so se pojale naokrog, včasih z umazanimi rokami spulila korenje z vrta in ga tudi neopranega pojedla ipd. Pa se ob vsem tem nisem okužila s tokso... Gre bolj za rusko ruleto, ki se je pa v nosečnosti raje izogibamo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.1.2008 20:02:40   
bastian111
Se strinjam popolnoma s Špelov@!Lpuser posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.1.2008 20:41:20   
Anonimen
Evo to je mene tud zlo zanimalo...Ker so tu pri nas macke vse povsod predvsem po kontejnerjih z odpadki in so skratka cist prepuscene same sebi...
in zgledajo precej umazane...

In v resnici je tocno tako kot je napisala spelin@... Niso vse macke okuzene..
Vendar zaradi posledic ki jih okuzba v nosecnosti lahko prinese je bolje da se obnasamo kot da so vse macke okuzene..

(odgovor članu bastian111)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
25.1.2008 8:24:11   
Anonimen
No, saj se mi je kar zdelo, ampak prepričana pa res nisem bila, me pa je zadeva zelo zanimala, tako kot je omenila ****.... NIkjer pa nisem zasledila odgovora na to vprašanje.... Hvala vsem za odgovore, se pa vsekakor strinjam, da se je v nosečnosti potrebno obnašati, kot da so vse okužene...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
25.1.2008 8:26:46   
Anonimen
Če imaš mačko notri, ne čisti njihovih iztrebkov, imej rokavice... V nosečnosti se pa res ni treba obnašati, kot da so vse mačke kužne... Jaz sem imela celo dve mački, eno notri, eno zunaj.. Tisto ta zunaj sem dosti krat cartala, pa nisem dobila toxe... Bolj je kužna zelenjava na vrtu, ki je ne umiješ dobro, kot mačke..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
25.1.2008 8:27:19   
arsha
S toksoplazmozo se lahko okužiš ti ali mačka, ki je zaužila tegale enoceličarja preko surovega mesa, nepredelanih sirov ali iztrebkov in urina drugih okuženih živali oz. sadja, zelenjave, ki je prišlo v stik s temi iztrebki.
Ruska ruleta, se strinjam. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.1.2008 12:31:46   
2.mama
To vprašanje sem postavila tudi medicinski sestri. In dobila tak odgovor:

"Notranje muce niso problem, problem so potepuške s katerimi pa ponavadi nimamo opravka. Večji problem je neoprana zelenjava in sadje, ter vse vrste:
- surovega mesa (tatarski biftek, napol pečeni staeki),
- predelana drobovina (domače paštete, neprepečena drobovina) ,
- mladi siri (skuta, ki jo prodajajo na kilo, kajmak, skratka vse kar nisi "sama odprla")."

Tako, mislim da se bi kar strinjala, da moraš imeti pa že prav "hudičevo" srečo, da fašeš toksoplazmozo!!!

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?