|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nezavest
13.12.2007 10:21:37   
Nataan
Sem v 13t in sem včeraj zvečer, ko sem vstala s kavča in šla na wc, padla v nezavest. Ful sem se ustrašila. A ima katera podobno izkušnjo. Mam pa zelo nizek pritisk. Prosim za kakšen ansvet, izkušnjo.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
13.12.2007 10:23:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nataan)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nezavest
13.12.2007 10:25:08   
Nataan
A je lahko tudi s plodom kaj narobe? TO me v bistvu najbolj skrbi. Ja, saj grem zdaj k zdravniku pregledat kri.

hvala

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.12.2007 11:13:17   
ms3
tudi men se je začelo to dogajat pri 13 tednih, od 10 ure dopoldan pa do večera se mi je non stop vrtelo v glavi. omedlela sem če sem stala več kot 10 min ali če nekaj časa nisem jedla in se pol ful napokala.user posted image  

pritisk imam normalen, železo tudi in sladkor tudi. to je lahko spremljajoči sindrom nosečnosti, tako kot slabost npr.-sem poveda gin. in je rekla da to ni nič posebnega, sem mogla fino pojamrat da me je dala na bolniško. za otroka to ni nič nevrno. je pa normalno, da se ti zaradi neprestane omotičnosti in utrujenosti poslabša ostrina vida (pri meni je to sicer zdaj že minilo).

zdaj sem v 20. tednu sem mal bolš, se mi pa še vedno precej vrti. zelo pa pazim na to da jem v približno enakih časovnih presledkih, veliko pijem in da ne stojim dalj časa.

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.12.2007 11:22:46   
Naja30
V drugem tromesečju je to normalno. S plodom ni nič narobe, ti se pa lahko fajn udariš, če tako priletiš. Pazi, da ne boš lačna, da ne boš hitro vstajala. Sem ravno včeraj brala, da se to dogaja zato, ker se zelo poveča količina krvi in če npr. prehitro vstaneš, gre preveč krvi na enkrat v noge. V glavnem, vse delaj bolj počasi. Meni se je tudi začelo zelo vrtet in temnit pred očmi zadnje tedne.

(odgovor članu ms3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.12.2007 13:19:26   
Nataan
hvala vam punce za vaše izkušnje. zdravnik je rekel, da je kri ok, sam pritisk mam pa res zlo nizek. upoštevala bom vaše nasvete, da ne bom kam padla in sebi in moji user posted image kakšno škodo nardila.

lep dan vsem

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.12.2007 15:42:04   
pikica_30
Koliko pa imaš pritisk, če lahko vprašam? Jaz sem imela 100/60 pa sem tud večkrat vrtoglava in  omotična.

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.12.2007 15:46:33   
Majchi
Jaz sem imela celo nosečnost zelo nizek pritisk 90/60 in se mi je v prvem trimesečju ves čas vrtelo. Ampak zavesti nisem izgubila. Pomanjkanje železa je pa prišlo v zadnjem trimesečju in je prav tako povzročilo vrtoglavico.

Kot ti je že svetovala Naja, pazi nase in delaj vse bolj počasi. Upam, da bo čimprej minilo.

(odgovor članu pikica_30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.12.2007 15:59:57   
Blejka26
men se je enkrat zgodilo,ko sem čakala na bus in je bilo zunaj dokaj vroče..no in ko je pripeljal bus mi je postalo full slabo in ko sem vstopala gor se mi je pred očmi naredila tema..šoferju sem samo dala denar in poiskala najbljižji sedež,da sem se usedla..mislila sem da bom bruhala..pol pa šofer,ki me je poznal naredi paniko in hitro prižge klimo-hvala bogu,drugače bi šlo vse po avtobusu..in ko je bilo vse ok,me šofer vpraša če sem kaj takega pojela in sem samo rekla "jaz se vem zakaj mi je slabo"seveda je takoj vedel,da sem noseča..tko da mislim d je to normalno za nosečnost.v mejah normale seveda

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.12.2007 16:06:01   
mala pikica
Meni se je v takšnem času nosečnosti tudi to dogajalo, sem pa jaz tudi imela nizek pritisk. Otročku ne more biti nič hudega (seveda če niso prehudi padci), ti pa si lahko polna modric user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.12.2007 16:24:55   
Majchi
Zdaj me je Blejka26 spomnila še na en primer. Enkrat se mi je v Mercatorju na blagajni tako močno zavrtelo, da sem pa res skor skup padla. In sicer zato, ker sem trgovko gledala, kako artikle vleče čez čitalec. Zgleda me je ta fokusiran pogled čist zblodil, ker, ko sem hitro stran pogledala, je bilo takoj boljš. Pa k sreči sem si tudi vodo kupila in sem jo spila celo flaško, še preden sem jo dala v vrečko.

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.12.2007 21:11:31   
Pia77
Pomaga, če res veliko pijete, se izogibate dolgotrajnejšemu stoječemu položaju, sploh v vročem okolju. Iz ležečega/sedečega položaja vstajajte postopoma in počasi. Ne se prevroče oblačit. (Po drugi strani pa je koristno nosit kompresijske nogavice, sploh stoje).

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.12.2007 21:39:16   
mateyka
Pia77 ma prav user posted image

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.12.2007 23:07:55   
*BellaLuna*
Jaz sem do sedaj kar nekajkrat padla skupaj, pa ne samo v stoje ampak tudi v sede. Otroka to nič ne ogroža, je pa neprijetno. Ponavadi se pa to zgodi, ker tlak ful naenkrat pade - običajno je to, če vstaneš, dolgo stojiš .... Ko boš imela pregled, omeni G, drugače pa pazi, da ne delaš naglih gibov (na hitro vstaneš), da nikoli ne stojiš na miru (da vsaj malo migaš)....

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.12.2007 8:50:59   
tasyo
Meni se tudi to dogaja in je nadvse neprijetno... Sploh ne grem več sama v trgovino ali pa na sprehod, ker se mi je tudi sredi sprehoda po mrazu že zgodilo, da se mi je naredila tema pred očmi... Veliko pij, pa nikar se preveč ne oblači, meni je grozno, če je kje vroče, pa tudi zaprtih prostorov, kjer je slab zrak, se izogibaj...

(odgovor članu *BellaLuna*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.12.2007 10:57:12   
tosja
Tudi sama sem včeraj doživela strašno vrtoglavico...bila na urgenci -  vse je vredu! 

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.12.2007 11:06:56   
J.L.
Pia77 kakšne pa so kompresijske nogavice in kje se jih da kupit?

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.12.2007 17:16:01   
Pia77
V bistvu so to hlačne nogavice, ki malo močneje stisnejo noge. Zmanjšujejo otekanje in preprečujejo nastanek krčnih žil, nekoliko pa lahko ublažijo tudi nenaden padec krvnega tlaka ob vstajanju. V bistvu je to velika prednost zimskih nosečnic pred poletnimi... Obstajajo različnih jakosti teh nogavic, take preventivne, seveda za nosečnice, si lahko kupiš brez merjenja. Običajno jih imajo na zalogi v malo večjih trgovinah s sanitetnim materialom (Sanolabor, Hospitalia, ipd.).
http://med.over.net/forum5/read.php?117,4338583,4436188#msg-4436188

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.12.2007 21:27:49   
J.L.
Hvala ti, Pia77. 

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?