|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
5.11.2007 10:30:41   
tina104
Je katera kdaj računala, koliko prihrani, če sploh?

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
5.11.2007 10:33:14   
Anonimen
Jaz sem ta tedn prvič pekla kruh doma. Ne v aparatu.
V hoferju sem kupila moko ki jo sam z vodo zmešaš, oblikuješ žemlje al pa štruco in daš pečt. Ful dobr kruh, res ful dober. Kila moke pa stane mislim da manj k 1€. Se res ful splača.
Pa to sem pekla polnozrnat kruh s semeni. Mnjam...

< Sporočilo je popravil karin24 -- 5.11.2007 10:39:56 >

(odgovor članu tina104)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
5.11.2007 10:37:14   
Strawberrie Cherrie
Jaz kupujem moko, enako kot Karin, nesem mami in mi iz polovice moke (nismo mi neki hudi jedci kruha) speče kruh (v kruhomatu) in ga imam za 3dni. sem pa ugotovila, da se da tako ogromno prihranit, marže na kruh so astronomske, pa še večinoma kruha, kar sem ga kupila, sem ga tut vstran vrgla. Občasno kupim kakšne žemlje, itak se posušijouser posted image , pa imam za kruhovo filo za piščanca. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
5.11.2007 10:44:16   
ery
Midva sva pa kupila aparat za peko kruha, pa nama nikakor ne rata okusen kruh. Sicer še nisva kupla moke iz Hofra, ampak me vseeno zanima tiste ki pečete iz navadne bele, pšenične moke, (dobim domačo), kakšen je vaš recept???

_____________________________




(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
5.11.2007 11:13:08   
lukec
Seveda se peka doma splača. Vendar ga jaz tako kot karin24 zamesim in spečem kar sama v pečici. Kilo mešanice v hoferju stane 0,86 evra in kruh je res dober. No, v mercatorju pa je pol kile hit-mixa 1,60 evra, kar je 4-krat dražje - v bistvu je kar nekaj vrst kruha cenejših kot to.
Torej v hofer po moko pa pečtuser posted image !

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
5.11.2007 11:26:53   
lex
jaz ga še nisem kupila od kar mam ta avtomat.
recept za beli kruh je pa tale odličen http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5792


ali pa: 300ml vode
1,5 žlice margarine ali masla
1 jedilna žlička soli
1 čajna žlička sladkorja
540g moke
3/4 zavojčka kvasa

nameči v tem vrstnem redusestavine v avtomat, če daš na predogrevanje potem daš hladne sestavine, nikakor ti pa kvas ne sme priti v stik s sladkorjem ali vodo, potem začne prehitro delati

< Sporočilo je popravil lex -- 5.11.2007 11:29:56 >


_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
5.11.2007 11:46:16   
tintin
Midva imava avtomat za peko že 3 leta, zadnje 3 mesece imava že drugega, ker se je prejšnji "izrabil"...
Včasih pečeva kruh s temi Hofer ali Spar mešanicami, pogosto ga narediva sama.
Recept:
50 dag moke (za mešani kruh uporabim razmerje 4:1 v prid beli moki)
3,6 dl vode(lahko tudi 2 dl vode pa 1,6 dl mleka)
2 veliki merici sladkorja
2 mali merici soli
2 veliki merici olivnega ali sončničnega olja
1/5 do 1/4 kocke svežega kvasa (kocke velikost 45g  - npr. Fala, Hofer, Lidl...)
poljubna semena ali pa tudi ne....
Kruh se cenovno definitivno izplača.


(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
5.11.2007 11:47:23   
tintin
Aja za kruh sicer kupujeva najcenejšo belo moko, npr. v Lidlu 33 centov ali v Hoferju 39 centov za kilogram. 

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
5.11.2007 12:03:27   
ery
Lex in Tintin, na kateri program pa naštimata kruhomat? jaz mam Clatronic avtomat. Al za senndvič al kako? ali je sveži kvas boljši ali suhi?

Pa zakaj je potem v kruhomatu tako pust? naslednji dan je pa tak, kot bi bil že 3 dni star? user posted image

_____________________________




(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
5.11.2007 12:12:03   
piskot
hvala da si me spomnila, da moram na servis klicat.

nam je crknil v petek. smo pa imeli 3 leta kruhomat od kenwooda, delal je brez problema do zdaj. nikoli nisem racunala ce se splaca, ker smo morali sami pect kruh, ker je imel moz dieto. ampak se je sigurno poplacal. vsake dva dni smo imeli svez kruh, pa 5 minut dela za to.

vedno sem pekla na hitri program, pa nikoli bele moke, navadnega mleka ali jajc noter, pa je bil vseeno ful dober kruh. samo vec kot 2 dni star se pa ful prevec drobi, seveda ker ni nobenih konzervansov not. jaz sem vedno noter zamesila tudi za pizzo testo, pa za potico. je vedno lepo vzhajalo.

ce se ta ne bo dal popravit, sigurno kupimo novega.

_____________________________

Martin se je odlocil za petek trinajstega, Ana pa za Valentinovo.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
5.11.2007 12:13:03   
piskot
se to, moko smo pa vedno v mlin hodili kupovat, pri polnozrnati to pomeni pol cene iz trgovine. pri ostalih so razlike vcasih se vecje, odvisno od sezone.

_____________________________

Martin se je odlocil za petek trinajstega, Ana pa za Valentinovo.

(odgovor članu piskot)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
11.11.2007 17:02:18   
baby22
odgovor na to: zakaj je kruh pust, ki ga spečemo doma je naslednji:
v kruhu ni nobenih konzervansov, rahljalnih sredstev, ... in ničesar umetnega, zato je kruh ki ga spečemo doma pa naj bo pečen v pečici ali avtomatu pust in veliko bolj nasiten, kot pa iz trgovine...
vsaj jaz si to tako razlagam, ker moja mami že lep čas peče doma kruh           (v pečici), pa ga gre veliko manj kot trgovinskega, smo namreč 9-članska družina in gre kruha zares veliko...
l.p.

_____________________________

UŽIVAJTE & IMEJTE SE ZELO, ZELO RADI S SVOJIMI SONČKI!!!

(odgovor članu piskot)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
11.11.2007 19:03:38   
Majuska
Midva tudi pečeva kruh v aparatu. Recept je preprost - moka je običajno polnozrnata ali pirina (mož namreč ne sme bele moke!), voda, sol, sladkor, suhi kvas. Kruh je zelo dober, edino malo bolj se drobi kot kupljeni. Meni se zdi, da se splača user posted image

(odgovor članu baby22)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
11.11.2007 20:59:19   
pajčolanka
IZVIRNO SPOROČILO: ery

Lex in Tintin, na kateri program pa naštimata kruhomat? jaz mam Clatronic avtomat. Al za senndvič al kako? ali je sveži kvas boljši ali suhi?

Pa zakaj je potem v kruhomatu tako pust? naslednji dan je pa tak, kot bi bil že 3 dni star? user posted image


jaz pa mam ravno v planu kupit tale aparat clatronic v merkurju. zdej pa ne vem...
ga pa mislim ravno zato kupit ker čist preveč kruha stran zmečeva ker nikoli ne veva koliko ga bova pojedla, doma pa mora bit vedno.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
11.11.2007 21:10:41   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: tina104

Je katera kdaj računala, koliko prihrani, če sploh?


Nisem sicer v centih računala, moja računica je bolj "od oka":

Nekaj mesecev kruh najbrž ni cenejši, saj moraš "amortizirati" investicijo, nato pa sigurno. Pa k ceni moke, moraš računati nekaj centov elektrike in dodatkov(vode, mleka). Torej:

1. Moka je že sama po sebi cenejša, kot kupljen kruh
2. Če greš v trgovino po kruh, kupiš skoraj 100% še kaj drugega, ne nujno potrebnega in daš seveda več denarja ven, kot si nameraval
3. Kruh je takooooo dober, da mi zadostuje margarina/maslo poleg, brez klobas ali česa drugegauser posted image

Torej se mi vsaj v teh treh primerih splača in prihranim

Aja, 4. pa moža moraš imeti, ki zna peči kruhuser posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
11.11.2007 21:23:56   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: pajčolanka
čist preveč kruha stran zmečeva ker nikoli ne veva koliko ga bova pojedla, doma pa mora bit vedno.

Sicer je tole čisto off topic, ampak ko ravno omenjaš ta problem: jaz ga rešujem tako, da kupim hlebec, ga razrežem na četrtine in dam v zmrzovalnik (moja stara mama ga je rezala celo kar na rezine in tako zmrznila). V mikrovalovki je četrtinka odtajana v kakih treh minutah. Pa toast imamo tudi vedno v zmrzovalniku in samo posamezne rezine ven jemljemo in jih popečemo.

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
11.11.2007 21:28:02   
eya
Joj, punce, ne pisat, koliko kruha stran vržete, me kar pri srcu stisne.

Se strinjam z baby22, kruh se prej postara, ker nima konzervansov.

Pa v zvezi s konzervansi še-kaj te mešanice, ki jih kupujete-a imajo kaj konzervansov not?

Drugače se pa ziher splača doma pečt kruh...mi smo sicer še bolj začetniki, ampak sem malo pobrskala za recepti: na 500 g moke naj bi dal 330 ml vode in 4 g suhega kvasa. Pa seveda žličko soli in sladkorja. Mora biti dovolj vode in ne preveč kvasa. Pri polnozrnatih kruhih naj bi bilo kvasa malo več.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
11.11.2007 21:38:25   
eya
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR
kupim hlebec, ga razrežem na četrtine in dam v zmrzovalnik


Ja,mi tudi tako delamo...če bo kruha preveč, ga damo v skrinjo.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
18.11.2007 17:49:54   
Anonimen
Tudi jaz imam Clatronic avtomat za peko kruha. Toliko smo ga uporabljali 3 leta, da je bila posoda "fuč", namreč tisto, kar se vrti je šlo v maloro. Kupila sem novo posodo ca. 20 EUR in veselo pečemo naprej.
Kot sem računala se sigurno splača, poleg tega pa dajem v 500 g moke 1/4 kocke kvasa, kar je čisto dovolj, drugače ima kruh zelo okus po kvasu. Ali pa naredim testo (program testo), pa ga dam peči v pečico. Včasih ga pa zamesim na roko, če ga delam iz 1 kg moke, pa ga dam tudi peči v pečico.
Recept za 1,6 kg kruha, če delam na roke:
1 kg gladke moke (iz Hoferja) - je najcenejši
1 kocka kvasa
6 dcl mlačne vode (približno)
2 ščepa soli
malo sladkorja
malo olja
Vse skupaj zgnetem (kar z gnetilkami od mešalca, potem še ročno), pustim, da vzhaja, še enkrat malo zgnetem, dam vzhajati v pekač. Ko je vzhajan, dam peči na 200 C in malo kasneje na 150C ca 1 uro ali manj. Po peki ga zavijem v serveto, da se ohladi in postane skorja mehka. Včasih mi rata rahel kot iz štacune. Če vidim, da ga ne bomo toliko pojedli v parih dneh, ga dam kakšen kos v zamrzovalnik. Tako količino ga pa pečem zato, ker se mi zdi škoda greti pečico samo za pol kile kruha. Malo varčujem.
Moja mama ga je pekla v krušni peči za 14 dni, smo ga dali v zamrzovalnik in ko smo ga porabili, ga je znova spekla.
Naj še omenim, da sem govorila s pekom, in je dejal, da je definitivno domači kruh bolj zdrav, saj je v kupljenem testu čuda enih umetnih snovi notri (da se ne pokvari, da je bolj svež itd.) Tudi on ga peče doma.
Lp

(odgovor članu ery)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
18.11.2007 21:05:54   
sneška_
Meni je lani Božiček prinesel Clatronika aparat za peko kruha in ga uporabljam redno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
19.11.2007 19:44:50   
Teja N
Kot je rekla decemberka, v kupljenem kruhu je fuul kemije. Pa tudi v tisti moki, oz. masi za kruh, ki jo samo z vodo zmešaš najbrž.

Mi imamo aparat za kruh kako leto in ful radi pečemo v njem. Pečemo pa v glavnem kruh iz polnozrnate moke, pa mešanega - skoraj nikoli belega, ampak zmešam malo pirine, ržene, koruzne, polnozrnate pšenične - njami! Boljšega kruha še nisem poskusila. Res se lahko izmisliš, kar hočeš, samo kaknček domišljije rabiš.

In cenovno se tudi ful splača, če pečeš kruh redno, imaš aparat v par mesecih izplačan, pa če dosti bolj zdrav je.user posted image

_____________________________

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
19.11.2007 19:57:54   
Slončica
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

IZVIRNO SPOROČILO: pajčolanka
čist preveč kruha stran zmečeva ker nikoli ne veva koliko ga bova pojedla, doma pa mora bit vedno.

Sicer je tole čisto off topic, ampak ko ravno omenjaš ta problem: jaz ga rešujem tako, da kupim hlebec, ga razrežem na četrtine in dam v zmrzovalnik (moja stara mama ga je rezala celo kar na rezine in tako zmrznila). V mikrovalovki je četrtinka odtajana v kakih treh minutah. Pa toast imamo tudi vedno v zmrzovalniku in samo posamezne rezine ven jemljemo in jih popečemo.



Pri nas isto delamouser posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
21.11.2007 23:18:39   
Anonimen
Mi pečemo kruh tud doma in je bolj dober kot tisti kuplen.  Z možem ga imava za dva dni.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
22.11.2007 6:59:14   
pajčolanka
no evo, frišna infouser posted image včeraj sva kiupila tega clatronica v merkurju. cena 62€ pa neki centov. zvečer je bilo treba jasno mašino probat. sem naredila kar recept iz knjige. sicer nisem imela moke 1050user posted image sem dala kar tip 500 ki sem jo pač mela doma. skeptična itak. dala sem na hitri programuser posted image ko je začel mesiti sem gledala noter kot tele v nova vrata, ker me je zanimalo kako hudiča lahko dve mali gnetilki zgneteta in spečeta kruh. vglavnem jaz sem nad rezultatom navdušenauser posted image kruh je fuuul dober, ma ta pravi no. moj je sicer meu neke kometarje da bi mogla jaz kj naredit...ja pa jade...ful je dober kruh, za začetek sem spekla kar ta malo štruco ki jo bomo itak največ pekli...res zaenkrat sem navdušena.user posted image
aja edina ena mala reč ki me pa zelo moti, gnetilki sta ostali v kruhu. pomoč....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: aparat za peko kruha - se cenovno izplača?
22.11.2007 7:39:18   
mika
aja edina ena mala reč ki me pa zelo moti, gnetilki sta ostali v kruhu. pomoč....


na strioporju v katerem je bil kruhomat imaš zalepljeno palčko, s katero gnetilki ven potegneš. me je trgovka v merkurju opozorila na to, da ljudje pozabijo pogledat in vstran vržejo. upam, da ti še nisiuser posted image

drugače pa po gnetenju gnetiliki lahko vzameš ven. jaz tega ne delam, ker mi ni s prsti za pocat po testu.


mi  pečemo kruh v kruhomatu iz pripravljenih mešanic. men se ugodneje že to zdi, ker mi ni treba imet v mislit, da moram v trgovino po kruh. v nabavo grem enkrat na teden, prej ko smo kupovali kruh, pa vsaka dva dni.

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...




Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?