|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odločba za bolniško
2.12.2007 22:44:55   
Anonimen
Čez 3 tedne grem na porodniški dopust. Pred kratkim sem dobila odločbo iz ZZZS, da so mi odobrili bolniški stalež do nastopa porodniškega dopusta. Nič pa mi niso napisali, ali moram mirovat, ali moram biti v okolici doma. Napisali so mi samo, da sem na podlagi izvidov od ginekologinje v polnem bolniškem staležu do nastopa por. dopusta. Zdaj pa ne vem, ali grem lahko na sprehod, v trgovino, kam na obisk ali tudi meni grozi obisk inšpekcije. Hodijo tudi zadnja dva tedna pred PD, čeprav mi ne piše mirovanje na domu. V bistvu sem zmedena, ker imam še kup opravkov, pa ne vem, koliko si lahko dovolim. Ste ve imele obiske inšpekcije tik pre PD?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odločba za bolniško
2.12.2007 23:22:43   
lelaval
Navadno ti inšpekcijo pošlje delodajalec. To je pač odvisno, v kakšnem odnosu si z njim. Jaz sem imela vredu odnos, na bolniški sem bila po 2. mesecu nosečnosti - s strogim ležanjem, pa inšpekcije nisem nikoli imela. Zato pa me je patronažna 2x pred porodom iskala in obakrat me ni bilo user posted image - sem pa res obakrat bila pri G. user posted image
H G in na preglede v zvezi z user posted image lahko greš brez skrbi.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.12.2007 23:53:30   
natasaom
jest sem bila skoraj celo nosečnos v bolniški.komisijo so mi poslali prvi teden po NL,ker v firmi še niso vedli da sem noseča.no,da detektivi niso najdli naše hiše raj pustmouser posted image ....sem pa celo bolniško normalno hodila na sprehode,v trgovino,s pasom ven.....
v bolniški sem pa bila zaradi narave dela(tkalnica)

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.12.2007 7:35:36   
jagoga
Lelaval, ne zavajaj deklet, inšpekcijo ti pošljejo iz Zavoda za zadravstveno zavarovanje SLO, če si po odločbi že na komisiji in oni plačujejo za tebe bolniško. Delodajalec lahko ravno tako v tem času najame detektiva, da te preveri, kje si (ta pa je res odvisna od razmer v podjetju oz. a li pa vejo da hodiš okoli po opravkih in bi te radi zasačili). Tretja je pa še zgodba, če si zaposlen kot javni uslužbenec, ti pa po zakonu lahko pošljejo  komisijo  (ki jo oblikuje tvoj nadrejeni), ki preveri kaj delaš v času bolniške in če izpolnjuješ zahteve tvojega zdravnika in komisije iz ZZZS.

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.12.2007 9:18:41   
polly80
jaz sem sedaj že več kot mesec na bolniški,pa še nisem dobila nič od komisije..kdaj lahko to pričakujem?25.11.je bilo en mesec..

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.12.2007 9:24:07   
Magi*
do 30 dni si na plečih delodajalca. po tem času pošlje osebni zdravnik tisti pildek od G na komisijo in šele takrat dobiš odlobčbo. jaz sem odločbo prejela, ko sem že nastopila porodniško. user posted image  v bistvu sem bila samo dobrih 14 dni na plečih ZZZS.

pokliči osebnega zdravnika in se pozanimaj, če je vse urejeno.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.12.2007 10:11:51   
polly80
hvala magi,bom poklicala

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.12.2007 19:47:07   
J.L.
mene je ginekologinja tudi poslala v bolniški stalež, verjetno do konca (je pa res da mi vmes poteče pogodba in  mi te ne podaljšajo). ker sem nastopila bolniško že nekaj dni v novembru, in konc decembra bo 1 mesec. mi je osebna zdravnica povedala, da grem takrat po 30 dneh pred komisijo. Kako je s tem? Ne razumem glih najbolje, zato prosim, če mi katera razloži. Moram takrat še 1x do ginekologinje ali os. zdravnice ali kako?

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.12.2007 21:27:52   
Taula
Za zavod ti mora G napisati potrdil, katerega oddaš osebnemu zdravniku on pa nato vse pošlje na zavod.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.12.2007 22:00:48   
J.L.
Meni je gin. že napisala napotnico za bolniško, ki sem jo odnesla do svoje osebne zdravnice, ta pa je rekla, da po 1 mesecu,  odloča komisija. Se pravi, da meni ni potrebno čisto ničesar? Bo ona to posredovala naprej, brez da bi jo morala jaz nato opomniti ali kako?

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.12.2007 22:32:09   
Peli
J.L. - najbolje da 1 teden pred potekom 30 dni greš spet do svoje zdravnice z novim mnenjem ginekologa in nato skupaj z zdravnico uredita, vse kar se potrebuje za komisijo.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.12.2007 10:37:45   
Taula
Točno tako...rabiš novo potrdilo, mnenje da ga dajo na komisijo.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.12.2007 11:53:17   
anny1
Meni se sedaj izteče prvih 30 dni pa sem že imela preverjanje, ker sem s.p. in so hoteli vedeti če še delam samo je bila sreča na moji strani in je mož prišel na vrata jaz pa sem še spala. Tako da je vse odvisno od tega kdo in kaj je v ozadju. Na komisijo pa so papirji že vandrali in moram dobiti odgovor zelo kmalu saj imam do začetka porodniške še cel mesec. Kar pa se tiče hoje naokrog pa jaz nebi svetovala mogoče šele zvečer ko jih "sigurno ne bo"- delovni čas od 8h-14h.LP pa srečno.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.12.2007 12:52:11   
Taula
Komisija preverja od 9h do 21h...ne samo do 14h. Preverja vsak dan razen nedelje.

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?