Bety100
|
Naša pupa je stara 6 mesecev, do petega meseca smo imeli krče, tako, da smo je uspavljivali tako, da smo je nosili v lupinici, samo da je revčka zaspala. No pred enim mesecom, ko so krči nehali je bilo potrebno glede spanja narediti en red in smo začeli, vsakič ko se je meni zdela le mal zmatrana (po vsakem hranjenju) sem je dala v posteljo in je sledilo obračanje na trebuh, stokanje, jok, nikakor ni mogla zaspat. Iz posteljice je nisem jemala, bila pa sem zraven. No prva dva tedna je že nekakor šlo, zaspala je približno po eni uri, zbudila pa se je po pol ure spanja, vsa zmartrana, s podočnjaki, sitna. Po noči se je zbujevala tudi na eno uro... No en dan pa nikakor ni hotela zaspat, uspavljivali smo se cel božji dan, jokale smo obe.... Skratka odločila sem se, da je ne bom več "silila" spat in da bom poskusila naslednji dan je pustiti na miru, da vidimo kaj bo (do takrat od tretega meseca naprej ni še sama zaspala). No in drug dan dopoldne jo je kar med igro zmanjkalo, obrnila se je na bok in zaspala, spala je dve uri, enako se je zgodila popoldne in tudi zvečer. Skratka nehala sem gledat na uro, zaspala je takrat ko je bila zadost zaspana, da sama zaspi. Po parih dnevih, ko je nekako ujela svoj ritem spanja, sem ji s hranjenjem, aktivno igro in bolj zgodnjim prebujanjem zjutraj (res te srce boli, ko otroka zbudiš ob 6 zjutraj, sam se je splačalo) čez dan premaknila "njeno" uro za spat in sicer iz 22 na 20. Zdej spimo celo noč (10-12 ur), zbudi se sem pa tja, ji dam dudo pa zaspi nazaj. Sem pa nekje brala, da otroci že pri 8 mesecu lahko namenoma ostanejo budni, čeprav so zelo zaspani....
|