Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
strah ponovne zanositve po UPN 29.11.2007 10:50:56
|
|
|
|
Noni
|
Najprej lep pozdravček vsem! Za mano je zelo neprijetna izkušnja izpred enega leto, ko so mi na NS ugotovili, da je z pikico vse narobe.... In nato je sledila UPN v 16. tednu nosečnosti. Po tem me je bilo zelo strah in nisem več želela zanositi, pa se je kar na enkrat začelo... slabost, bruhanje... In to jaz moji G, ker sem ravnokar imela pregled, povem ter naredima test, ne boste verjeli, noseča sem! Najprej mi sploh ni bilo jasno kako? Pazila sma in sem mislila, da je ta teorija že preizkušena, pa ni! Bolj se je bližal dan NS, bolj me je bilo strah... In ko sma bila že tam sem bila tako živčna, da nisem znala povedati nič... Ampak rezultati so tu! Najina pikica se zelo lepo razvija, srček je o.k. in možnost za DS je 1:11748, za ona dva pa 1:16438, kar je baje zelo zelo malo možnosti. Hotela bi to povedati vsem, ki imate za sabo kakšno slabo izkušnjo in vas je strah, naj vas ne bo! Ponavadi je tako, da se mati narava poigra z nami in si ne moremo kaj. Lahko samo dvignemo glavo in gremo naprej, lahko vam pa povem še to: Čudeži zares obstajajo, le verjeti moramo vanje! Držim pesti za vse vas, ki načrtujete in vam želim, da se vam želje o nosečnosti čim prej izpolnejo. LP!
< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 1.12.2007 7:53:16 >
|
|
|
|
RE: stah ponovne zanositve po UPN 29.11.2007 12:17:01
|
|
|
|
lana38
|
Lepo in zdravo do konca! Vem, kaj si prestajala, ker sem sama lani imela podobno izkušnjo. Moja je pa imela DS. Na UPN sem bila v 20T. Zdaj sem pa 35T in 5/7. LP
|
|
RE: stah ponovne zanositve po UPN 29.11.2007 12:29:35
|
|
|
|
maja24
|
Noni ti kar pogumno naprej važn da je uredu.Pa lepo nosečnost ti želim,pa čim bolj jo uživej.Pa čestitam
|
|
|
|
RE: stah ponovne zanositve po UPN 29.11.2007 12:35:44
|
|
|
|
citrončica
|
Noni, super, zdaj pa čimmirnejšo, čimlepšo !!!
|
|
|
|
RE: stah ponovne zanositve po UPN 29.11.2007 12:50:38
|
|
|
|
TamaraJ
|
Noni, prebrala sem tvojo zgodbico, preden si imela UPN. Tega nas je vseh strah in neprestano po malo trepetamo za svoje pikice... No, kakorkoli; danes sem prebrala, da vama je ponovno uspelo in sem zelo, zelo srečna za vaju. še predvsem čestitke za super rezultate NS. Želim ti lepo, mirno nosečnost in predvsem zdravega dojenčka. Čestitke!
|
|
RE: stah ponovne zanositve po UPN 29.11.2007 13:06:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala za težko zgodbo z lepim koncem. Čudeži obstajajo. Meni je vlilo poguma. Uživaj v nosečnosti!
|
|
|
|
RE: stah ponovne zanositve po UPN 29.11.2007 14:04:07
|
|
|
|
Lusa
|
Super Noni!!!
|
|
|
|
RE: stah ponovne zanositve po UPN 29.11.2007 20:10:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Zelo sem vesela, da se tudi te žalostne zgodbe obrnejo v bolj vesele in ti želim uspešno do konca! Tudi sama sem trenutno v fazi, ko me je strah ponovne nosečnosti Čeprav je želja zelo močna in si res želim, da čim prej zberem pogum. In že v naprej vem, da bom trepetala do konca, ker so pri meni šele v 30. tednu ugotovili nepravilnosti in sem šla na UPN Praj pa na nobenem UZ tega niso opazili.
|
|
|
|
RE: stah ponovne zanositve po UPN 30.11.2007 16:36:07
|
|
|
|
trinity22
|
želim ti uspešno do konca in zdravega in res je čudeži se dogajajo le verjeti je treba vanje
|
|
|
|
RE: stah ponovne zanositve po UPN 30.11.2007 16:46:37
|
|
|
|
Ringarajčka
|
Čestitam in ti želim lepo nosečnost!
|
|
|
|
RE: stah ponovne zanositve po UPN 30.11.2007 16:48:45
|
|
|
|
gregi
|
dobla
|
|
|
|
RE: strah ponovne zanositve po UPN 27.12.2007 11:31:32
|
|
|
|
ronja1a
|
Prvič pišem na tem forumu, ki sem ga večkrat prebirala, potem ko sem zanosila. Žal se je moja nosečnost končala z umetno prekinitvijo v 12 tednu. Diagnoza: cistični higrom in hidrops ploda. Prebrskala sem kar precej spletnih tujih spletnih strani, na slovenskih straneh pa je o tem zelo malo napisano, v forumih pa sploh še nisem zasledila. Me zanima, ali je katera imela podobno diagnozo in ali je bilo v drugi nosečnosti vse ok. Kot se naslovu foruma pritiče, me je namreč strah spet zanositi.
|
|
|
|
RE: strah ponovne zanositve po UPN 27.12.2007 13:43:25
|
|
|
|
tinaaja
|
Noni juhuhu sem ful vesela zate Le tako naprej, ce bo pa strah kaj prisel naokrog, pa ves kje najti nas, ki smo imele podobno izkusnja, da ti damo malo vzpodbude.. Ronja1a - identicna izkusnja je za mano... Naj te razveselim, da se je tocno leto dni po NS, ko so nama podali to diganozo in povedali, da je treba prekiniti nosecnost, rodila najina princeska, ki ima zdaj ze 9 mesecev
|
|
RE: strah ponovne zanositve po UPN 27.12.2007 18:00:48
|
|
|
|
ronja1a
|
Tinaaja, ful hvala, si mi prav polepšala dan. Sama še čakam na izvide genetskih preiskav, čeprav je zdaj že več kot en mesec mimo od UPN. Na ultrazvoku so mi rekli, da gre najverjetneje za kromosomsko napako in da je to slučaj, se mi je pa potem mešalo od brskanja po tujih straneh in iskanju možnih vzrokov. Veš kaj me zanima, ali so ti v drugi nosečnosti delali zaradi prekinitve prve nosečnosti kakšne dodatne preiskave. Mislim, ali si šla zaradi tega avtomatično na nuhalno in/ali amniocentezo?
|
|
|
|
RE: strah ponovne zanositve po UPN 27.12.2007 18:46:25
|
|
|
|
tinaaja
|
JA, ni nekaj veliko napisanega na netu o tem. Pri nas je genetika pokazala trisomijo 13. Zakaj se je zgodilo - pac smola, splet okoliscin... Moja G dela v porodnisnici, tko da sem v naslednji nosecnosti hodila k njej v Ambulanto za patlosko nosecnost in sem imela vec UZ - ene 7, kjer je gledala rast, mehke markerje za kaksne bolezni,... Zaradi trisomije 13 sem imela moznost brezplacne AC, ampak se zanjo zaradi super dobrih rezultatov NS in DHT (1:20000), nisva odlocila, ker si nikoli ne bi odpustila, ce bi slo kaj narobe. Vsi pravijo, da je samo 0,5% moznosti, da gre kaj narobe, ampak odkar sva mi2 padla s to trisomijo 13 ravno v tak minimalen %, mi statistika ne igra vloge. Pa se zaupala sem G, da bi sigurno kaj videla na UZ, ker je strokovnjakinja za patologijo. Nekako sva si takrat rekla, da morava najprej mi2 verjet, da bo tokat vse OK in je bilo Ce bi bila NS slaba, bi sla biopsijo horionskih resic. Po praznikih poklici na genetiko ali pa naj raje tvoja G in povprasa po rezultatih - jaz sem tako rezultat zvedela skoraj 1 mesec prej kot sem ga dobila po posti.
|
|
RE: strah ponovne zanositve po UPN 28.12.2007 10:30:16
|
|
|
|
ronja1a
|
Sem poklicala, pa pravijo, da je še v delu. Naj pokličem čez kak mesec. Nisem vedela, da tolk časa traja, ker po amniocintezi so rezultati že po kakih treh tednih...
|
|
|
|
RE: strah ponovne zanositve po UPN 5.1.2008 20:17:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Punce, ki ste imele UPN, zanima me, kakšna je bila prva menstruacija po posegu. Jaz sem imela precej močno menstruacijo, ki je trajala kak teden, potem pa sem še občasno krvavela, tko enkrat ali dvakrat na dan sem imela krvav izcedek. Vendar ne tako sluzast kot med menstro. Zanima me, ali je to normalno? Pri UPN mi je bila zoprna izkušnja tudi s tega vidika, ker ne veš, ali je to, kar se ti dogaja normalno ali ne...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?