|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spet lulček
17.1.2008 8:28:45   
sayuri
Nekaj sem že iskala z iskalnikom, pa ne najdem tistega, kar me zanima.user posted image

Včeraj smo bili z našim 3,5 letnikom pri urologu. Pogledal je kožico na lulčku, ki je šla kar fajn gor, vendar ne čist do konca. Lulček je namazal s kremo, počakali smo pol ure, nato pa je kožico urolog potegnil do konca gor - torej, da se je vidla cela glavca. NIti ni bilo tako hudo, mali je malo zajamral in rekel, da boli. Sicer je malo zakrvavel, ampak je bilo ok. Tudi na wc je šel čez eno urco -bolj previdno sicer.
DAnes zjutraj pa grozen jok. JAmra, da ga lulček boli, polulal se je v pižamo, kar se ni zgodilo že pol leta, ne pusti, da bi kakorkoli umila lulček s kamilicami. To nam je zdravnik tudi samo svetoval. Nobene kreme, le umivat s kamilicami in zvečer v banji kožico gor in dol potegnit.

Tisti, ki ste z otročkom imeli podoben primer - kako ste umivali lulčka?
Res ne moremo z ničemer namazat?
Koliko časa približno so bile prisotne te bolečine?

Hvala za odgovore. Greva se zdaj crkljat.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spet lulček
17.1.2008 8:56:54   
Maxica
Pri Maxu je bilo tako, da smo tudi šli k urologu pri letu in pol, pa so rekli, da ni šans, da to kr tako potegnejo in da bo potrebna operacija. Nakar je prišlo poletje in je bil sam v plenički in se je enkrat kr sam mal "operiral". Si je precej sam potegnil, nato smo ga samo še peljali k zdravnici, da je do konca opravila. Se pa spomnim, da ga je takrat kakšen dan ful peklo, ko je lulal. Sicer je imel še pleničko, pa vem, da smo ga nekak probali zamotiti tisti čas, ko je lulal. Baje pomagajo kamilice. Bi pa moralo biti jutri že bolje, boš videla.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.1.2008 9:01:54   
dana
Ko ga bo prijelo lulat ga daj v kakšno banjico ali pa lavor, da bo lulal v vodo. Tako ga ne bo peklo. Mi smo tako delali poleti, ko mu je mož malce dol potegnil, še vedno pa glavica ni cela zunaj, tako da nas to še čaka.

Je pa bolečina trajala kakšne 3 dni, strah pred bolečino je bil prisoten pa še kakšen teden.

Aja, pa v kopel s kamilicami sem ga posadila dvakrat na dan.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.1.2008 9:14:11   
matič
Pozdravljena!

Našemu 4-letniku so kožico pod narkozo odluščili v ponedeljek. Popoldne sva šla že domov. Dobila sva pisna navodila, kjer svetujejo: otrok na nekaj dni miruje, če bo ožil, da ga boli, mu dajte zdravila proti bolečinam. Priporočljivo je, da otroku na spolovilo dajete obkladke (sterilna gazica in fiziološka raztopina, ki jo dobite v lekarni).Obkladke menjajte ob vsakem uriniranju oz. 4-6 krat na dan, dokler je spolovilo oteklo, kar traja približno 2-3 dni po operaciji. Menjajte obkladke tudi ponoči. Ko se bo oteklina zmanjšala, previdno povlecite kožico navzdol čez glavico spolovila in spet nazaj. To ponavljajte dnevno ob umivanju. V primeru, da spolovilo močno oteče, opazite smrdeč izcedek ali ima otrok hude bolečine in temperaturo nad 38C, se javite v ambulanti.

Mi na srečo zaenkrat težav nimamo.

Želim vama čimprejšnje okrevanje. Lep pozdrav!

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.1.2008 10:11:41   
srki
Joj, ubogi Filip. Našega pa letos to še čaka. Samo z operacijo, ker drugače ni šans.

(odgovor članu matič)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.1.2008 10:56:16   
tatam
Ubogi fant!Tudi našemu so morali operirat,saj mu ni šla niti malo gor.In je potem bolelo kar dolgo-kaka 2 tedna!Tak da mislim,da bo tudi tvojega še malo.Jaz sem mu začasno dala pleničke-tri leta je bil star,saj ni hotel iti lulat,dokler mu ni ušlo v hlače.Pa mazat ni pustil,niti obkladkov ne,tak da sem ga pustila na miru!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.1.2008 8:16:28   
maca123
Ali so jim potem samo oprerirali kožico to pomeni, da so jim odluščili ali so jih kaj obrezali?
Namreč mi imamo enak problem in so nam rekli da bo za obrezat?

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.1.2008 8:45:09   
sayuri
Filipu niso obrezali, niti ni imel operacije. SAmo malo mu jo je zdravnik odluščil - mogoče 3mm, tko da se sedaj vsa glavica vidi. Prej ni šlo čez rob glavice. No, včeraj sem ga le uspela prepričati, da sva po vsakem lulanju umila s kamilicami. Zvčer sem pa v banjo kar kamilice stresla, kot je svetovala dana. Super zadeva. user posted image  Zamotil se je s temi cvetovi in jih lovil, kožico smo pa lahko potegnili čisto gor in nazaj dol brez jokanja. user posted image

(odgovor članu maca123)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.1.2008 15:51:17   
hmm...
Kaj to morejo narediti vsakemu fantku ali samo tistemu, kjer kožica ne gre čez glavico?
Ker še nimam otrok me malce zanima.user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Otroke prezgodaj ločimo od mam
Več časa porabimo za treninge, jezike, tečaje in lekcije kot za objeme in poljube.
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?