|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zavarovana po partnerju?
27.11.2007 10:19:26   
qwasy

A mi lahko prosim kdo razloži, v čem je razlika, če si zavarovan preko partnerja ali pa kot občan?
Za nekaj mesecev bom prekinila delovno razmerje, in moram uredit tale zvarovanja. Sem pobrskala po spodnjih temah in ugotovila, da moraš(?) biti zavarovan preko partnerja, če si poročen ali v izvenzakonski skupnosti vsaj dve leti. No, jaz sem v izvenzak. skupnosti eno leto in deset mesecev, torej imam oboje na izbiro . Kaj je torej bolje, če sploh? Malo mi smrdi, da bi dragi moral v službi kaj razlagat. Po drugi strani pa, če bi se to poznalo pri njegovi dohodnini...?
(Ne bom se pa prijavila na zavod, ne bom prejemala kake pomoči, itd.. če ima to kako vezo. Obvezno zdr. zavar. bi plačala sama.)
O takelih zadevah res nimam pojma, hvala za namige.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zavarovana po partnerju?
27.11.2007 10:24:43   
lelaval
Če si zavarovana po partnerju ali preko občine, ne rabiš plačevat sama obveznega zavarovanja, ker je to to. Plačuješ si edino dodatno. Je pa res, da če se greš na občino zavarovat, te skušajo prepričat, da se zavaruješ po partnerju.  Jaz se v tvojem primeru raje zavarujem po partnerju.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu qwasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.11.2007 10:33:31   
lukec
Mene na občini niso hoteli zavarovati in sem se MOGLA po partnerju.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.11.2007 11:00:39   
facka
Zavaruj se po partnerju, pri njemu v službi bodo izpolnili obrazec MDČ, pa bo urejeno.

(odgovor članu qwasy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.11.2007 11:06:26   
qwasy
Aja! Torej plačam samo dodatno zavarovanje, obvezno mi pa plača ali občina/ali partner-služba...- občina se zato brani. Najlepša hvala!

(odgovor članu facka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.11.2007 11:19:55   
Nika v službi
Plača ti partner ali pa ti sama, če si zavarovana kot občan.

Zavaruj se po partnerju, saj mu ni potrebno nič razlagat. MDČ obrazec + izjava, da te vzdržuje, ker nimaš zaposlitve bosta potrebna, nekateri zahtevajo tudi potrdilo, da živita na istem naslovu.

(odgovor članu qwasy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.11.2007 11:29:24   
lukec
Pa jz sem rabla še za oba izpis iz rojstne matične knjige ne starejši od enega mesecauser posted image , ker nisva poročena in potrdilo o skupnem bivališču.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.11.2007 11:31:43   
qwasy
Ste me prepričali - bom tele papirje zrihtala, dala vse skupaj dragemu, pa naj nese v službo. Kaj bi jaz brez RR user posted image

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.11.2007 12:00:42   
sonjaka
Preko občine si lahko zavarovana samo, če nimaš svojih dohodkov in ko ni nikogar, ki bi te lahko zavaroval po sebi. Če sama pustiš službo (ne da ti preteče pogodba za določen čas), potem po moje ne moreš bit zavarovana preko občine.
Lahko se zavaruješ sama (sama plačuješ zavarovanje - osnovno zdravstveno in sevedna dodatno itak, samo moraš podpisat en listek, da imaš dohodke (jih ne zanima kakšne in od kod). V tem primeru si lahko plačuješ tudi pokojninsko dobo.
Lahko se zavaruješ pa preko partnerja, kar je v tvojem primeru najceneje.

(odgovor članu qwasy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.11.2007 17:30:41   
kew kew
Tudi jaz sem imela na to temo zdaj ene par dni celo akcijo... Sem se morala odjavit iz zavoda, ker sem izredna študentka.
Jaz se nisem zavarovala po partnerju, ker ga nimam več, sem se pa po mamici, čeprav je v penziji. Fora pa je, da če bi bila še naprej zavarovana kot občan, bi si morala plačevati dodatno zavarovanje, zdaj, ko sem pa po mamici, mi ga pa ne bo treba. Kje je tle logika pa ne vem. Po moje je ni. Ker a ni vseeno kdo plača osnovno zavarovanje?
Nisem pa čisto sigurna, če me lahko zdaj kdo drug pri dohodnini piše kot vzdrževanega člana - lahko?

(odgovor članu sonjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.11.2007 15:03:18   
qwasy
Poročam: Preko partnerja se s koncem leta ne bo več dalo zavarovat, te pošljejo kar na občino. Mogoče pride komu prav.
Če imaš 5 let delovne dobe ali otroka do 7 let, si pa lahko sam plačuješ: 57 Eur za pokojninsko in 14 Eur za obvezno zdravstveno zavarovanje, pa ti teče delovna doba.

(odgovor članu kew kew)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

turistični boni
Lelly28 RR

Ali boste izkoristili turistične bone, ki nam jih je dala država?

da (51%)

ne (43%)

nevem še (5%)

Število vseh glasov: 37

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!