|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mame, ki imajo fantke - učenje lulanja
29.10.2007 8:30:31   
Enolla
Me je Pikec  user posted image na njeni temi spomnila, da sem začela razglabljat. Imam sina in počasi se bližamo tudi higienski urejenosti (kot temu pravijo zdravniki).  Ker pa se jaz usedem na školjko, nimam pojma kako naj se tega lotim pri juniorju. Zaenkrat sem rekla možu, da bo on za to zadolžen in sedaj mali občasno opazuje velikega pri tem opravilu. Ko konča mu tudi zaploskauser posted image . Razmišlja pa tudi, da bi v školjko narisala s flumastri rožico za boljše ciljanje user posted image . Sedeči položaj mi nekako ni blizu za fantka.Kako pa ste se pri vas tega lotili?

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mame, ki imajo fantke - učenje lulanja
29.10.2007 8:34:27   
jazz
Nič posebnega, saj je pa že velik fant, in lahko lula kot ati....je rekel mali. Res pa je, da je da mu je malo pomagalo, ko je poleti veselo zalival in ciljal ciprese in drevesa.

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.10.2007 8:35:05   
Marogica
Midva sva ta starejšega od začetka posedala na školjko, saj je bil toliko majhen, da mu je bila školjka do pasu ali še več. Torej tudi rožice(za ciljanje) ne bi pomagale, ker jih ne bi videl..user posted image  Ko pa je toliko zrasel, da je "segel" z lulčkom čez rob školjke, smo ga navadili na lulanje po "moško". No, sicer ni bilo kaj dosti potrebno, saj je vedno atija opazoval. Povedali smo mu le, da mora lulčka prijeti in z njim v školjko ciljati.

Mislim pa, da to atiji opravijo bolj "profesionalno", ker pač bolj obvladajo...user posted image

Sedaj nas čaka enako pri ta mlajšem.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.10.2007 8:35:56   
kofetek2010
Nabavi stopničko (pručko), tako da bo dosegel primerno višino in za začetek boš mu ga morala kar ti držat. In že v štartu ga navadi, da bo moral za seboj pobrisat, če bo mimo lulal. user posted image  

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.10.2007 8:36:52   
Mikica
Pri nas ni bilo potrebe po nekem posebnem učenju, je kar sam od sebe kopiral očija. Ko je opustil plenice, je bil star 2 leti in je z lulekom komaj dosegel rob školjke, potem je pa luleka raztegoval, da je ja lahko lulal tako kot oči user posted image . Potem je le nekako pristal na to, da bo uporabljal še pručko, s katere bo lažje lulal. S ciljanjem pa nikoli ni bilo težav, nekajkrat se je zgodila "nesreča", da je šlo mimo školjke.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.10.2007 8:37:58   
honey
user posted image  Prav nasmejala sem se.

No, pri nas ga nismo nič kaj posebej učilil, se mi zdi. Res je, da smo ga odvadili plenic spomladi, ko je bilo toplo in je zalival travo, rožice ipd.. Od začetka sicer tako, da smo mu mi držali lulčka, kasneje pa se je že sam navadil. Ampak v školjko pa res še ne lula sam, ker je še premajhen in je niti ne doseže. Bo pa sigurno še nekaj časa trajalo, da se bo navadil ciljat v školjko - še če gresta z atijem lulat, jima spodleti user posted image . Jaz se pa ponavadi poslužim kar lažjega načina - sedet ga dam na školjko in lula user posted image

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.10.2007 8:48:18   
Anonimen
Stari smo 4 leta,lulanja po moško se je učil od nonota,babi pa,ga je nagovarjala naj lula sede,bom povedala zakaj.No nabavili smo tudi pručko,pa nastavek za školjko.Poleti jje zalival travo,pa tudi včasih rob hlačk,ker ni čist dol potegnil.Zakaj je babi kar po žensko ga dajala lulat?zato,ker se mali barabi ni dalo samemu lulka držat.Dej Timi lulaj,drži si ga.Ne,ne znam,daj ti babi.
Ni ga čez komotuser posted image user posted image Samo v vrtcu je samostojen,doma pa izkorišča sto na uro.Sam je izjavil,saj imam babi pa nonota,ki delata namesto meneuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu honey)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
29.10.2007 9:24:20   
Enolla
Jana73 - to je bilo pa tehtno opozorilo  user posted image , ker bi to kar mama pobrisala, pa sploh ne bi mislila zraven.

Neva - ja kaj pa se bo matral, ali ne? Faca mala user posted image .

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.10.2007 9:38:29   
Anonimen
Neva - ja kaj pa se bo matral, ali ne? Faca mala .

Ma mislim,no,če bi naju kdo slišal,kako se prepirava v kopalnici:Drži si ga!Ne,ne morem,ti ga dej!!!user posted image V vrtcu pa lahko,zakaj pa doma ne?!ker imam tebeuser posted image user posted image

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
29.10.2007 10:22:35   
Anonimen
Pri nas lula sede, tako kot oči. V stoje sploh noče, niti v naravi ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
29.10.2007 10:49:11   
Lenny
Doma ni bilo šans, da bi lulal stoje. Potem pa se je pojavil vpliv vrtca. Zgledi vlečejo. Ko je videl druge fantke, se je tudi sam odločil.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.10.2007 11:12:09   
lojzika
Pri nas doma lula na nastavek sedečki kahlica se mu ne zdi več primerna, razen če je sila. Ali pa stoji, takrat ko gre sam, takrat je seveda vse okrog polulano. Sicer obriše sam ampak ...

Drugače pa na javnih wc jih fa dam pa kar stati gor na leseno desko oz. plastično pa potem cilja

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.10.2007 11:14:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Dobro si ju "strenirala" user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
29.10.2007 11:32:18   
pravljica
ma jaz tudi ne vem, kako se naj lotim, da bi bilo tako kot treba user posted image  doma ga dam stat na rob školjke, ciljam tudi jaz, malega pa naprej nagnem, da je lažje...zunaj itak ni problema, v vrtcu pa noče...verjetno bi moral sam na kahlico sest ali kaj jaz vem, zakaj ima tam tak odpor.

v školjko še vidi ne, kaj šele da bi do nje segel z lulčkom, tudi pručka ne pomaga, mogoče bi bile dovolj 3, ena vrh druge user posted image

vem, da je bilo to s taveliko veliiiko lažje prakticirat in tudi samostojna je bila pri tem že prej...zdaj pa ni niti osnovne možnosti, da bi bil lahko tudi tamali user posted image

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.10.2007 12:04:53   
spacey
Lula stoje in sede. Kokr mu paše tisti trenutek.

Naučile so ga vzgojiteljice v vrtcu in potem smo trenirali doma.

Splišni user posted image

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.10.2007 12:21:27   
Naja31
Pri nas doma lula tako, da ga dam stati na pručko, in mu jaz držim lulčka, ker drugače bi šlo vse po hlačah. Ko smo zunaj ga pa malo naprej nagnem in isto tako držim lulčka.
Ne vem pa če v vrtcu sam drži lulčka? Dvomim, ker bi verjetno tudi sam doma pokazal interes za to. Včasih ga dam tudi sedeti, ima nastavek na wc školjki.
Ko smo začeli z odvjajanjem od pleničk, se je 2x zgodilo, da je med stanjem in lulanjem, na drugi strani drekec ven prišel, ker sinko pač še ni povedal, da bo tudi kakal, tako da ga raje preventivno dam kar sedeti. No, zdaj pove tudi za kakanje, tako da ni več te nevarnosti.

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.10.2007 12:55:54   
spacey
Evo, Naja31 je lepo opisala postopek navajanja in takega smo imeli tudi oz. ga še izvajamo. user posted image

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.10.2007 14:06:25   
Antigona
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Tudi pri nas je tako. Stoje lula le kadar ga tuširamo in se seveda spomne da ga lulat, pol gre pa nad odtok stat in cilja luknjico user posted image ...

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.10.2007 14:30:51   
sayuri
Ko sem ga odvajala od plenice čez dan, je bilo poletje. In večino časa smo bili zunaj. Tako smo zalili vse rožice na vrtu in vse grmičke user posted image user posted image user posted image . Pri lulanju v školjko ni bilo težav. Je pa imel pručko (tisto plastično) in je ciljal direkt v luknjo.

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...
Triki za odvajanje od plenic glede na astr...
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......