Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Tandemsko dojenje in prvo mleko 4.12.2007 23:28:17
|
|
|
|
Paštetka
|
Ti si bolj na tem dojenju domača. Sem že šla spat, pa sem nekaj razmišljala in zdaj ne morem zaspati, ker ne najdem odgovora Ko se novorojenček pristavi 1. , priteče prvo mleko, ki je izredno bogato s protitelesi, ima ogromno Maščobe...v glavnem vse naj, naj. Potem se pa kvaliteta mleka spreminja, lahko rečemo enostavno z rastjo in potrebami dojenčka. Zdaj pa mi ne da miru, kako za vraga je potem s tem tandemskim dojenjem. Namreč če dojiš že enega otroka,kaj potem dobi novorojenček kot prvo mleko? A tisto mleko, ki ga že pije ta 1. otrok torej brez teh izrednobogatih in pomebnih vsebin, ki ga vsebujejo prve kapljice "mleka" ali tisto že bolj vodeno mleko, ali se to mleko v hipu vse na glavo obrne in teče za novoroječka mleko .... Upam, da štekaš moje vprašanje.
< Sporočilo je popravil Mič RR -- 5.12.2007 21:57:03 >
|
|
|
|
RE: Seven nekaj mi razloži prosim 4.12.2007 23:52:57
|
|
|
|
Raho
|
Upam, da boš zadovoljna tudi z mojim odgovorom. Sicer nisem Seven, ampak to pa vem. Telo reagira na novorojenčka in ne na večjega doječega se otroka. Se pravi, da se ti avtomatično začne tvoriti kolostrum. In ker imam naslednji teden PDP ter dojim še tudi tavečjega, ti lahko zagotovim, da je res tako. Meni se več ne tvori mleko, ampak kolostrum, ki že čaka pripravljen tudi za novorojenko.
|
|
|
|
RE: Seven nekaj mi razloži prosim 5.12.2007 7:49:50
|
|
|
|
Paštetka
|
Raho, hvala za odgovor. In kaj pravi tvoje dete na okus "novega mleka" ?
|
|
|
|
RE: Seven nekaj mi razloži prosim 5.12.2007 11:12:57
|
|
|
|
Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Raho, hvala za odgovor. In kaj pravi tvoje dete na okus "novega mleka" ? Njemu je tako ali tako vse všeč . Sem mislila, da mu kolostrum ne bo - aha, sem mislila
|
|
|
|
RE: Tandemsko dojenje in prvo mleko 5.12.2007 16:07:22
|
|
|
|
Seven*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho Upam, da boš zadovoljna tudi z mojim odgovorom. Sicer nisem Seven, ampak to pa vem. Telo reagira na novorojenčka in ne na večjega doječega se otroka. Se pravi, da se ti avtomatično začne tvoriti kolostrum. In ker imam naslednji teden PDP ter dojim še tudi tavečjega, ti lahko zagotovim, da je res tako. Meni se več ne tvori mleko, ampak kolostrum, ki že čaka pripravljen tudi za novorojenko. Paštetka, Raho je super napisala. Sestavo mleka spremenijo nosečniški hormoni. Takrat pač še tavečji kolostrum papca. Nič hudega, če njega ne moti... Lepo bodi! Raho, saj enkrat se bodo odstavli menda?
< Sporočilo je popravil Mič RR -- 5.12.2007 21:57:37 >
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?