Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Triletnica - pokrivanje ponoči 18.1.2008 21:34:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Pomoje ni gruge rešitve kot da jo ti po obisku stranišča spraviš v vrečo.Ali pa mogoče topleje obleči...ne vem.Moja tri letnica spi v vreči,ker sem jo tudi cele noči pokrivala.Je pa ona ponoči še v plenički.
|
|
|
|
RE: Triletnica - pokrivanje ponoči 18.1.2008 21:37:23
|
|
|
|
skuštrana
|
Kakšnega pametnega nasveta ti ne morem dat, naša triletnica tudi spi kot akrobat , ampak se večinoma sama pokrije nazaj, če ji je hladno...Sem ji pa dala full velik kovter, tako da ji full tezko kaj ven pogleda.
|
|
RE: Triletnica - pokrivanje ponoči 18.1.2008 21:37:43
|
|
|
|
nejcko
|
Oba moja otroka sta več kot 3 leta spala odkrita. Niti eden niti drugi nista prenesla na sebi kovtra, vreče pa nismo nikoli prakticirali. Jaz sem problem reševala tako, da sem ju malo bolj oblekla - dvojni rokavi, dolge hlače, po potrebi še nogavičke. Potem pa sta se začela oba kar naenkrat sama pokrivati, oba pri cca 3 letih in pol. Jaz ti svetujem, da jo pač malo bolj toplo obleči (kakšno debelejšo pižamo) ter čakaj in upaj, da se bo začela čim prej sama pokrivati
|
|
|
|
RE: Triletnica - pokrivanje ponoči 18.1.2008 21:39:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Lahko ji probaš kovter pri krajeh not zabasat, ampak pri nas se to ni obneslo. Ozoroma sploh ni pustil tega naredit. Samo ne vem, če ga bo odbasala, ko bo lezla s postalje, potem ga itak ne bo mogla nazaj zabasat. Po moje je tudi edino to možno, da te zbudi, ko gre lulat in jo potem spraviš nazaj v vrečo. Drugače pa je pri nas še zdaj, pri skoraj 6 letih, tako. Letos je potem nekaj časa spal v vreči, ampak zdaj je spet brez, ker pravi, da laže zaspi, če se v klobčič zvije. Potem ga pa jaz celo noč pokrivam. Če pa slučajno zaspim, je pa zjzutraj ledena sveča. Pojma nimam, kdaj se bo začel pokrivat.
|
|
|
|
RE: Triletnica - pokrivanje ponoči 18.1.2008 21:46:28
|
|
|
|
Pikabu
|
Hvala vsem za nasvete. Nogavičke si zvečer sama obuje, pa tudi kaj drugega navleče nase, brez moje vednosti. Potem ji je pa ponoči vroče in vse zmeče dol. Kovter ima tudi že zelo velik. Mogoče ga bomo vseeno zamenjali, pa ji dali bolj težkega. Danes zjutraj sem jo dobila, da je noge zarila po povšter, se je očitno hotela pokriti, pa si ni znala dati kovtra nase. Nekako upam, da nam uspe.
|
|
RE: Triletnica - pokrivanje ponoči 18.1.2008 21:47:22
|
|
|
|
Peppa
|
Moj dvoletnik se tudi obupno premetava celo noč in se tudi non stop odkriva. Potem pa sem se spomnila, da imam eno odejo ki sva jo prej imela midva z in sem mu jo dala. Od takrat se ne odrije več, razen če mu je vroče. Sem pa že videla, da če ga je zazeblo, da se je sam pokril nazaj. Tako, da probaj z večjo odejo. Mogoče pa bo boljše.
|
|
|
|
RE: Triletnica - pokrivanje ponoči 18.1.2008 21:47:44
|
|
|
|
Janeja
|
Pri nas je enaka zgodba. Jan se je začel pokrivat sam tam nekje pri četrtem letu, Leo pa še vedno pridno pokrivam. Jo pa tudi malo bolj oblečem - trenutno je v bodiju z dolgimi rokavi (ima še pleničko) in v plišasti pižamici s stopalčki.
|
|
|
|
RE: Triletnica - pokrivanje ponoči 18.1.2008 21:51:00
|
|
|
|
Anonimen
|
moja ne pi tako zelo akrobatsko, pol noči je pa itak pri meni. v tvojem primeru bi jaz ravnala tako, da bi jo vrjetno bolj na debelo oblekla. frotir oz pliš pižamo, pa še eno majco spodaj..no je pa tudi odvisno koliko stopinj ima v sobi.
|
|
|
|
RE: Triletnica - pokrivanje ponoči 18.1.2008 21:54:14
|
|
|
|
Ninica
|
Naša je tudi vedno odkrita. Takoj, ko jo pokrijem vse zbrca iz sebe. Tako, da jo raje oblečem v debelejšo pižamico, pa še nogavičke ji dam gor.
|
|
RE: Triletnica - pokrivanje ponoči 18.1.2008 21:55:11
|
|
|
|
karmy
|
moj pa tud ne mara kej preveč kovtra ko je bil enkrat zakrit v kovter se je potil kot da imava v stanovanju 30 stopinj revček je bil čist moker ko sem ga odkrila...zdaj mu pa dam kar možnost, da če ga zebe naj se pokrije, če mu je vroče naj se odkrije, to tudi dela, pa nimam pol problemov z krepko prešvicanimi majcami iz pidžamami kot sem jih mela prej
|
|
RE: Triletnica - pokrivanje ponoči 18.1.2008 22:12:26
|
|
|
|
Maxica
|
Pojma nimam, pri nas sta oba taka. K sreči je zdaj bolj mila zima, pa ni tako hladno ponoči, sicer pa prižgem električni radiatorček, da je vsaj soba dovolj topla. Prav užitek imata, da se odkrivata.
|
|
RE: Triletnica - pokrivanje ponoči 18.1.2008 22:44:59
|
|
|
|
piščanc
|
naš mališan ne mara biti pokrit oz. mu je res vroče. tako zdaj vsaj zvečer dovoli, da ga pokrijem, ponoči se pa obvezno razbrca. oblečen je v plišasti pižami in sp. majčki. tudi, ko je razbrcan ima tople rokice in nogice, pa ponoči sploh ne kurimo? ni pa mrzlo, seveda.
|
|
RE: Triletnica - pokrivanje ponoči 18.1.2008 23:36:33
|
|
|
|
lelaval
|
Moja sta oba večja dolgo spala v vreči. Najmlajša pa je bila samo parkrat v vreči, pol je bilo poletje, pa je nisem dajala noter. Ko jo zazebe, pa se sama pokrije nazaj. Včasih sem jo sama pokrivala, pa je kar tiščala dol odejo, potem pa sem parkrat videla, da se sama pokrije - in ne skrbim več za to, da je ne bi zeblo. Je pa v kinderpetu in še nima velike odeje (tisto srednjo)
|
|
RE: Triletnica - pokrivanje ponoči 18.1.2008 23:47:58
|
|
|
|
Marogica
|
Pri ta večjem smo imeli "srečo", da je hotel spati v tej starosti še v vreči, pa tudi naučil se je počasi pokrivati...Tako, da je nekako šlo. Ta manjši "bimbo" , pa vreče noče že od 1. leta dalje, spi v vseh pozah, ki si jih zamislimo ali pa tudi ne. TOrej, jaz ga zvečer oblečem v pižamo, preden pa grem spat, ga seveda ZOPET pokrijem, mu nataknem termo nogavičke in oblečem debel pulover. Ja...ni šlo drugače, ker je bil zjutraj premražen.... Druga varianta pa je tudi, da v tem otrokovem obdbju ponoči pač več kurite, da ne bo tako mrzlo. Vendar vsak ne more v takšni "vročini" spati....
|
|
RE: Triletnica - pokrivanje ponoči 19.1.2008 6:02:50
|
|
|
|
snorlax
|
Naš spi vsako noč odkrit. Oblečen je pa samo v majčko s kratkimi rokavi in gatke. Noče pidžame. Če ga pokrijem, takoj zbrca vse dol s sebe, tako da je brezupno, pokrivat ga. Noge ima ledeno mrzle, a takrat mirno spi celo noč. Če ga bolj oblečem ali pokrijem, se celo noč premetava in zbuja.
|
|
RE: Triletnica - pokrivanje ponoči 19.1.2008 8:02:27
|
|
|
|
malecka
|
Tud pri nas je tako, skoz brcajo ta kovter. Jaz dam samo pidžamo brez nogavičk. Ponoči tam okoli tretje pa vsetri pokrijem in takrat se kar topijo
|
|
RE: Triletnica - pokrivanje ponoči 19.1.2008 9:16:24
|
|
|
|
spps
|
moja je stara5let in ima refleks za pokrivanje .enkrat je spala z mano in za vsako ko je začutila,da je pokrita,se je takoj odkrila. je pa zdaj za malenkost bolj umirjena ponoči,tk da se že te pa te sama pokrije če ji je hladno.
|
|
|
|
RE: Triletnica - pokrivanje ponoči 19.1.2008 9:41:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Naš ima ravno zaradi tega obute nogavice. Pa bodi z dolgimi rokavi in še pižamo čez. In se sploh ne obremenjujjem s tem, da bi ga hodila pokrivat.
|
|
|
|
RE: Triletnica - pokrivanje ponoči 20.1.2008 16:11:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Uh, jaz sem skoraj doktorirala iz tega vprašanja. Kaj vse se nisem spomnila... Naša se je tudi do 3. leta v postelji vrtela, skakala, preobračala, ni da ni. Potem se je pa njeno spanje umirilo, naučila se je tudi sama pokrit, od takrat nimamo nikoli več problema.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?