|
RE: Kako reagirate, ko otrok za vsako stvar r... 7.11.2007 23:38:06
|
|
|
|
Kristina_1
|
Pr nas je pa zadnje čase taka trma, da je joj. Verjetno pa mal bolj tud zarad neugodnega počutja, ker mu izraščajo petke Na vprašanje a boš lulal v kahlco al v stranišče je ne bom lulal, pa včasih menca tud že in ene pol ure in noče in noče it. Ponavadi sam pove ko ga tišči. Pa tud za druge stvari ki mu jih daš na izbiro je začel odgovarjat: ne, ne bom, nič, ... Mož more it že po dveh urah mal na luft, reke da mu bodo drgač živčki popustil S hrano ga ne silim in ne prosjačim, pa ponavadi kar poje, pa ko se začne igrat s hrano ga enkrat opozorim, drugič povem da mu bom vzela krožnik, nato mu vzamem. Vmesnih obrokov pa ni. Tud pr nas je kar nekaj časa palilo, da si mu vnaprej povedal, zdej pa ne več. Pa s preusmerjanjem pozornosti je tud šlo, zdej pa morm pogruntat še kej novga , sam pojma nimam kaj Da ne govorim o večernem uspavanju, je pa še pred mesecem lepo zaspal. Po večernem ritualu (tuš, zobe, caatanje na kavču, zgodbica v postelji in ene 2 min. božanja) se je lepo umiril in zaspal. Zadnjič sem sprobala tud metanje na tla v trgovini. Sem šla mirno dalje in ga povabila da gre z mano, se je trmil naprej sam se je kmal pobral in jokaje prišel za mano, na blagajni pa je bila velika vrsta, v voziček sva dala tudi sok na slamco po njegovi izbiri in jajčsek od nodija (zelo redko dobi kaj ko gremo v trgovino) in ko sem mu rekla da lahko pomaga zložit na blagajno je prijel sok in ga vrgel po tleh in še vedno trmaril, sem ga mirno pobrala in dala na polico ter ga vprašala če nodija kupiva, je rekel da ne in je tudi romal nazaj. Mali se je še vedno trmal in tulil. Ko sem špežo zložila v vrečko sem mu mirno rekla pridi se obleč gremo. Potem pa je postal žalosten in prosil za sok in jajček. Sem mu obljubla, če se bo lepo umiril, da nesemo v avto in pridemo nazaj, čeprav je bla ful gužva. Zunaj je lil dež, nas je namočilo (sva mela tud tamalo s sabo), zato smo šli po jajček in sok na črpalko. Od takrat se ni ponovilo .
|
|
|