|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kvašeni flancati
10.10.2007 15:43:45   
Anonimen
Zgleda da imamo ta teden slovensko kuhnjouser posted image

jutri ali pojutrišnjem razmišljam, da bi naredila kvašene flancate (take kot krofi in ne krhke). pa jih še nikoli nisem, niti krofe, ker sem štor na kvadrat za take stvariuser posted image . Imam en recept iz kulinarike, ki so ga pohvalili, zdaj bi pa rada vedela na kaj moram pazit, da mi bodo uspeli. Zaupajte mi trike, skrivnosti, kako mesit, vse.... lahko tudi še kak preizkušen recept stare babice napišeteuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kvašeni flancati
10.10.2007 16:04:00   
Anonimen
Pozorna bodi, da je v prostoru toplo, da ni prepiha.Ko boš klofala testo, pazi, da ga ne boš preveč v zrak, ker potem je preveč lukenj v testu.Ko ga boš razvaljala ga z valjarjem ne pritiskaj preveč, najbolje da ga z dlanmi malo pritisneš. Z koleščkom izreži pravokotnike in jih po sredini trikrat zareži.Pusti na toplem vzhajati.Ko so dovolj vzhajani jih daj cvreti in to tako, da gre na dno vzhajana stran, hitro pokrij in čez 2-3 minuti odkrij in obrni.Ko boš obrnila ne pokrivaj več.Pečene daj na papirnato servieto, da se maščoba odcedi.
Mater sem zakomplicirala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kvašeni flancati
10.10.2007 17:04:49   
Anonimen
superca nasvetiuser posted image user posted image . še to kako pa klofaš testouser posted image user posted image in ali bo hudo narobe, če imam samo suhi kvas in ne svežegauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kvašeni flancati
10.10.2007 17:29:31   
kjava
Moja tašča naredi super krofe in flancate in ne klofa testa, ampak ga kar z mikserjem zamesi, nato pa še malo z rokami pregnete. Tud jest naredim tako in mi tud uspejo.
Sicer pa vse enako kot pri prijazni gospe user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kvašeni flancati
10.10.2007 17:30:34   
Anonimen
Klofaš ga s kuhalnico tako kot kruh, samo da ne greš preveč v luft.Klofaš dokler se testo ne loči od posode.
Boljši je sveži kvas, če ga nimaš bo tudi suhi dober.Suhega daj malo več kot piše na vrečkici, ker gor piše, da je vrečka za 800-1000g testa, vsaj pri nas je tako.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kvašeni flancati
10.10.2007 17:32:46   
Anonimen
Ja z mikserjem je lažje, samo mora biti testo bolj redko.Sem že poskusila, vendar krofe in flancate raje delam po starem, se mi zdi, da so bolj rahli.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
10.10.2007 17:38:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
10.10.2007 17:39:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kvašeni flancati
10.10.2007 17:39:12   
Anonimen
hvala vamauser posted image user posted image user posted image . no se mi je mož javu, da je že velikokrat krofe klofal, ko je bil mali, tak da bo on to nareduuser posted image user posted image . s kupnimi močmi bova še nekaj naklofalauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kvašeni flancati
10.10.2007 17:39:18   
Anonimen
Pa še čuden vonj ima suhi kvas, vsaj meni.
Nalin, moko najprej zalijem z vodo in kvasom, potem s kuhalnico zamesim testo, nakar ga klofam nekaj časa, pustim vzhajati, nato ga spet malo sklofam in pustim še malo vzhajati.Dvakrat ga vzhajam, da je bolj rahel.
Nato ga na mizi še na roke obdelam, dam na pekač in spet pustim vzhajati user posted image user posted image
Madona kolikokrat mi vzhaja user posted image

< Sporočilo je popravil kind lady -- 10.10.2007 17:40:34 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kvašeni flancati
10.10.2007 17:40:48   
Anonimen
Nalin pr nas se ne dobi svežega kvasauser posted image , se moram zadovoljit s suhim, če glih vem, d ni tak dober kot sveži

ma dobri bodo, kakršni koli bobo žeuser posted image


< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 10.10.2007 17:41:24 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kvašeni flancati
10.10.2007 21:30:24   
N _ B
Mišek, mi lahko napišeš recept ali link.
Sem iskala na kulinariki, pa enostavno ne najdem user posted image .

Hvala vnaprej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kvašeni flancati
11.10.2007 6:02:57   
Anonimen
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3332

spodaj maš še pripombe napisane in so zapisali, da manjka še soluser posted image .


(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kvašeni flancati
11.10.2007 13:02:42   
Anonimen
Flancati uspeliuser posted image user posted image in so noro dobri in nič mastni. lepi, debeliuser posted image . Sol je res potrebno not dat.

Mogoče za najin okus malo premalo sladki, ali pa zato ker sem rabila rjavi sladkoruser posted image . Ko pa jih posuješ z mletim cukrom potem pa so ta praviuser posted image

Jih pa je mož zgleda res fajn sklofaluser posted image in suhi kvas sploh ni čutit razlikeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kvašeni flancati
11.10.2007 13:04:55   
N _ B
user posted image user posted image user posted image

Me ima, da bi jih šla jaz že danes delat. Ampak žal ni časa. Za vikend jih bom. Definitivno!

Koliko olja si cca porabila oz. zanima me višina olja v posodi? To je meni vedno uganka. Že pri krofih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kvašeni flancati
11.10.2007 13:51:10   
Anonimen
tolk da plavajo in majo prostor, pa pod njimi še vedno velik placauser posted image . jaz sem dala največjo posodo kar jo imam, da so šli 4 dokaj veliki flancati not, pa sem vlila več kot liter olja (nekje 1,5l). Mislim, da je bila višina nekje 3,5 cmuser posted image , manj ziher ne.

nisem ekspert ne za flancate, ne za krofe, zato ti naj ktera druga svetujeuser posted image , meni so v takih razmerah rataliuser posted image user posted image , mater sem ponosnauser posted image


(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kvašeni flancati
11.10.2007 19:36:39   
Nea_teja_
MIŠEK 13 koliko smetane pa si dala not

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kvašeni flancati
12.10.2007 7:45:09   
Anonimen
1 lonček . Pa 3 žlice ruma. Na koncu sem mogla še malo moke vseeno dodat, ker je bilo premehko testo, sma odvisno tudi kolk vode daš za kvas. mogoče sem tu dala malo velik (vprašat pa me ne koliko sem dala, ker ne vemuser posted image )

(odgovor članu Nea_teja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kvašeni flancati
12.10.2007 10:43:09   
Nea_teja_
IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13

1 lonček . Pa 3 žlice ruma. Na koncu sem mogla še malo moke vseeno dodat, ker je bilo premehko testo, sma odvisno tudi kolk vode daš za kvas. mogoče sem tu dala malo velik (vprašat pa me ne koliko sem dala, ker ne vemuser posted image )

to misliš un mali lonček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kvašeni flancati
12.10.2007 10:56:49   
Anonimen
ja un 2 dcl ali 1,75 ne vem kolk je bil, smo že smetke odnesliuser posted image

(odgovor članu Nea_teja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kvašeni flancati
12.10.2007 13:55:50   
Nea_teja_
ok hvala sam da ni bla tavelika 0.5 l

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Praznično ustvarjanje v kuhinji
Naj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?