Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Bruhanje in tezave z zgago 19.1.2005 11:43:53
|
|
|
|
coco
|
Pozdravljene! V upanju, da bom nasla katero med vami s podobnimi tezavami in v zvezi s tem koristnimi napotki se obracam na vas. Sem v 16t in ze dva meseca na bolniski. Priblizno mesec in pol (od 6t naprej) sem imela tezavo s celodnevno slabostjo in bruhanjem - in to BRUHANJEM, ceprav nikoli prej zdravstveno nisem imela taksnih tezav. Dvakratno bliznje srecanje z wc-jem na dan je bil zame ze uspeh, da ne govorim o dnevih ko cez cel dan v meni ni ostalo nic kar sem pojedla ali pa tudi ne. Vsakodnevno bruhanje se je zdaj umirilo na prilizno 2x tedensko. Mislim, da imam tezave z zgago (zelodcno kislino) ali tisto "zaklopko" na koncu poziranika, ki pravijo da pricne nagajati v tretjem trimesecju. Za nekaj dni moram zaspati v polsede polozaju, ker ce se ulezem, mi pritece v grlo kislina in spet bruham. Tudi ce spijem prevec tekocine na enkrat ni dobro, G pa me vedno opozarja da premalo pijem. No, nocem vas moriti s svojim jamranjem, ker vem da nobena ni brez njih, samo prosila bi, ce katera ima ali pa vsaj ve za podobne tezave, naj mi prosim sporoci kako jih resuje - kaj pomaga, skoduje in pa ce se bo to koncalo ali se bo treba navadit do konca nosecnosti. Najlepsa vam hvala in pozdravcek, coco :muca:
|
|
|
|
Bruhanje in tezave z zgago 19.1.2005 11:50:05
|
|
|
|
Janika
|
huda reč, pazi na hrano, ne jej slascic, jej samo doma pripravljeno hrano, ki naj ne vsebuje omak, poskusi z mlečnim rižem, brez kakava po vrhu..... sama imam tezave ne samo zaradi nosečnosti, ampak ker imam trebusno kilo, kar pomeni da mi zgornji del zelodca uhaja v prsno votlino in takrat imam tud te napade kisline.
|
|
|
|
Bruhanje in tezave z zgago 19.1.2005 11:50:34
|
|
|
|
Žaža
|
Halo! Bruhanje ponavadi mine po 3-4 mesecih, glede zgage pa je malo bolj zapleteno. Prebava se zaradi nosečnosti upočasni in kislina pač naredi svoje. Tudi jaz imam s tem velike probleme že od začetka nosečnosti. Sedaj sem v 33 tednu. V glavnem pomaga, če ne ješ preveč mastne hrane, torej nič ocvrtega, ali pa kakšnih hamburgerjev, čipsa in podobnih mastnih reči. Svetujejo tudi, da naj bi (če imaš z zgago probleme že zjutraj) na tešče pojedel par navadnih keksov (albert ali kaj podobnega). Zvečer pa meni nekoliko ublaži zgago pol kozarca mlačnega mleka. Jaz moram paziti predvsem popoldan kaj pojem, tam po peti popoldan, ker potem mi vse vpliva na spanec. Najboljše kajlahkega za ne prepozno zvečer. Upam, da bo kaj pomagalo tudi tebi. lp.
|
|
|
|
Bruhanje in tezave z zgago 19.1.2005 12:09:05
|
|
|
|
piščanc
|
jaz sicer nisem imela tako hudih problemov, vendar me zgaga kar peče in včasih še bruham (38t), ravno zaradi zgage. Pomaga mi mleko (kakav, čokolino...), tudi če me ponoči peče ga malo spijem in je bolje, vsaj zaspim lahko. Pijem pa največ mineralno vodo (Tempel), ker me vsak čaj ali sok sili na bruhanje, če se potem uležem. Drugače pa ti lahko ginekologinja predpiše kakšne tablete za želodčno kislino. pa veselo nosečnost ninatj
|
|
|
|
Bruhanje in tezave z zgago 19.1.2005 12:39:53
|
|
|
|
coco
|
Vsem najlepsa hvala za odgovore! Nekatere stvari ste mi potrdile kot se mi je ze sami zdelo, nekaj koristnih nasvetov pa bom tudi se sprobala. Ocitno bo treba spremeniti navade in se naucit poslusat svoje telo, pa saj se navsezadnje se kako splaca :duda:! lp, Coco
|
|
|
|
Bruhanje in tezave z zgago 19.1.2005 12:45:34
|
|
|
|
Vrtnica1
|
Meni zgago zelo ublažita Donat Mg ali pa korenčkov sok. Lp, V. :rozica:
|
|
|
|
Bruhanje in tezave z zgago 19.1.2005 14:49:25
|
|
|
|
b.j.n.
|
Jaz ne bruham vec, me pa tale zaklopka spravlja ob zivce. Obcutek imam kot da ne morem zadosti dobro pogoltniti niti sline, da vedno nekje nekaj ostane in potem se mucim, da pogoltnem in potem me sili na bruhanje. Edina stvar, ki mi je do sedaj pomagala, je zvecilni gumi. Poskusi, mogoce deluje tudi pri tebi. B 14 T
|
|
|
|
Bruhanje in tezave z zgago 20.1.2005 15:54:08
|
|
|
|
špička
|
tut jaz sem podobno skos dala, pa mi je mal zalegu komarckov caj, poizkusi!pri meni je minilo po tretjem mesecu nosecnosti, mi je pa pomagalo da sem kljub bruhanju hodila v sluzbo in se zamotla, ker sem ful manj bruhala, kot pa ce sem lezalča doma. lp
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?