|
RE: projekt hrana, na pomoč 3.12.2007 22:31:00
|
|
|
|
ječen
|
sem se kr včlanla, da ti odgovorim, ker sem tole brala in hkrati kar podoživljala najino zgodbo, podobno kot ti sem doživlala z mojim malčkom tudi sama, pri prsih sva bila en mesec, potem pa na flaški imela sva močne krče tako na mojem mleku kot na adaptiranem, svetovali so mi, da naj dam pregomin, ker je možna alergija na kravje mleko, ko je bilo ugotovljeno, da ni alergije sva šla nazaj na novalak ac1 (proti krčem) nekje pri 3.5 mesecih se je tudi pri nas začela podobna zgodba kot pri tebi, otrok ni želel sploh zagrabiti dude, ko je jedel je pojedel malo in potem sredi hranjenja začel neutolažljivo jokati, včasih je pojedel samo 70 včasih pa tudi 230, na teži pa je tudi pridobival bolj slabo, pri četrtem mesecu je začel tudi kar precej polivati, jedel pa tudi ni veliko, začela sem mu dodajati rižolino (navaden) in zamenjala dudo (avent na zareze), stanje se je takrat malo izboljšalo, vendar še vedno velikokrat ni hotel jesti pa tudi spal ni veliko, čez dan skoraj nič po 15 - 20 minut po obroku. Ko je bil star 4.5 meseca sem mu poskusila dati prekuhano jabolko (kašo), pa ni bil hudo navdušen, potem sem zmiksala surovo in dodala brezglutenski keks, to pa je bila žurka, otrok je jedel kot za stavo in nič joka, po obroku pa spal po uro in pol, sedaj jeva že zelenjavne juhice z rižekom ali polento, mali ima rad vse razen melko se pa še kar prosiva, sedaj ko smo stari skoraj 6 mesecev pa je treba jesti skoraj vse na žlico, tudi čaja ne pije iz flaše, tudi naš fant je bil in še vedno je zelo "firbčen", vse si razgleduje, med hranjenjem je zanimivo vse okoli (tako da včasih kar pozabi na hrano), če je kdo v sobi ko jeva si ga blazno ogleduje in tudi jaz sem komaj dohajala s flašo našega fanta ko je jedel in hotel hkrati vse videti, kupček pa sva podirala tako, da sva hodila, ker če sem sedela je jokal ko dež. Meni so rekli, da ta jok med hranjenjem je lahko tudi posledica krčkov, ki niso tako močni, da bi ga prav zvijalo vendar vseeno boli, sama sem opazila da je večkrat začel jokati potem pa punkal, kar je verjetno znak, da so to krčki... Jaz sem bila takrat tudi vsa iz sebe, kaj je z otrokom in tudi velikokrat jokala skupaj z njim, ker ti je tako hudo, ker ne veš kaj je in kako pomagati, bila sem tudi pri svoji pediatrinji, kar pogosto, in sva skupaj ugotavljali kaj in kako. Mogoče bi bilo ok če se oglasiš pri pediatru in mu poveš, pa bosta skupaj prečesala možne vzroke, vsaj da se pogovoriš, meni je to pomagalo, saj priznam, da sem bila vsa iz sebe ko se je to dogajalo en mesec, pa tudi utrujena saj sva se nosila večino dneva, ponoči pri hranjenju ni bilo težav ne joka ne polivanja... Težko bi ti svetovala kaj narediti, zato sem ti napisala svojo izkušnjo, mogoče kaj najdeš notr takega kar pomaga, če ne drugega vsaj to da se to dogaja tudi še komu, sama sem takrat namreč najbolj obupovala, ker so vsi okoli mene govorili, kako so pa njihovi otroci radi jedli in veliko in uživali v hranjenju in spali...
|
|
|