|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zakaj tako različni odgovori?
18.10.2007 22:49:17   
Anonimen
Noseča sem 8 tednov in do sedaj nisem imela kakih posebnih problemov,razen malo bolečega trebuha in rahle slabosti.Zanima me pa tole:Nekatere pravite,da če zarodek odmre nič ne krvaviš,zasledila pa sem tudi,da takrat,ko odmre zagotovo krvaviš.Zaradi teh dveh odgovorov sem malo zbegana.Čez 1 teden imam ultrazvok in komaj čakam,da čujem srček.Saj,če nebi bil zarodek v tem trenutku živ bi krvavela al pa ne?A ženska čuti,da je nekaj narobe?Mogoče sem mal čudn vse to napisala ampak vseeno mi malo razložite zadevo!Če ženska nosi 2 zarodka kako eden odmre v taki zgodnji nosečnosti?So kaki znaki?Hvala za razumevanje!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zakaj tako različni odgovori?
18.10.2007 22:50:46   
eya
Joj, kaj si delate probleme tam, kjer jih ni?

< Sporočilo je popravil eya -- 18.10.2007 22:53:36 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.10.2007 22:54:28   
Anonimen
Ne morem si pomagat to je samo od tega,ko preveč vsega berem!

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.10.2007 22:55:50   
eya
Nehaj brat, pejt rajš spatuser posted image

Pa lepo nosečnost, s čimmanj nepotrebnega obremenjevanja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.10.2007 22:56:11   
mojčca
Potem ti pa svetujem, da malo manj bereš in začneš uživati v nosečnosti.

Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.10.2007 22:56:13   
MAŠKA
Daj počakaj na prvi pregled in bodi optimistična! Ne vem zakaj toliko razmišljaš o odmiranju zarodka, če praviš, da nimaš problemov!? Sigurno pa s slabim razpoloženjem in črnimi mislimi ne vplivaš dobro na svojo pikico, ki jo nosiš pod srčkom.

Lepo nosečnost ti želim, črne misli pa čimprej odženi stran!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.10.2007 23:01:37   
Anonimen
Malo več optimizma imej!
  Neposredna povezava do sporočila: 7
18.10.2007 23:15:20   
*BellaLuna*
Nobenega pravila ni. Edino kar ponavadi drži je to, da če zarodek odmre, da izginejo nosečniški znaki. Jaz sem spontano splavila in sem krvavela, imela pa sem tudi močne krče. Nekatere pa šele na pregledu ugotovijo, da je plod umrl tudi že teden ali dva nazaj, pa niso ne krvavele ne imele krčev.
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.10.2007 23:26:12   
MAŠKA
Anonimna verjamem, da si v strahu, ker dolgo nisi mogla zanosit. Zdaj si noseča in bodi srečna, misli rajši na to, kako ti bo lepo, ko se bo že čez ene teden videlo utripanje srčka na ekranu. Ti povem, ni lepšega občutka na svetu. Pa čim manj negativne energije, takšnaa negativna razmišljanja in nastrojenist nista dobra niti za tebe, niti za tvojega otročka, pa tud takih forumov z zmerjanji ni fajn brat.

Držim pesti, da bo vse vredu!

(odgovor članu *BellaLuna*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.10.2007 7:26:03   
roberta
Oj,

mislim, da praviloma, če zarodek umre, krvaviš. To je običajno eden prvih znakov, ki te tudi takoj "odžene" na ginekološki pregled, kjer ugotovijo stanje - torej ali je res otrocek umrl ali pa je mogoce samo ogrozen in moraš potem mirovati, itd. NIsem pa še slišala, da pri taki zgodnji nosečnosti, če bi prišlo do smrti otroka, ne bi ženska krvavela... za razliko od poznejše nosečnosti, ko se lahko otroku recimo ovije popkovina okoli vratu in posledično umre. tu ženska dejansko ne krvavi in lahko posumi, da je nekaj narobe zaradi npr. neaktivnosti otroka (ko otrok ne brca) in potem lahko to pri G potrdijo (ali seveda ovržejo - lahko samo, da je otrok pač malo manj aktiven tiste dni).

če pa sta dvojčka in eden v zgodnji nosečnosti odmre, pa če se prav spomnim iz literature se temu teče nekaj takega kot "sindrom izginjajočega dvojčka", ko otrocek odmre, a ženska tega ne ve, ker se otrok dobesedno "raztopi", da tako rečem in ga telo samo od sebe potem posrka v svoje celice. tako, da ni niti krvavitve, niti ni ne vem "ostankov" otroka... v preteklosti se za take primere sploh ni vedelo (ker ni bilo UZ, da bi potrdil večplodno nosečnost), a je baje stvar relativno pogosta. če se prav spomnim, ampak to je zdaj zelo na pamet rečeno, je kar vsaka 8 nosečnost dvoplodna, a se jih kar v velikem odstotku konča na tak "izginjajoč" način. in zdaj, če imaš UZ v prvih tednih, lahko to dejansko spremljaš in doživiš, če kasneje, pa morda tega niti ne veš in misliš, da je bil od nekdaj le eden. morda je tudi zato bolje iti na UZ malo kasneje, kot pa že kar takoj ko zanosiš.... no vsaj meni se zdi tako.  

tako, da ja, veseli se UZ-ja. če bilo kaj narobe, bi te pa verjetno samo telo na to opozorilo. tako, da poskušaj ne skrbeti preveč in uživaj v teh lepih dnevih nosečnosti.

roberta

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.10.2007 7:37:21   
Bingica
Ne drzi!
Ce zarodek odmre ne ves! Ne krvavis niti malo - vsaj jaz nisem in zelo dobro sem se pocutila!
Tako, da ta teorija ne drzi.
Sicer pa te s tem nisem hotela prestrasit, niti nobeno drugo na forumu. Vsaka zenska je po svoje in vsako telo drugace deluje.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.10.2007 8:21:25   
nu_tella
Berem te vaše odgovore in mi ni niti malo jasno...ok mogoče pri dvojčkih razumem da tadrug "izgine" sam če je samo eden...kako nič ne opaziš...a potem na pregledu ugotovijo in kaj sledi. Npr. Bingica kaj pol ti ginekologinja kak postopek naredi ne vem...a ne ostane vsaj posteljica?!?! Se opravičujem za mogoče neumna vprašanja sam nisem še preveč v nosečniških vodah me pa mal "firbec matra" za takrat ko bom.

Anonimna, iz lastnih izkušenj vem, da je lahko rečt "ne sekiri se in uživi" sam dejansko se je treba to potrudit narest. Držim pesti zate.

Čimbolj topel dan ;)

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu Bingica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.10.2007 8:29:01   
Taula
Meni je en zarodek odmrl in sem krvavela. Kot kaže ni pravila. Ene krvavijo, druge ne. Isto če plod odmre.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.10.2007 8:54:04   
varci
Tudi jaz se strinjam, da ni pravila. Moji pikici je srček nehal biti v 7. tednu, 1. pregled pa sem imela v 9. tednu. Nič nisem krvavela in vsi nosečniški znaki so bili prisotni.
Kakorkoli skušaj misliti samo pozitivno, saj vem, da je težko, ker tudi jaz ta mesec ponovno delam na user posted image  in me sem in tja kakšna neljuba misel obide.

Bingica boš videla, da bo vse OK, samo skušaj čim manj misliti na slabo in več na dobro.

Srečno vsem pa držite pesti za vse nas ki še čakamo user posted image user posted image .

Čao user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.10.2007 9:06:23   
Pobalami
Tudi pri meni je zarodek odmrl veliko prej preden sem krvavela. G je to ugotovil, ko sem vsak teden hodila na pregled in zarodek ni rastel. ker pa še vedno ni bil čisto prepričan (pri vsaki ženski je od trajanja M odvisno kdaj zanosi in so razlike lahko velike v trajanju nosečnosti v tednih) me je spet prijavil čez en teden. Ravno ko sem bila napotena na abrazijo sem krvavela. Nosečniški znaki so lahko prisotni tudi po krvavitvi saj so v telesu prisotni nosečniški hormoni še nekaj časa.

tako, da po mojem mnenju za sigurno ne moreš vedeti.

(odgovor članu varci)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.10.2007 9:35:50   
Bingica
Jaz sem bila narocena na 1. pregled komaj v 13 tednu. Ne vem zakaj, ampak tako pozno me je narocila. In takrat ugotovila, da je zarodek star 6 tednov in par dni in da ni srcka. Narocila me je zopet cez 1 teden, in ker ni bilo sprememb, sem sla na abrazijo ( ciscenje ).
Po tem sem par dni krvavela in potem dobila menstruacijo 36 dni po abraziji.

To je bilo to in nobenega znaka.

Sicer pa sem ze pocasi mnenja, da tale forum nic kaj dobro ne vpliva na nas vse. Ker vsaka po svoje stvari razlaga in potem je v glavi ena sama zmeda.

Upam na naboljse za vse.user posted image

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.10.2007 10:11:12   
nu_tella
Bingica hvala za odgovor. Verjamem da to ni bila fanj izkušnja. user posted image
Jaz sem pa mislila, da če z otročičkom ni vse vredu da ga potem ko pač odmre telo zavrne...ampak očitno to lahko traja tudi teden, dva... al pa še več... ti pa veselo misliš da je vse ok... o groza...

Se strinjam s tabo, da mogoče je včasih bolje, da ne veš kaj se ti lahko zgodi, ker če tako razmišljaš si bi marsikdo premislil glede nosečnosti user posted image Zato sem jaz zaenkrat knjigo o nosečnosti dala lepo nazaj na polico pa sem jo kupila sam zato, ker me je  res zanimalo kaj se me d nosečnostjo dogaja z mano - mojim telesom in dojenčkom - pa je notr kup informacij kaj lahko gre narobe...) Mojmu je pa nikol ne pokažem k bo sam ucvru stran user posted image  user posted image  

DOsti sončka in čimmanj črnih misli

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu Bingica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.10.2007 10:32:29   
Magi*
a zakaj? zato, ker je vsak človek edinstven in vsako telo malo drugače reagira, lastnik telesa pa še po svoje interperira.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.10.2007 12:59:47   
Naja30
Se strinjam z gornjim odgovorom. Ni pravila, pri telesu že ne. Ene pravijo, da je pravilo, da krvaviš, če plod odmre. Jaz nisem. Nič hudega sluteč se šla na pregled in je na UZ vidla, da srček pa ne bije več. Tudi znake sem še imela. Sem prav vprašala G kako to, da mi je še vedno slabo in je rekla, da znaki so lahko še nekaj dni prisotni.

Tako pač je, vsako telo je drugačno in drugače reagira na novo življenje. Ti se pa malo manj obremenjuj, bodi raje pozitivna. Čese ima kaj za zgoditi, ne moreš tega preprečiti.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Pogovori o porodu
willma

Bi se udeležile preproste skupine, ki se pogovarja o porodu? Namen skupine: odpravit strah in stereotipe o porodu.

Da, enkrat na mesec (40%)

Da, dvakrat na mesec (8%)

Da, enkrat na teden (9%)

Da, dvakrat na teden (4%)

Ne (37%)

Drugo(komentar) (3%)

Število vseh glasov: 839

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!