|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odtekanje plodovnice
29.10.2007 13:00:44   
smejčica
Pozdravljene,
tudi moj porodni termin se počasi prebližuje. Sem v 37 tednu  in se mi poraja mnogo vprašanja, saj je to moja prva nosečnost.  Zanima me, kdaj moraš v porodnišnico, če ti začne odtekat plodovnica. Greste takoj ali še malo počakate? Tuš takrat verjetno ni priporočljiv, al kako? Ali te lahko pelje partner, glede na to da je do tja slabih 10 minut vožnje?
Bay

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odtekanje plodovnice
29.10.2007 13:07:28   
ribica.

Če ti začne odtekati plodovnica, moraš takoj v porodnišnico. Če samo curlja itak ni take sile, če pa se ti pa večina vlije ven, potem pa moraš v porodnišnico v ležečem stanju. Tako so nam rekli v materinski šoli - da ne bi otročku slučajno izpadla popkovina. Sicer je res, da tudi ko si v porodni sobi, lahko hodiš naokrog kjub temu, da je plodovnica odtekla, ampak verjetno je bolje, da te po odteku plodovne vode pregledajo in potrdijo, da otrok z lastno glavico preprečuje da bi popkovino stisnilo. Upam, da sem razumljivo napisala.

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.10.2007 13:28:00   
jazz
Za počasno odtekanje ne vem, ker mene je ponoči malo zašravfalo, pa sem se malo dvignila v sedeč položaj in mislila da moram na wc... ko sem vstala, pa je pljusknilo in ni nehalo!!!!! Srečo sem imela, da sem že bila v bolnišnici, na opazovanju zaradi pritiska. Takrat sem poklicala sestro in me je poslala pod tuš...nato me je pregledal zdravnik, ugotovil, da nisem prav nič odprta, dali so mi en apaurin, tak sem se ustrašla, in me poslali nazaj spat. Mali je bil brez plodovnice ene 16 ur. Vmes so mi seveda morali dati antibiotik zaradi preprečitve okužbe. Ne vem zakaj ne bi smela pod tuš, vsekakor pa je od začetka odtekanja in do poroda še dosti časa.

Lep pozdrav! K

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
29.10.2007 13:29:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ribica.)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
29.10.2007 14:23:27   
nejcko
Večini plodovnica odteče v enem šusu in takrat moraš itak takoj v porodnišnico. Da se ti je ulila plodovnica, veš tako, da curka ne moreš zadržati.

Lahko pa ti plodovnica odteka v manjših ali večjih curkih, čemur se reče, da je prišlo do razpoka mehurja. V tem primeru moraš tudi takoj v porodnišnico, saj naj bi ženska rodila v 24 urah od razpoka oz. te tam obdržijo na opazovanju.
Če pride do razpoka, je pa zadevo zelo težko prepoznati, saj se to odtekanje plodovnice zlahka zamenja bodisi z uhajanjem urina ali izcedkom. Če nisi sigurna, za kaj gre, se kupijo neki vložki, ki se obarvajo, če gre res za plodovnico, najbolje pa je itak, da greš pri sumu na razpok kar v porodnišnico. Fino je, če uporabljaš mini vložke, da neseš vložek s seboj v porodnišnico in ga tam testirajo.

Jaz sem zaradi tega, ker nisem vedela, da je pri meni prišlo do razpoka, skoraj izgubila otroka - no, saj so bili še drugi vzroki vmes, ampak ta je bil eden izmed pomembnejših.

Srečno

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.10.2007 15:49:25   
ribica.

Če se greš kazat,ker misliš da odteka plodovnica, ne rabiš nosit s sabo nobenga vložka, saj naredijo test na tebi, takoj na licu mesta. In rezultati so znani takoj.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?