|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SUM NA ATOPIJSKI DERMATITIS
26.10.2007 14:49:19   
andreas
Zdravo,

imava 5. mesečno hčerko, pri kateri so se pojavile suhe lise po telesu, podobno opeklinam. Pediatrinja nam je rekla, da gre verjetno za atopijski dermatitis in da zboli veliko otrok za to boleznijo.

Dala nam je tudi napotnico za alergologa, vendar še nismo dobili datuma in ga verjetno še lep čas ne bomo (dolga čakalna doba).

Mazala sem jo z Advantanom pa je bilo bolje, a se te kreme ne sme uporabljati v nedogled (zaradi vsebnosti hormonov).

Mažem je z olivno kremo, ki nam jo je predpisala in pa z samim olivnim oljem, umivam v kopeli hrastovega lubja.

Ker opažam, da je teh lis čedalje več bi prosila vse, ki se borite s to boleznijo, za nasvet in pomoč, kaj je vam pomagalo.

Danes smo bili tudi na Pediatrični kliniki, kjer so nas prijazno odslovili, češ, da njeno stanje še ni tako kritično za hospitalizacijo oz. za pregled.

Najlepša hvala vsem,

zaskrbljena in prestrašena starša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SUM NA ATOPIJSKI DERMATITIS
26.10.2007 16:00:24   
Anonimen
Prijateljičini hčerki je homeopatinja pozdravila atopični dermatitis. 

(odgovor članu andreas)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: SUM NA ATOPIJSKI DERMATITIS
26.10.2007 16:31:37   
Anol
Jaz imam atopijski dermatitis, hvala bogu zaenkrat ni videti, da bi ga imela moja otroka. To je res zelo neprijetna bolezen za katero ni enotnega zdravila in tudi ne enotnega povoda, da bolezen izbruhne.
Meni zelo pomaga za pomiritev kože od Avene Trixera, pa tudi njihova kopel. Če se ti zelo mudi ti predlagam tudi privat dermatologa, ker čakalne vrste so nenormalne. Jaz grem, ko je kriza k dr. Kralju v Murgle, še vedno kljub temu da greš samoplačniško čakaš kake 3 tedne, ampak je res super in za naslednjič ti reče, da si zrihtaš napotnico, da ga ne plačuješ iz svojega žepa. Če potrebuješ tel. mi pošlji na ZS in ti bom posredovala.

Upam, da revčko ne srbi prehudo in želim, da čimpreje odkrijete kaj ji to sproža.

Če še ne veste pa obstaja sedaj tudi društvo atopijskega dermatitisa, sicer mislim, da še nimajo uradne strani, ampak jaz sem se včlanila, mogoče kdaj dobiš kakšno dobro info, ki bi vam pomagala. Včlaniš se lahko tako, da posreduješ svoja mail na: anagrass@gmail.com .

Anol

_____________________________

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu andreas)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: SUM NA ATOPIJSKI DERMATITIS
26.10.2007 17:31:31   
Dejča
Po vsej verjetnosti gre za alergijo na mleko/jajca - ta dva alergena sta najpogostejša. Predlagam, da za nekaj časa iz svoje prehrane (če user posted image  še dojiš), izločiš vse izdelke, ki imajo mlečne sestavine (to je zelo veliko jedi user posted image ), pa potem vidiš, če se je izboljšalo. Če se ni, ponovi postopek z jedmi iz jajc. Sama sem bila skoraj 5 M na strogi dieti brez omenjenih jedi. potem pa se ji je sčasoma izboljšalo. Alergije kljub temu niso ugotovili - niti s testi ne.

(odgovor članu andreas)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: SUM NA ATOPIJSKI DERMATITIS
27.10.2007 14:14:30   
suzanamai
Sin ima atopijski dermatitis. Iz naših izkušenj ti odsvetujem olivno olje, saj je bilo pri nas še slabše. Najbolje se nam obnese Locoidon mazilo za prizadete dele kože, za nego telesa pa 30% aqa eucerol mazilo. Mažemo vsak večer po tuširanju, najprej prizadeta mesta z locoidonom nato pa po celem telesu na debelo z negovalnim. Zadeva se super obnese. In pa tako kot je rekla Dejča, izogni se najpogostejšim alergenom.

_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: SUM NA ATOPIJSKI DERMATITIS
28.10.2007 7:12:36   
TinaM
Moji so postavili diagnozon pri treh mesecih. V lekarni so mi svetovali kozmetiko A-DERMA, ki je narejena posebej za atopično kožo. 
Testi so nato pokazali alergijo na mleko. Ko smo mleko izločili iz hrane, se je stanje zelo izboljšalo.
Je pa teste za alergijo najprej opravil kar naš pediater, šele ko je bila alergija potrjena smo šli na Pediatrično na alergološko (da smo dobili recept za Pregomin).

(odgovor članu andreas)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: SUM NA ATOPIJSKI DERMATITIS
28.10.2007 11:49:45   
p&b
Tudi našemu so postavili enako diagnozo,dobili smo kremo Elocom,ki nam je zelo pomagala,zdravnica pa nam je tudi povedala,da za to vrsto dermatitisa oboleva zelo veliko dojenčkov in da v veliko primerih po dopolnjenem 2 letu izgine.
Starejši ko je postajal,majn so se mu pojavljali flrkci,čez en mesec bo dopolnil 3 leta,pa moram rečti da je kar OK.,poleti ko je bila zares vročina se mu je malo pojavilo na komolcih,smo namazali in do danes je mir.
Upam,da je tudi pri vas to samo prehodno in bo minilo .

(odgovor članu TinaM)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?