|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost v 38.letu
16.11.2007 14:55:58   
Ro
Hi!

Stara sem 38 let, noseča 6t.
Katere preventivne preglede krije zavarovanje za starejše nosečke?
Vsekakor bi rada najprej naredila NS +  dht. Ali je krita amniocenteza tudi če je izvid NS v redu?

Za kaj ste se ve odločile?

Lep dan vsem

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečnost v 38.letu
16.11.2007 15:06:34   
mert
Samo za NS.
Če je to v redu potem drugega ne potrebujem.
Njabolj sem se bala, da mi bodo omenili neko napako, vendar nakoncu zaključili da je možno to, to in to, kar pa seveda ni 100%, lahko se zgodi da pa bo otrok čisto zdrav....
V kakšnem strahu in pod kakšnimi pritiski bi potem še vse do konca nosila tega otroka.
Ponavadi je bolje, da je kot pač je.

(odgovor članu Ro)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.11.2007 15:18:09   
Taula
Ne moreš imeti obojega...ali se odločiš za NS, ali AC. Ponavadi gredo NS samoplačniško ker je 10 krat ceneje kot AC.
AC je zastonj če se zanj odločiš kljub dobim rezultataom NS, krvi.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu mert)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.11.2007 15:24:22   
Anonimen
Sem mlajša od tebe, vendar po hudi izkušnji bi se sedaj odločila za AC., ker je 100% zanesljiva.
NS in DHT sta lahko super, ampak je še vedno nekaj odstotkov možnosti, da je kaj narobe, tako kot je pri nas.
LP

(odgovor članu Ro)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
16.11.2007 16:51:27   
lana38
Jaz sem stara 39 let. Samoplačniško sem šla na NS-60 eur. Na AC pa na napotnico, ker stane 531 eur. Če greš na napotnico na NS, potem moraš plačati AC, če je NS v redu. Zanesljivost NS je 75%, AC pa 99,99%.
LP

lana38

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.11.2007 16:54:57   
bina30
Sodelavka je stara 38 let in se je odločila za AC, saj ti tam naredijo celo kromosomsko sliko in je vse skupaj skoraj 100%-no zanesljivo. Na tvojem mestu bi se odločila za AC.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.11.2007 17:10:01   
Anonimen
Jaz bi bila sigurnno za AC, ker je 99,9 %, pa še veeeeliko dražja od NH.
Naj te ne bo strah AC, ker ni to nič hudega, možnost splava pa je zelo majhna.
Lp

(odgovor članu Ro)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
16.11.2007 17:35:24   
jonna
Me zanima, zakaj se vse odločate za AC in ne za BHR (biopsijo horionskih resic), saj jo opravijo bistveno prej kot AC, že v 11. do 14. tednu, pa še rezultati so znani zelo hitro. Tko, da je mogoče še pravočasno  ukrepat, če bi bilo kaj narobe. Cena je pa ista kot AC.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.11.2007 18:03:52   
Anonimen
Zaradi slabe Nh mi je pripadala AC ali BHR (35 let). Pred odločitvijo sem imela posvet z genetikom, za kaj se raje želim odločiti. Genetik mi je svetoval AC, če se mi ne mudi z rezultatom, to se pravi razlike je 14 dni, mogoče res malo več, v primeru slabih izvidov in odločitev za splav pa je še vedno čas. Rekel je, da opravljajo BHR z debelejšo iglo, vzamejo košček resic, možnost splava je večja. Pri AC vzamejo plodovnico, možnost splava minimalna. Genetik, ginekologinja, sestre v sprejemni - vsi so mi svetovali AC. Ginekologinja me sploh spraševala, kaj hočem imeti, ampak napotnico takoj začela pisati za AC. Očitno je GHR bolj zahteven poseg in s tem večja možnost tudi izgube otroka. Tako sem razumela. Pa srečno.

(odgovor članu jonna)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
16.11.2007 18:14:14   
Anonimen
Super. Čestitke za pozno nosečnot- boš lepo izkušena mamica ( v pozitivnem smislu, seveda). user posted image

(odgovor članu Ro)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
16.11.2007 18:28:28   
lana38
jonna, pri BHR je večja možnost ss, ker se opravlja tako zgodaj. Verjemi, da je enako hudo, če zveš da tvoj user posted image  ni v redu, pa čeprav to izveš 4 tedne prej. Jaz sem lani imela primer, ko so na AC ugotovili DS pri mojem user posted image . Ne bi mi bilo nič lažje, če bi to vedela 4 tedne prej. V vsakem primeru bi izgubila svojega user posted image . Če bi pa ta izguba bila zgolj posledica posega BHR, pa si verjteno ne bi nikoli oprostila. Tudi zdaj v tej user posted image  sem šla na AC. Tokrat je, hvala Bogu, ves OK. user posted image  pričakujemo 29.12.
LP

lana38

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.11.2007 18:55:26   
jonna
Hvala za informacije.
Do sedaj sem povsod prebrala, da AC delajo šele v 16. tednu in da potem še 4 tedne čakaš na rezultat, to je pa že sredi nosečnosti in je potem pri slabih izvidih prepozno za splav in moraš otroka pač donositi, vseskozi vedoč, da ni ok.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.11.2007 19:06:57   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: jonna

Hvala za informacije.
Do sedaj sem povsod prebrala, da AC delajo šele v 16. tednu in da potem še 4 tedne čakaš na rezultat, to je pa že sredi nosečnosti in je potem pri slabih izvidih prepozno za splav in moraš otroka pač donositi, vseskozi vedoč, da ni ok.

To, da moraš otroka donositi, pa nikakor ne drži! Če se nosečnica po slabih izvidih AC odloči, da downčka ne bo obdržala, gre lahko (po sklepu komisije) na umetno prekinitev nosečnosti.

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu jonna)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.11.2007 19:29:46   
Anonimen
Kakor je špelin rekla je res, otroka ni potrebno obdržati. Zato pa je tudi ta preiskava AC. Ni prepozno za splav. Od znanke znanka je imela NS super izvide, plačala si je AC in ugotovili DS. Stara okoli 35. Naredila splav, znova zanosila in rodila zdravo punčko. Je pa vsekakor šok, če izveš, da ima otrok DS. NS ni sigurna. Je pa nekaj, če si pripravljen otroka obdržat v vsakem primeru so te preiskave potem res samo zguba časa živcev in ....Ampak če  ti AC pripada, zakaj ne bi bila vsaj do konca nosečnosti prepričana, da tvoj otrok nima DS ali druge kromosomske napake. Je pa res, da se drugih okvar na preiskavi ne vidi. Pa srečno!

(odgovor članu jonna)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
16.11.2007 20:38:20   
lana38
jonna, če izvid AC ni v redu, te pokličejo po telefonu takoj, ko ga imajo. Mene so lani klicali na 13. dan po opravljeni AC. Na UPN sem bila, ko sem bila user posted image  20T. Letos, ko je bilo vse OK, pa sem dobila izvid po pošti, točno en mesec po opravljeni AC.
LP

lana38

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.11.2007 21:56:34   
nana35
Jaz sem stara 35 let in mi je pripadala NS in en presejalni test,opravila sem ČHT (štiri presejalni test).Če bi bili slabi rezultati tega testa,bi mi napisali napotnico za AC in bi jo dobila zastonj.Sicer je precej draga,saj stane okoli 600 evrov,kolikor sem seznanjena.Po 37 letu starosti ti AC pripada zastonj oz.preko ZZZS,zaradi let seveda in večje možnosti DS.Ne vem kako je s tem,NS ti sigurno pripada zastonj in tudi test,vsaj meni je,dalje pa se potem oni odločijo,če je AC potrebna ali ni.Izkoristi vse,kar ti pripada,meni je moj gin.tudi sam tako svetoval.Če želiš biti bolj prepričana in pomirjena do konca nosečnosti.Pa veliko sreče in zdravega user posted image  ti želim!!

:))

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.11.2007 22:54:53   
bskrle
Me kar trese, ko berem tele nasvete.Sama še nikoli nisem šla na nuhalno(3-porodi), ker sva z možem pripravljena otroka sprejeti.

Opravljanje teh testo je" smiselno", če si gotova, da boš šla potem na splav, če je karkoli narobe.

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?