|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvič fant drugič punčka
7.10.2007 14:35:02   
Anonimen
Tiste ki imate par. V glavi se mi zastavlja 100 vprašanj.
Kar nekaj brezveze.
Skrbi me namreč, sedaj imamo vse za fantka, polno stanovanje avtomobilčkov vse obleke v modri, vsi fantovski modeli. Zadnjič pa izvem da bo sedaj punčka

Tiste ki imate par, a ste vsa oblačila na novo kupila druga? No tu pa ta kaj se že ponosi. Naj stara oblačila prodam pa kupim nova rabljena?

Nekako sem s želela še enega fantka. Imela sem tudi v glavi ime. Sedaj pa za deklico nimam nobene ideje. Kar nič mi ni všeč.

Zanimivo je da sem celo zivljenje sanjala o hčerkici, sedaj pa sploh pri sebi ne čutim tistega veselja. Vem da je to nekako kakšna nosečniška muha. Punce vedno pomagate z nasveti. Dejte mi malo vzpodbude.

LP

Brez zamere zaradi anonimnosti
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prvič fant drugič punčka
7.10.2007 14:53:35   
Vilma
Draga anonimna,
mislim, da te dajejo nosečniški hormoni, ker kot si tudi sama napisala, "kar nekaj brezveze".
Vse nas dajejo takšne in drugačne misli, razlika je le  v tem, da si se ti upala to napisat. In prav se mi zdi tako, da tudi ostale nosečke vidijo, da niso "nore", "neumne" ali kaj jaz vem, ker jih dajejo take misli.
Mogoče, ti bo v pomoč moja zgodba:
Ko sem bila jaz prvič noseča, sem si želela punčko. Pa zvedela že v 13. tednu, da bo fant. Sem rabila dolgo dolgo časa, da sem se navadila. Celo življenje sem živela v ženski družbi. Odraščala z mlajšo sestro, v šoli bila v razredih, kjer so bile same punce, ko sem odrasla sem se vpisala v društvo, kjer delamo samo punce. Še hujše: moškim je vstop prepovedan user posted image  Z eno besedo: nisem se znašal v moški družbi, mogoče sem tudi zato tako pozno našla svojega življenjskega partnerja. Pri 30 letih.
In potem noseča. Fant bo. Bum me je zadelo! Da se je vse skupaj še bolj potenciralo, je moja pametna mama non stop nabijala, da upa, da bo punčka. In da ko je bila ona noseča, da je dneve in noči premolila, da bo punčka.
No danes imam 10 mesecev starega fantiča in ti rečem, da je prekrasno! In zdaj sem drugič noseča in spet bo....fant user posted image  Očitno prihaja neko novo obdobje v mojem življenju. Do zdaj sem očitno uživala v ženski družbi, zdaj pa me čaka nova preizkušnja. Moški. Moji moški. Se veselim. Vsakega dneva posebej. Res. user posted image  

To, da te zdaj skrbi, je normalno in bo minilo, boš vidla. Takoj ko boš držala svojo princesko v naročju. Tudi za tvojega sina bo bolje, da bo odraščal s punco. Veš koliko mamic si želi ravno par? In ti si med temi srečnicami. user posted image  Za cunje ne skrbi. Veliko boš ponucala in dokupila par rozastih cunc. Saj modra se prav fino kombinira z roza ni tako? user posted image
Pa srečno in mirno nosečnost! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prvič fant drugič punčka
7.10.2007 15:28:31   
superfly
Tudi mi imamo par - fantka, starega 29 mesecev in punčko staro 4 mesece. v prvi nosečnosti nisem vedela za spol in bi bila prav tako vesela tudi deklice, v drugo pa smo že na nuhalni zvedeli da bo punčka - pa bi bila vesela tudi še enega dečka. V bistvu sem si želela le dva otroka, o spolu pa niti nisem kaj veliko razmišljala. Velik stvari od sina lahko ponosimo tudi pri hčerki, jaz pri tem ne kompliciram, je pa res da moj sine ni bil nikoli oblečen le izrecno v "fantovske" barve, ampak je njegova garderoba zelo pisana; pa tudi tamala ne nosi le roza in rdeče ampak vse možne barve in kombinacije. Stvar je pač v kombiniranju in veliko deških stvari prav luškano zgleda tudi na punčki, sicer pa je otroku pomembno le, da se dobro počuti ne pa kakšno barvo nosi - tole je problem nas mamic ;-). No, jaz s tem res nimam težav, za pripombe drugih pa se načeloma ne zmenim. In če bi imeli dva fantka, bi verjetno tudi za mlajšega kljub vsemu kupovala nove cunjice in mu dopolnjevala  garderobo z novimi stvarmi, pa tudi igrače bi kupovali.  Moj sine se igra tudi z vožičkom in dojenčki in ne vidim problema v tem, da se bo malecka igrala z avtomobilčki, tudi meni so bili v otroštvu ljubški avtomobilčki kot punčke, pa sem zrasla v popolnoma normalno in zdravo žensko. Itak pa je večina igrač po moje namenjenih otrokom in ne specilano dečkom ali deklicam.

Ne vem, po moje so tvoje skrbi odveč. V vsakem primeru boš imela dva otroka, vsak bo ne glede na spol čisto svoj in bo potreboval tudi nekaj čisto svojih stvari. Tako gledam jaz na to.

lps


< Sporočilo je popravil superfly -- 7.10.2007 15:30:29 >

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prvič fant drugič punčka
7.10.2007 16:12:50   
lex
Pri nas imamo enko par, najprej fanta, potem deklico. Narazen sta 2,5 leti. Meni se je v bistu uresničila mladostniška želja po takem paru (ker sem bila jaz prva in potem je user posted image  orat ledino pri starših).
No jaz sem že rej Aleksu kupovala posteljnino rumeno, voziček je sicer moder, ampak bi bil tak tudi, če bi bila punčka, jajčka je sposojena,.......... Oblačila? Ja že ko se je Aleks rodil sem prva oblačila dobila na sposojo, pa tudi sedaj. So bila toliko nevtraln, da je šlo. Pri sineku sem dobivala v dar oblačila za celo leto, sedaj so mi nosili bolj kot ne za sproti (kratki rokav,....), kar mi je tudi prišlo zelo prav ker jih nisem imela - sta pozimi in spomladi rojena. No oblečem ji tudi njegove stvari, razen tistih res tipično fantovskih ne - srajca, lanene hlače, ker so tako delane, ... recimo nosi pa njegovo jakno, ki ji ni videt da je fantovska, tudi hlače za doma in razne trenerkice mi bodo prišle prav. Meni je bolj kontra mino: fant ne more nositi za punco stvari. Mi je sestrična dala od hčerkice potem drugi del oblačil, ko jih je že prerastla pa je mogoče 1x imel eno pižamo gor, kaj druga pa ne. Na punčkastih cotkah so sami volančki, ali rožice, ali so pa roza barve,....... in nikakor ne sedejo fantom, kontra lažje oblečeš.
Tudi jaz sem imela krizo ko sem izvedela, ker sva bila nenkako prepričana, da bova midva imela pa dva fanta, ampak ko dobiš svojo štručko v naročje itak pozabiš kaj si imel v mislih ko i izvede kaj bo. Ti samo uživaj v nosečnosti, aja pa naša že zdaj bolj za avtomobilčkigleda kot pa za pupo.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prvič fant drugič punčka
7.10.2007 16:25:22   
yudit
Pozdravljena, se strinjam z ostalimi ni važno spol ko ga dobiš v roke je vse kotuser posted image oblaki... Pri meni je bilo neki podobnega vsi smo mislili da bo fantek, ker sem se hitro redila pa boke sem imela tak siroke kotuser posted image slonica zares in vsi pravijo fantek  pa fantek, in kaj smo se hecali da je možno da bo deklica in vsi ma ne to je fantek poglej kak si, so mi govorili taka si kot da bi nosila trojčkeuser posted image .... in v 5 mesecu na Morfologiji so mi rekli da je punčka in sam bila tak vesela da joj , moj isto sma bila presrecna tak tud če bi mi rekli da je fantek ali punčka je vseeno. Zdaj pa sem naj bolj srečna mamica na svetu moje prelepe punčke Lee ker je naš zaklad. Ni važno al je fantek al punčka imela boš iih isto boš vidla, za cotke pa pusti ker itak nerabijo punce imeti glih vse tud ne rozzzzzaaa..... ker moji full pase zelena modra  in vse ostale barve sem te roza ni bog ve kaj. srečno pa nese obremenjevat s tem ker nosečnost hitro mine in je nekaj naljepsega, sama se vprašam če bi si želela drugega otroka  sinčeka , odgovor nevem mi je vseeno ,če bi imela še eno pikico kot je tale  se je tud nebi branila ,al pa dvojčke gdo ve user posted image lp

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prvič fant drugič punčka
7.10.2007 18:37:13   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Naj stara oblačila prodam pa kupim nova rabljena?



Tako dela moja kolegica in ti moram povedat, da je njena punčka kljub temu šik in vedno lepo oblečena. Prodaja pa vse tiste fantovske stvari, ki jih punčka res ne more ponosit in za denar, ki ga dobi ji seveda kupi tudi kaj novega, ne samo rabljeno.

Za doma se mi zdi, da so tudi fantovske trenerke uporabne. Jaz imam punčko, a je od moje prijateljice dobila tudi kar nekaj fantovskih oblačil in ker so dobro ohranjena mi jih je škoda stran vržit, jih pač ponosi za doma.

Men bi se večji problem zdel, če bi imela najprej punčko in nato fantka, ker punčke v modrih kombinacijah sem že dostikrat videla, fantka v rdečem krilcu ali pa roza majčki pa še nikoliuser posted image

Kar se pa želja tiče glede spola... je pa po moje res vse skupaj samo nosečniška muha. Ko boš rodila boš oba otroka imela enako rada, ne glede na spol.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prvič fant drugič punčka
7.10.2007 19:05:47   
nuala
Uh, jaz sicer nimam para, bi ga pa rada imela ( da ne bo pomote, sedaj imam moja fanta nadvse rada, takrat sem pa bila kar malo razočarana ).
Ampak od tamalega obleke dam sestri, ki ima mlajšo punčko. Cca 1/3 oblek porabi zanjo, ostalo pa zamenja z eno družino; ona njim za fantka, oni njej za punčko.
Voziček, stolček, igračke,... pa po moje lahko ostanejo.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prvič fant drugič punčka
7.10.2007 19:16:35   
CatJa
Naj te potolažim, da nisi edina, ki razmišljaš o tem. Meni je sicer vseeno za spol, priznam pa, da bi bilo veliko bolj praktično, če bi bil še en fantek, ker bi se poleg spola ujemala tudi v sezoni (oba majska) in bi lahko porabili večino Janovih stvari.

Sicer pa kot pravi Lex, lažje punčko oblečeš v modro kot fantka v roza.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prvič fant drugič punčka
7.10.2007 19:25:06   
Anonimen
Mi imamo ravno obratno - najprej punčko, potem fantka. Pa mi tudi kakšna stvar od hčerkice še prav pride, saj sem kar se je le dalo, kupovala bolj v unisex variantah, čim manj roza. Ker pa smo ogromno stvari  dobili roza, bom morala večino stvari kupit. Igrače bo pa tudi nove dobil, potem ko bo večji in bojo avtomobilčki, bagri itd. aktualni. Prvo leto so take igrače, da nam res ni treba novih kupovat. Se mi pa itak zdi prav, da bo kakšno igračo novo dobil. Tudi če bi bila še ena punčka, bi bilo tako. Aja, tudi cunje bi morala dokupit, če bi imeli še eno punčko, ker se marsikaj sezonsko ne bi poklapalo, tako da s tem se nisem obremenjevala.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prvič fant drugič punčka
7.10.2007 19:30:39   
Anonimen
No mi imamo tudi 16 mesečnega fantka.
Potem ko sem bila drugič noseča sem imela SS v sedmem tednu.
No zdaj pa sem tretjič noseča in upam,da drugo leto  pričakamo še enega user posted image .
Ko sem bila prvič noseča sva si z dragim želela fantka.In v 20.tednu sva izvedela,da bova imela fantka.Takrat je bil moj dragi najbolj srečen.
Sedaj ko sem drugič noseča,pa si jaz želim samo da donosim in rodim zdravega user posted image .Tega si želi tudi on in potihem upa da bova dobila še malo princesko.
Glede oblačil,pa mislim da ni panike,če bova dobila še punčko.Sekirala bi se bolj če bi imela najprej punčko in kupovala vse punčkasto in nato fanta.
Tako pa imam večino nevtralnega in dosti modrih oblačilc.Kupila bi samo še malo roza oblačilc pa bi bilo.

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prvič fant drugič punčka
7.10.2007 20:31:57   
eva1
Mi imamo doma 2.5 letnega fantka in 9 mesečno pupo-kaj naj rečem, meni so se izpolnile želje, in sem ful vesela,da je v drugo deklica-itak bi blo vseeno če bi bil fant, isto bi ga imeli radi in se ga veselili, ampak želja je pač bila tašna! jaz sem naredila tako, vsi ko so spraševali kaj kupit za rojstvo otroka sem rekla, da nam roza oblekc najbolj primankuje..in sem ful veliko dobilo-tudi večje številke...potem pa sem še sproti kaj nakupila, za doma pa je velikokrat v cunjah, ki jih je nosil Luka-je pa res da sem imela zelo veliko stvari bež in jih z lahkoto kombiniran z roza/vijolčino...tudi za roj. dan bom rekla isto, naj kupijo cunje, ker jih najbolj rabimo!
Za user posted image je meni zelo veliko lepih imen..za fantka pa smo za vsak slučaj, v drugo kar težko našli ime ki je bil obema všeč!

Meni je res ful dobro, da imamo par...vsakega po malo..igračke so itak skupne, ko bo večja pa bomo še kašno punčko kupil in bo...ne vem, pa špangice, kiklce...kaj pa vem..fantka lahko res tako frajrko zrihtaš, punčko pa tako cortkano...evo pri nam damo same +++ za parčekuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prvič fant drugič punčka
8.10.2007 11:14:53   
Raho
No, mi imamo doma fanta in sedaj pričakujemo punčko. Mi je bilo popolnoma vseeno, kaj bo. Tako prvič kot drugič.
So mi pa fantovske stvari bolj všeč kot dekliške - predvsem zato, ker ne maram roza barve. Ne rečem, da  naša dama ni dobila nobene oblekce, ampak še ko sem kupovala stvari za pupo sem kupila fantovske stvariuser posted image . Rozanega pa tako ali tako nimamo nič - razen nekaj podarjenih stvari.

Sicer pa - najbolj pomembno je, da sta oba zdrava, ne?


(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




služba po porodniški
Michonne RR

Ali ste/boste po končani porodniški odšle v službo?

Da (96%)

Ne, ostala sem/bom doma (4%)


Število vseh glasov: 28

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!