|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
5.11.2007 11:26:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obvezno zdravstveno zavarovanje
5.11.2007 11:28:22   
lukec
Če si poročena ali v izvenzakonski skupnosti, se moraš zavarovati po partnerju, sicer pa kot občanka.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.11.2007 11:40:16   
Anonimen
Kolikor vem, ni nobenih pogojev, razen da nimaš sp. ali d.o.o.

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
5.11.2007 11:40:57   
Naja31
A ni tako  da moraš biti prez premoženja?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.11.2007 13:24:20   
seven
oj ravno na občino sem klicala, ker se moram tudi sama zavarovati!končala se mi je porodniška sem brezposelna in do drugega leta ne bom iskala službe, ker bom imela oba otroka doma pol drugo leto pa gresta v vrtec in jaz iskat službo

TAKOLE JE;če s partnerjem ali možem živita več kot dve leti skupaj te mora on zavarovat preko službne TAK JE ZAKON JE REKLA!če pa manj kot dve leti pa preko občine ...pokličeš pa prašaš kaj moraš met s sabo verjetno kakšen os. dokument... Plačuje tvoj dragi nič če te preko sebe zavaruje samo dodatno si moraš sama plačat neki čez 2oe mesečno mto si itak že sedaj plačuje verjetn?
Je pa fino če te tvoj preko službe saj bo dobil večjo dohodnino, ker ne vzdržuje samo otroka ampak še tebe.

Sam mene pa neki drugega zanima.
Kaj če se prijavim na zavod in na socialno kao da službo iščem nadjeo itak nikoli nobene in sem preko zavoda prijavljena zaradi zavarovanja a je pol možno da dobiš kakšen evro iz socialne ali gledajo na plača dragega!

Pa še nekaj a se kaj otr. dodatek spremeni če je samo men zaposlen in ima otroka doma!Če katera kaj ve dobrodošel odgovor

< Sporočilo je popravil Moyca RR -- 9.11.2007 19:39:10 >

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.11.2007 13:26:13   
seven
ja pa ni to da moraš biti brez premoženja!jz sem klicala in je rekla preko partnerja drugače kot občanka ,,,,,,v vsakem primeru te nekdo zavaruje

< Sporočilo je popravil Moyca RR -- 9.11.2007 19:40:04 >

(odgovor članu seven)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
6.11.2007 8:52:00   
Brisani uporabnik

(odgovor članu seven)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
6.11.2007 15:03:09   
seven
aja mislim full so kreteni ja nimaš kaj...sam da si zrihtala!l.p.

Neposredna povezava do sporočila: 8
6.11.2007 20:30:09   
felicia
seven- otroški dodatek se ti spemeni ampalk šele z naslednjo oddajo oz. vlogo za dodatek. Ker se vedno upoštevajo lanski oz. predlanski zaslužki zato pa se ne spremeni dodatek kar v sredini. Ko boš pa oddala vlogo prihodnjič boš verjetno imela večji dodatek saj bo manj dohodka na družinskega člana.

socialno pomoč pa lahko doobiš če ne presegaš cenzusa. Pokliči na svoj pristojni csd.

(odgovor članu seven)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.11.2007 23:15:18   
Anonimen
Jaz lahko povem samo za Ljubljano, čeprav naj bi bil načeloma zakon enak za celo Slovenijo, ampak očitno ni. user posted image

Obvezno zdravstveno zavarovan kot občan si lahko, če nimaš biti zavarovan prekoga česa/koga drugega, kar pomeni, da nimaš zaposlitve, pokojnine, staršev ali partnerja, ki bi te bi bili dolžni zavarovati. Ta "dolžni" pa je tudi poglavje zase. Jaz imam izvenzakonskega partnerja že skoraj 4 leta, je zaposlen, imava skupno bivališče in skupnega otroka, pa me na ZZZS ni nihče vprašal niti tega, ali imam partnerja. "Ste poročena?" "Ne." Pa je bil "problem" rešen. Tudi oba otroka sta zavarovana po meni in ne po Kamikazi. Prinesti sem morala pa fotokopijo osebne izkaznice, fotokopijo rojstnega lista in original potrdilo z DURS-a o premoženjskem stanju oz. katastrskem dohodku. Tam mora pisati "0", seveda. In to je bilo vse. Zavarovana čez 5 minut dobesedno.

Za seven - če se kot brezposelna prijaviš na RZZ kot "aktivna" iskalka zaposlitve, to nima nobene zveze z OZZ kot občan-ka. Potrdila z RZZ ti ni potrebno prinesti na ZZZS, saj oni sami v evidenci v računalniku vidijo, da nisi zavarovana nikjer drugje (npr. preko delodajalca). Je pa potrdilo z RZZ oz. prijava sama obvezna za pridobitev DSP s CSD, vendar je pridobitev DSP odvisna od dohodka tvojega partnerja. Če ima on dohodek v višini, ki presega cenzus za vas kot družino, potem ne dobiš DSP, ne glede na prijavo na RZZ in ne glede na način prijave v OZZ. Višina otroškega dodatka pa se načeloma zviša, če je zaposlen samo eden od staršev in če je otrošk predšolski in ni v vrtcu (zvišanje za 10% z lestvice), vendar tudi to ni nujno - spet je pomembna višina partnerjeve plače. Če je otrok doma, ti sicer dajo 10% več od sedajšnje osnove, ni pa nujno, da tudi prestopiš eno stopničko višje na lestvici. To je pa najbolje izračunati na strani od CSD Šiška ali MDDSZ (vpiši vaše dohodki in pritisni "izračunaj").

Neposredna povezava do sporočila: 10
6.11.2007 23:21:35   
natasaom
tud prej ti lahko spremenijo otr.dodatek.sam na socialno je treba vlogo dat

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.11.2007 0:14:08   
Anonimen
Ne ravno vlogo, ampak samo dokazila o spremembi (družinskih članov, zaposlitve, višine dohodka oz. česarkoli pač že).

(odgovor članu natasaom)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
7.11.2007 9:02:15   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
7.11.2007 22:58:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bambina
Kaj potem je možno, da grem na Zavod za zaposlovanje po potrdilo, da sem brezposelna in, da ne prejemam denarnega nadomestila in to nesem na CSD in mi zvišajo otroški dodatek?

Če si bila prej zaposlena oz. si imela kakršenkoli dohodek, ki se ti ga je štelo v izračun sedajšnje višine otroškega dodatka (poleg partnerjeve plače) - ja. Kajti če si sedaj ti brez dohodka, potem to pomeni, da sta bila prej 2 dohodka na 3 člane, sedaj je pa 1 dohodek na 3 člane. Lahko, da na lestvici prestopiš v en razred (ali več) višje za osnovo izplačila. Ni pa nujno, seveda. Vse je odvisno od zneska partnerjeve plače.

Neposredna povezava do sporočila: 14
7.11.2007 23:39:07   
Moyca_
seven prosim da pišeš z malimi črkami

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
8.11.2007 8:45:51   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Moyca_)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
8.11.2007 15:02:08   
elizabeta p
Na socialni so meni v Šiški rekli, k sem od oktobra na zavodu, da se mi bo to drugo leto pri otroškem dodatku poznal, da mam odločbo do konca avgusta 2008 in do takrat ostane tako kot je.

Neposredna povezava do sporočila: 17
8.11.2007 20:33:22   
Anonimen
Načeloma je res tako, ampak če se pritožiš, ti večinoma ugodijo. Kajti če bi ti sedaj dobila dohodek, ne pa ga izgubila, bi morala to prav tako takoj sporočiti in takrat je velika verjetnost, da bi ti otroški dodatek takoj zmanjšali. Na proračun je treba pač paziti. Ker pa je situacija obratna... če pa še slučajno od kjerkoli v Sloveniji poznaš osebno kakšen tak primer, ki ga lahko navedeš poimensko, ga pa tudi omeni - s pripisom, da je zakon enak za celo Slovenijo. user posted image

(odgovor članu elizabeta p)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......