|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec ali privat varstvo??
24.1.2008 15:30:00   
tisa80
Bliža se moja vrnitev v službo.Ne vem ali se je še katera tolk obremenjevala z službo,da bo zopet treba sesti za mizo ali se samo jaz psihično obremenjujem kako bo.Je pa res da ni vse tako kot bi moralo biti in imam še zaradi tega večji problem sama s seboj.Pa vendar.Za otročka sem dobila privat varstvo,ker me sredi leta niso vzeli v nobenem vrtcu.Sedaj me pa zanima ali naj ga dam jeseni v vrtec ali naj ga pustim v privat varstvu.Kaj mi svetujete ve kaj je bolje za otročka,da je v večji skupini kot je vrtec ali privat kjer se pazijo 4 otroci.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec ali privat varstvo??
24.1.2008 15:33:32   
Kati81
Po poklicu sem vzgojiteljica in ti svetujem, da ka za kako leto pustiš še v privat vrtcu saj bi bil tak hiter prestop v dobre pol leta se mora navadit najprej na privat varstvo in nato čez pol leta še na vrtec kar velik šok, zato ti svetujem da počakaj do naslednjega septembra.

(odgovor članu tisa80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vrtec ali privat varstvo??
24.1.2008 15:36:14   
blue sky
Po mojem je bolje, da so tako majhni otroci v privat varstvu. Vsaj jaz bi dala svojega otroka najprej v privat varstvo, pri 2 ali 3 letih pa v vrtec ali ap še kasneje. Še posebej zdaj, ko razsaja toliko virusov in gripa, je bolje, da je v stiku s čim manj otroki.

(odgovor članu tisa80)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vrtec ali privat varstvo??
24.1.2008 16:51:37   
Tanayya29
Jaz pa ti svetujem definitivno vrtec.No,moje mnenje...
Kati81 ...se mogoče poznave? jaz sem tudi vzg...?tak znan nick mi imaš?poznam eno kati ista letnica,pa še vzg....torej,razsvetli me.user posted image


_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vrtec ali privat varstvo??
24.1.2008 17:10:28   
Freycha
Tam do treh let sem za privat varstvo, potem pa se za vrtec....

nisi edina, meni že sedaj slabo rata, da bom mogla it nazaj v službo (ker sem že od oktobra 2006 doma), pa grem šele junija nazajuser posted image

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vrtec ali privat varstvo??
24.1.2008 17:41:35   
Kati81
Nayya ne vem če se poznava, kako bi se pa? Ne vem kdo si? Po niku te ne prepoznam, lahko mi pa pišeš na zs špa vidmo če se poznamo.

Tudi jaz sem za vrtec drugače, sam ne tako hitro menjavo kot bi bila tukaj, ker bi se najprej navajal na privat varstvo in ko bi se ravno navadil, hop, sprememba pa v vrtec, pa še tam, a se ti ne zdi mal šok v pol leta 1letnik se navajat na take spremembe. Sicer sem pa že napisala, da je odvisno od otroka.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vrtec ali privat varstvo?
24.1.2008 20:04:01   
Anonimen
Za oboje so plusi in minusi, nemogoče je reči, kaj je absolutno bolje.

(odgovor članu tisa80)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vrtec ali privat varstvo?
25.1.2008 10:46:39   
muck
Plusi in minusi so pri obeh. Sem pa gledala eno oddajo, ne dolgo nazaj, ko je bila tema o teh vrtcih, so psihologi govorili, da otrok do tretjega leta starosti ni še "socialno zrel" za v vrtec (ne odnese prav veliko, če je v vrtcu oz. čisto nič ne zamudi, za nič ni prikrajšan, če ni v vrtcu).
Jaz sem tudi razmišljala in ga bom raje dala v privat varstvo , da se mu bo nekdo res posvetil, pa še to bom rabila sam za par uric in ne cel dan. Imam sodelavke, ki so skozi na bolniški zaradi tamalih, ki so v vrtcu. Sicer pa te bolezni user posted image ; no verjetno je to tudi od otroka odvisno. Ampak raje ne reskiram, vsaj zdaj še ne, se mi zdi, da mu še ni potrebno vseh bolezni fasat, ko je še tako majhen. Časa bo še dovolj za te stvari.

_____________________________

Najboljša igrača je: atiiiiiiii.
http://rubens-place.myminicity.com/
http://rubens-place.myminicity.com/ind
http://rubens-place.myminicity.com/tra

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vrtec ali privat varstvo??
25.1.2008 14:08:03   
livia
To, da se obreenjuješ s službo te povsem razumem. Tudi jaz sem se. Jaz sem probala na vse možne načine si podaljšat porodniško, a žal neuspešno. Žal se je treba enkrat vrnit delat, če ne drugega zato ker otrok rabi hrano in plenice. Lahko te potolažim edino s tem, da boš sedaj več na bolniški. Čeprav vam želim, da bi bili čimmanj.
No, mi smo našo dali v privat varstvo, kjer se čuvata 2. Super zadovoljni in zdi se mi, da je tako prav. Sedaj, pri 21 mesecih smo jo pa prepisali v vrtec, ker smo se preselili v drug kraj in nam je varuška odročna, pa še jaz sem zdaj na porodniškem ... spet.
Tamala je bila kljub privat varstvu prve tri mesece skoz bolna.
Sama sem tudi mnenja, da dokler otrok vsaj ne shodi, še bolje pa gre ven iz plenic in že zna kaj povedat, nima kaj delat v vrtcu, čeprav bo drugi verjetno šel kar takoj.
Zna bit pa to dvorezni meč, ker se je naša na varuško lepo navadila, sedaj imam pa z uvajanjem v vrtec probleme. Veliko bolj razume. Pravi, da ne gre k otrokom. Čepra sem jo morala od varuške dobesedno vlečt domov, tukaj joče vsak dan, ko grem in ko pridem. Naša se rada crta in za to v vrtcu nimajo časa. Mogoče čas že, samo jih je preveč. Pa še najstarejša je in vidi vse tiste male dojenčke kako jokajo potem pa še ona.
Ne vem, kaj bi storila v drugo. Nam je bilo z varuško super, samo nisem pa zagovornik varuške do šole. Vsaj pri 3 naj bi šli v vrtec, čeprav od prijateljic slišim, da tudi 3 in 5 letniki imajo na začetku uvajanja v vrtec krizo.
Jaz bi jo na tvojem mestu dala zdaj k varuški, septembra pa v vrtec. Mogoče vseeno ne bo še razumela toliko, da bi se ji uprlo.

(odgovor članu tisa80)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vrtec ali privat varstvo??
25.1.2008 14:11:02   
afroodita
Presodite same moja bo pri babic

_____________________________

Ljubezen se rodi v pogledih,živi v poljubih in umre v solzah.

Jaz Tu Ti Tam Mi Skupaj 4 ever

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vrtec ali privat varstvo??
25.1.2008 14:23:55   
frutka_
Moj je bil v vrtcu od začetka in se je imel krasno!
Če imaš privat varstvo ga lahko vpišeš s septembrom pa boš sama videla kako bo v naslednjega pol leta napredoval oz. se bo počutil. Potem še ga vedno lahko v privat varstvo voziš in odpišeš vrtec.
Sem pa veliko bolj za vrtec kot za privat variante.

(odgovor članu tisa80)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vrtec ali privat varstvo??
25.1.2008 14:30:15   
mojca*
tisa80, sem bila v istem precepu kot ti....

sem ga že vpisala v vrtec, pa odpovedala, pol sem računala da bo privat do septembra( od pomladi), pa si potem premislila in ga pustila še naprej pri varuški.
ni mi žal.
je več otrok, mali uživa, jeseni gre pa vseeno v vrtec ( v tretjem poskusuuser posted image ). 
mislim, da sem se pravilno odločila.
enako želim tebi.
lp!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?