|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomoč - nočno prehranjevanje!?!?
7.10.2007 16:49:31   
pepa1973
Živjo,
že večrat sem prebrala vaše nasvete glede težav naših malih user posted image . Imam 9. mesečnega fantka, ki je zelo priden za jest ampak za spat ..... imamo živo katastrofo. Glede na to da imam že 7. letnega sina, ki je bil  izredno priden za spat kot dojenček, ne vem si razložit kje delam napako.
Zvečer ob 8. uri dobi večerjo, ki je že podobna naši prehrani. Ob 9. in pol uri dobi stekleničko s 200 ml mleka in piškotek. Predvidevam, da to bi ga moralo nasitit za celo noč, ampak ne!!
Zbudi se ob 2. ali 3. zjutraj in zahteva stekleničko. Probala sem s kompoti, čaji pa tudi vodo. Ni pomagalo. Potolažila sm ga tudi s dudo ampak je po par minutah vstal na noge in začel jokati. Nato ob 7. najkasneje ob 8. uri dobi še tretjo rundo 200 ml mleka s piškoti.
Sicer pa čez dan dobi še jutranjo malico, kosilo  in popoldansko malico. 

Kako naj preneham s prehranjevanjem ponoči?
Slišala sem da pomaga sirup Calpol, ker ga lahko bolijo zobki, saj jih ima že 4.
Prosim za kak nasvet, ker bom morala kmalu v službo in sem že čisto user posted image .
Hvala in lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomoč - nočno prehranjevanje!?!?
7.10.2007 17:32:32   
Gordana-3
pepa, nimam pravega nasveta. le potolažim te naj, da naša ta mala pri 15 mesecih tudi ponoči zahteva še mleko, dobi ga nekje okoli 2.00. tudi ta večja je bila taka. pa sem ji začela mleko redčit z vodo, vedno več vode, po desetih dneh je bila v flaški čista voda. zbujanje ponoči ni bilo več potrebno. zbudila se je še ene 2-3x, od takrat dalje prespi celo noč. to je bilo pri njenih 20 mesecih. sedaj moramo to sprobat še na ta mali in upam, da bo delovalo user posted image

(odgovor članu pepa1973)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pomoč - nočno prehranjevanje!?!?
7.10.2007 19:44:07   
suzolinka
O ja, jaz bi tudi rada vedela odgovor ... Pepa1973 mi imamo dva obroka na noč!!!! pa je isto star. Tudi jaz mu redčim mleko pa se mi zdi da ne pomagauser posted image zahteva toplo mleko in potem zakomira nazaj.

Drugač pa tudi našemu močno nagajajo zobki, ampak odkar dobiva homeopatsko zdravilo, se zbudi samo za flašo. Če pa nagajajo še zobki, je tega bujenja veliko več.

Gordana-3 kaj v 10 dneh je bilo ok?  A potem ko si prešla samo na vodo, je te veliko popila (za celo flašo)? Ali je samo parkrat potegnila in zaspala? Jaz si namreč tega ne predstavljam ... ampak bom tokrat bolj dosledna in javim čez 10 dni user posted image


< Sporočilo je popravil suzolinka -- 7.10.2007 19:49:58 >

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pomoč - nočno prehranjevanje!?!?
7.10.2007 21:09:45   
2 Sraki
No mi smo ravnokar popolnoma zamenjali sistem nočnega spanja in prebujanja. Zadnič mi je rekla prijateljica, da otroci po 6 mesecu imajo dovolj zaloge, da ne potrebujejo več nočnega hranjenja. Tako smo se odločili da preizkusimo to metodo. Klasična večerja, nato postelja.

Prvo noč se je zbudil 2x in jokal cca 10-15 minut. Naslednjo noč isto, le da je jokal samo še po pet minut in tretjo noč, samo zajokal in zopet zaspal nazaj. Je ful hudo bilo prvo noč, ker ne veš ali delaš prav, otroka pa bi rad potolažil. Vendar se izplača. Sedaj veliko bolje spimo, če se zbudi ponoči takoj tudi nazaj zaspi. Tam okoli 6 zjutraj pa ga je potrebno že malo pocrkljat.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pomoč - nočno prehranjevanje!?!?
8.10.2007 7:24:27   
Gordana-3
suzolinka, ja. po desetih dneh se je sicer še prebudila ene parkrat, potegnila vodo iz flaške in takoj zaspala nazaj. mleka ni zahtevala. od takrat dalje spi lepo celo noč. to mi je svetovala zobozdravnica. kot sem rekla, to moramo probat še pri ta mali. sem že pred kakšnima dvema mesecema želela, sem ji dala pol vode pol mleka, pa je popila na noč 6 dcl vode+mleka. tako da ....user posted image  smo potem nazaj prešaltali na čisto mleko. tako da ne vem, če bo to dober recept za našo ta manjšo, ki je resnično čisto drugačna od sestrice.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pomoč - nočno prehranjevanje!?!?
8.10.2007 8:14:28   
suzolinka
2 sraki jaz sem to že probala pa je bil rezultat še hujši. spali itak nismo nič, ker se ni drl samo 15 minut, ampak 2 uri in pol. Zaspal za 1 uro in ponovil vajo user posted image naslednji dan se me je držal kot klop in nonstop jokal za mano. Tako da nikoli več

Z redčenjem mleka je pa tako kot pri tvoji drugi Gordana. Se mi zdi, da mora naš dobit svojo "dozo". Saj pravim, bom bolj dosledna in bom šla tokrat do konca, mogoče se pa motim ... so pa sigurno dovolj stari, da prespijo noč

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pomoč - nočno prehranjevanje!?!?
8.10.2007 8:20:39   
Gordana-3
tako kot praviš, dovolj so stari da prespijo celo noč. pri večji sem bila morda bolj dosledna, resnično sem pazila, da je v flaški vsako noč bilo malo več vode. ta mala je sicer nekaj časa dobila ponoči vodo in je je takrat spila cel deci ali dva, torej je res žejna ali lačna, al kaj pa vem .... pol sem ji pa enkrat dala malo več vode v mleko - tako je vrgla flašo, da je bilo joj in se začela dret na vse grlo, da mi ni preostalo drugega, kot da sem šla po več mleka. uh, to bo še zanimivo. javi, kako ti kaj gre! jaz bom danes ponoči začela dosledno redčit mleko, bomo videli, če nam uspe.

(odgovor članu suzolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pomoč - nočno prehranjevanje!?!?
8.10.2007 10:37:30   
suzolinka
Gordana potem bomo pa skupi vztrajaleuser posted image in se spodbujaleuser posted image Pepa kaj pa ti?

No upajmo na najboljš ...

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pomoč - nočno prehranjevanje!?!?
9.10.2007 17:06:55   
pepa1973
Hvala vsem za odgovor oziroma tolažbe. Sicer sem probala tudi jaz z vodo ampak se je takoj zavedal da ni to pravo zanj. Odprl je oči in me pogledal kot češ "kaj mi sploh daješ za jest, tega ne bom !!!!" in v jok. Jok pa tak, da bi zbudil slona.
Na mojo žalost se zbuja za vsako malenkost, npr.  tudi če zakašljam.

Mantra pa me to da prvi otrok je spal celo noč pri 4. mesecih in pol.  Zanimivo pa je, da je jedel manj kot ta mali in še dandanes je neješč. Zato, res ne vem user posted image  !!! Potolažim se s tem, da ne morem imeti vsega.

Pa še nekaj. Suzolinka kaj pa sploh dobiva ponoč, homeopatsko zdravilo????
Če bi bila tako prijazna pa mi povedala kaj je to.

Lep pozdrav vsem,

(odgovor članu suzolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pomoč - nočno prehranjevanje!?!?
9.10.2007 21:49:41   
happy mam
Naš ta mali je star 14 mesecev, pa mu dam ob 9 čokolino, potem ob 10,11 nekje zaspi(še prej malo podida mamico), pol ob 2 ali 3 spije 2,5 dcl čaja , ob šestih pa je  že zopet pti mamici. Pola spi do 10. 

_____________________________

Mi smo pa tako srečna družinica! Imamo namreč malega ŽAKA!

(odgovor članu pepa1973)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?