muki1
|
1. Marogica, kot delodajalka, bodi srečna, da so ti povedali kako in kaj, da se ti ni eden tam sprenevedal, samo da dobi Zavod pozitivno mnenje o njem, ti bi ga pa še zaposlila in imela potem ničvrednega delavca, ki bi delal več škode kot koristi. 2. Kar se tiče ,,zajedalcev družbe,,. Jaz delam že od srednje šole nonstop kaj. Sem pa, ko se je še dalo, delala prek študentskega servisa in hkrati prejemala DSP. O, kakšen parazit sem, kaj ? 3. A si sploh predstavljate kakšno mizerijo od življenja ima nekdo, ki živi zgolj od DSP in je po možnosti še podnajemnik? Saj pa nima za hrano, kje je še vse ostalo? To ni človeka dostojno življenje, dragi moji. Človeku je odvzeto dostojanstvo, živi v revščini, bedi, vrti se v začaranem krogu, pade v depresijo in še marsikaj. Niso vsi tako iznajdljivi kot mi, ki pametujemo tu gor. 4. Na firmi, kjer sem zaposlena delajo tudi ljudje prek javnih del. Nekvalificirani delavci, starejši od 55 let, invalidi, romi. Plače neto dobijo 380 eur, tu nekje. Je to za vas plača? Delajo pa zunaj na mrazu, vetru, soncu..... Jaz fantaziram, kam bom šla za prvomajske na dopust, oni pa po mojem tuhtajo, kako bodo preživeli..... pa njihove plače niso dosti višje od DSP. Torej sedeti doma, narediti kaj na črno, ali pa pošteno delati in ne biti zajedalec