Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 16.12.2004 10:29:49
|
|
|
|
malika
|
To je čep! Ogromna gmota sluzi, ki se lahko izloči naenkrat ali pa po malem. Lahko je takšne barve kot ga imaš zdaj, postane pa lahko tudi temno rdeč ali krvavo(svetlo)rdeč. Začakala se ne boš, lahko pa pokličeš v porodnišnico in jih vprašaš kaj naredit. Ampak dokler ti ne odteče voda ali imaš popadke na 5 min si lahko še doma. Kar pokliči jih. LP:love::duda:
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 16.12.2004 10:32:47
|
|
|
|
mehurčica
|
Pri meni je bilo tako: zjutraj sem šla na wc in spet nazaj v posteljo. Čez 5 minut se mi je zazdelo, da se mi je nekaj odtrgalo v trebuhu oz. mislila sem, da me je :modri: tako močno brcnil. Pa mi je začela odtekat voda. Ko sem na wc-ju slekla hlačke, sem na njih videla 2 svetlo rdeči piki. Ostalo pa je teklo-lilo v wc školjko.:)- To je moja izkušnja, ki ti verjetno kaj dosti ne pomaga.(?) Lp in čimlažji porod ti želim!:miska:
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 16.12.2004 10:34:45
|
|
|
|
Taša
|
Moj čep je bil ogromna gmota prozorne sluzi.....,krvi nisem dočakala. Nisem pa vedela da je to čep, naslednji dan pa mi je začela voda odtekat pol sem pa vedela..... Če imaš že popdke redne in pogoste jaz ne bi več dolgo čakala....Pojdi se pokazat v porodnišnico.... :bravo::bravo::bravo::bravo:, čimprejšnje snidenje s tvojim pikecom....pa ena :rozica: zate!!!
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 16.12.2004 10:36:39
|
|
|
|
Tipi
|
Meni se je ob 23h izločil ta famozni čep. Bilo je ogromno sluzi, ki je bila pomešana s krvjo. Ob 1h zjutraj sem prišla v porodnišnico in ob 4h rodila prekrasno punčko. Želim ti hiter porod in potem pa veliko crkljanja. lp :sloncek:
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 16.12.2004 10:42:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne, čep sploh ni nujno, da se ti odlušči. Na koliko časa pa imaš popadke?
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 16.12.2004 10:45:24
|
|
|
|
niki5
|
Meni se je med porodom.
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 16.12.2004 10:57:33
|
|
|
|
Anonimen
|
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:Danes imaš rok..stavim da boš jutri ali najkasneje pojutrišnem v duplikatu:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: Držim pesti,da bi vse gladko šlo!!!!! A bom na ograji pri vas doma kmalu zagledala modro mašnico? Lp Neva:rozica:
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 16.12.2004 11:02:28
|
|
|
|
ZARA
|
:sloncek: selena pa srecno!!!
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 16.12.2004 11:04:58
|
|
|
|
mammika
|
Srečno pa čimprej naj mine :sloncek:
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 16.12.2004 11:30:16
|
|
|
|
mika
|
Tudi mene zanima, glede čepa: a lahko plodovnica prej počasi odteka, brez da bi se odluščil čep. Sem čist zmešana:ups:, ker mam 6 dni di PDP in 80 km do porodnišnice. Pred 20min sem imela malo obilnejši izcedek, za tem pa mi je 2x pritekla 'voda'. Se opravičujem, če ponavljam vprašanje, ampak karkoli preberem moram večkrat prebrat, pa še to ne vem če razumem. Čist sem adio. Pa straaah me je:hudicek: Men se zdi da mi trebuh otrdeva:ups:. Mika :ups::ups::ups:
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 16.12.2004 11:36:33
|
|
|
|
mammika
|
Ja seveda je možno.Ti rajši pokliči in vprašaj ker če ti je odtekla voda moraš TAKOJ v bolnico
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 16.12.2004 13:03:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni se je čep odluščil 2 dni pred PDP. Ma po moje čisto šolski primer. Ne moreš zgrešit. Zgledal je kot nekakšen orng smrkelj (oprosti izrazu) belo rumene barve. Vmes pa so bile nitke krvi. Tisti dan so se potem tudi začeli popadki. Naslednji dan malo bolj...in na rok sem rodila :)-
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 16.12.2004 13:38:56
|
|
|
|
Gina
|
Meni se je 2x čep odluščil že kar nekaj dni prej, mislim da cel teden. Bil pa je krvav, sluzast in je bilo jasno da je to to. Tretjič mi je pa voda odtekala tako, da sem najprej mislila, da sem se malo polulala, potem še ene dvakrat v kakšni uri. Pa je bilo take čudno roza barve, ki je ne moreš zamenjat, pa ne smrdi po urinu, sploh ne smrdi, pa gosto tudi ni. Potem je pa vsakič, ko sem se zvečer v postelji bolj intenzivno premaknila, oz. me je mali brcnil v trebuh ali se premetaval, voda kar špricnila iz mene. Toliko, da je šlo čez vir ekstra vložek čez in čez vsakič. Sem klicala v porodnišnico, pa so rekli, naj počakam doma in pridem zjutraj. Spala od živcev nisem nič. Naslednji dan sem rodila. Srečno obema!!! :):):)
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 16.12.2004 15:54:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Popadki niso redni in zato še kar čakam doma. Če bi odtekala voda, bi morala ŠIBATI, ker imam en streptokok, zaradi katerega mi morajo takoj po odteku plodovnice vbrizgati antibiotik, sicer otrok reskira sepso. Zdaj, ko sem se napočivala, je tiščanje navzdol občutno lažje. Sluzi je pa ogromno zjutraj, čez dan pa po malem, kot kdaj. Hvala vsem za izkušnje in tudi lepe želje. Toliko da vem, da je tudi bela sluz lahko čep, da ne bom čičala in čakala doma kot moja sotečajnica, ki je potem kar doma rodila. Sicer pa bomo, upam, počakali do ponedeljka :)
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 16.12.2004 16:03:56
|
|
|
|
Lunca1
|
Selena veliko sreče pri porodu, naj ti čimprej mine. Meni je sicer od izločanja čepa do sproženega poroda minil cel teden, ampak ti imaš pa tudi že popadke. Obe s Pino drživa pesti:(. Lp Lunca
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 16.12.2004 16:04:58
|
|
|
|
Lunca1
|
Sorry, sem narobe obrnila smileya :)- seveda :):bravo::bravo::bravo: Lp Lunca
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 16.12.2004 17:56:30
|
|
|
|
Mojca20
|
Selena srečno !!:bravo: :duda: je v nizkem startu!
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 16.12.2004 20:40:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Vso srečo, Selena in naj porod hitro mine! Pa dobro poslušaj svojega dojenčka, ko zajoka - že drugi dan se mi je zdelo, da je jokal čisto drugače!
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 16.12.2004 23:42:43
|
|
|
|
Sarina
|
Vse dobro ti želim Selena!:) Joj, ko boš uživala, ko boš prvič držala svojega otročka ...9nebesa9nebesa9nebesa
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 16.12.2004 23:44:02
|
|
|
|
Sarina
|
Ja, pa tebi seveda tudi vso srečo, mika! 9nebesa9nebesa
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 17.12.2004 5:59:02
|
|
|
|
Anonimen
|
A vi mene že v porodnišnico pošiljate? ;) Mi se še ne damo... bomo čakali do ponedeljka. Bom lepe želje obdržala do takrat, bodo prav prišle tudi čez par dni. Hvala vsem!
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 17.12.2004 11:30:39
|
|
|
|
mika
|
Oj Sarina, vso srečo pa čimlažji porod. Tud jaz sem še domaaaaaaa, pa bi že rada čuvala:duda:
|
|
|
|
za tiste, ki ste že rodile - čep 17.12.2004 11:33:24
|
|
|
|
mika
|
Evo, že neumnosti pišem:ups:. Hvala Sarina za lepe želje. Prejšnje sporočilo pa je namenjeno seveda Seleni!
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?