|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosena kaša
6.11.2007 16:53:59   
CUKRČEK
Ojla

Mene pa zanima, kaj lahko naredim iz prosene kaše? Sem jo včeraj 1.kupila in zdaj študiram, kaj bi dobrega naredila iz nje. LAhko sladico ali pa  kaj "konkretnega" za kosilo.

lp, Cukrček & co.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosena kaša
6.11.2007 17:16:58   
srursa
Lahko narediš kot rižev narastek.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prosena kaša
6.11.2007 17:20:35   
MARTINŠČICA
1. Skuhaš kašo v osoljenem mleku z malo masla, razmerje 3:1, kuhaš ene 20 min. Medtem olupiš in naribaš jabolka. Potem pa v pekač naložiš pol kaše, streseš nanjo jabolka, dodaš rjavi sladkor ali med in cimet, pokriješ z drugo polovico kaše. Preliješ z mešanico razžvrkljanega jajca in ene sladke smetane. Peci 35-45 min pri 180°C.

2. Skuhaš proseno kašo in adjovo kašo z gobami. To je odlična priloga k mesu, pa še kakšne brusnice zraven.

3. Mlečna kaša s sadjem

4. Kaša kuhana na vodi s plevcami in potem zabeljena z ocvirki

5. Hladna kaša v solati (namesto kuskusa) s koruzo, papriko, paradižnikom, fižolom, sirom, piščancem ali kroglicami iz mletega mesa - bolj mehiška varianta


Toliko se zdajle spomnim. Je pa prosena kaša zelooooo zdrava, predvsm za močne lase in nohte. Midva jo kupujeva v mlinu in je brez nečistoč. V trgovini je vse polno nezrelih kašic, črnih plevelčkov in nekih kamenčkov. Ne vem, kako jo mlinar tako lepo prebere, ampak je res zakon.

_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prosena kaša
6.11.2007 17:24:38   
Miša7
Hojla, jaz jo imam zelo rada npr. zmešam pol prosene, pa pol ajdove kaše, skuham v slanem kropu, ko zavre ugasnem, pa pustim v pokriti posodi še 10 min, ker se baje še vpijejo tiste ta dobre in zdrave snovi v njej; ocediš, potem pa na maslo ali olivno olje, pol čebulce ali por, prepražiš, dodaš kašo in gotovouser posted image ....

Lahko ješ kar tako samostojno, npr. za večerjo, ali kot prilogo k zrezkom(govejim, puranjim, kareju); res dobro!!!user posted image  Če imate radi poper, ga lahko dodaš, če seveda ne bodo jedli otroci.

Dober tek, MIša7

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prosena kaša
6.11.2007 17:27:13   
Anonimen
Prosen narastek (narediš tako kot rižev ), prekmurski krapec, testo iz ajdove moke po vrhu pa še plast sladkih mletih orehov lai pa kisla smetana.
Ali pa jo v sladkem mleku skuhaj, kot mlečen riž. Lahko tudi malo bolj gosto skuhaš, naribaš jabolka, v njih vmešaš cimet, malo cukra, posuješ po kaši in daš v pečico spečt. Posuješ lahko tudi z narezanimi orehi.

Testo za ajdov krapec recept :
200 g ajdove moke
100 g pšenične moke
sol
2 dcl vrele vode
Ajdovo moko poparimo s slano, vročo vodo. Premešamo in počakamo, da se malo ohladi, nato ji primešamo pšenično moko in vgnetemo gladko testo. Testo razvaljamo in damo v pekač. V posladkanem (lahko tudi med) mleku skuhaš kašo (gosto) jo porazdeliš po testu, kašo namažeš z orehi in daš pečt.

Kot prilogo k mesu pa lahko narediš tako: prepražiš ocvirke ali panceto, čebulo, dodaš kašo, zaliješ z vodo in malo vinčka, ter začiniš, sol, poper, majaron, timijan

vidim, da ste me že prehiteleuser posted image

evo še to: jaz sem si zadnjič spekla kruh iz kuhane ajdove in prosene kašeuser posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prosena kaša
6.11.2007 21:54:15   
trixi
Še en recept, ta je tak bolj "ta zdrav", je iz knjige Kako brez zdravil znižati krvni tlak.  Prosena kaša je zelo zdrava za ljudi s povisanim krvnim tlakom, ker vsebuje veliko kalija, ki odvaja vodo iz telesa, dobra je tudi "za dan po preobilnem najedanju", da si malo sčistiš telo.

Meni je najbolj všeč tale varianta: skuhaš proseno kašo na vodi, dodaš eno naribano jabolko, pol lončka jogurta, limonin sok, malo cimeta, par zrezanih lešnikov, mogoče nekaj rozin, jaz dodam za žličkino konico sladkorja. Komentar mojega moža je bil: "Ma saj ni tako slabo, skoraj kot jabolčni štrudelj"user posted image  Jaz jem to kot glavni obrok, on pa kot sladico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Praznično ustvarjanje v kuhinji
Naj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?